Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αναγκαία η αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτων Λεκάνης Απορροής Πηνειού

Αναγκαία η αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτων Λεκάνης Απορροής Πηνειού

Αναγκαία η αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτων Λεκάνης Απορροής Πηνειού

Πρόταση κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος

Την αναγκαιότητα αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης Υδατικών Πόρων της Λεκάνης Απορροής Πηνειού και ειδικότερα την ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου επισημαίνει ο Βουλευτης της ΝΔ κ. Γιωργος Κωτσος στην πρόταση που κατάθεσε για συζήτηση στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Παράλληλα ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής ζήτησε από την πρόεδρο  κ. Αυγερινοπούλου να επισκεφθούν τα μέλη της Επιτροπής την περιοχή των έργων στην Αργιθέα Καρδίτσας έτσι ώστε να αποκτήσουν επιτόπια άποψη για την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης του έργου της μερικής μεταφοράς νερών από τον Αχελώο στη Θεσσαλία.

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση που κατέθεσε στην επιτροπή ο κ. Κωτσός μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την κλιματική κρίση αυξάνει διαρκώς τους κινδύνους εμφάνισης ξηρασίας – ερημοποίησης και κατ’ επέκταση, μαζί με τις πλημμύρες, απειλεί την ασφάλεια στην περιοχή μας. Τα οικολογικά προβλήματα επιτείνονται στους ποταμούς και κυρίως στα υπόγεια υδατικά οικοσυστήματα, όπου οι υπεραντλήσεις από τα μόνιμα υδατικά αποθέματα είναι πλέον καθεστώς, οδηγώντας μοιραία σε μεγάλη οικολογική καταστροφή. Πλέον, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτων Λεκάνης Απορροής Πηνειού. Για τον λόγο αυτό, κατέθεσα πρόταση για συζήτηση στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος σχετικά με την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδατικών Πόρων και το υδατικό ζήτημα της Θεσσαλίας. Η πρακτική εφαρμογή της ΟΔΥΠ θα ανοίξει το δρόμο για την ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου καθώς θα διασφαλίσει την αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης ανάγκης για νερό. Θα γίνεται ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων όπου βρίσκονται σε περιορισμένο επίπεδο και μεταφορά αυτών στις προαναφερόμενες περιοχές από τις περιοχές που βρίσκονται σε αφθονία»




Total
0
Shares
Previous Article
Το δρόμο Μουριά - Λυγαριά βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το δρόμο Μουριά - Λυγαριά βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Διανομή τροφίμων μέσω ΤΕΒΑ

Διανομή τροφίμων μέσω ΤΕΒΑ στους Δήμους Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας

Related Posts