Αναδρομικά ύψους 68.000€ θα πιστωθούν στην Υδροηλεκτρική Εταιρεία Βατσουνιάς

Giarentis Kotsos vatsounia

Αναδρομικά ύψους 68.000€ θα πιστωθούν στην Υδροηλεκτρική Εταιρεία Βατσουνιάς

Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τον Πρόεδρο της ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ κ. Γιάννη Γιαρέντη 

Με τον Πρόεδρο της ΔΑΠΕΕΠ ΑΕ κ. Γιάννη Γιαρέντη πραγματοποίησε συνάντηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των 2 αντρών βρέθηκε η διάταξη την οποία είχε ετοίμασε ο κ. Κωτσός σε συνεργασία με τον κ. Γιαρέντη και έδωσε λύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει στην Υδροηλεκτρική Εταιρεία της Βατσουνιάς λόγω της λήξης της άδειας λειτουργίας του 2020.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας έθεσε στον κ. Γιαρέντη το ζήτημα των αναδρομικών χρημάτων τα οποία αναμένεται να καταβληθούν στην Υδροηλεκτρική Εταιρεία Βατσουνιάς για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο είχε λήξει η άδεια λειτουργίας.

Ο κ. Γιαρέντης σχετικά με το ζήτημα των χρημάτων που είναι να καταβληθούν στην Υδροηλεκτρική Εταιρεία Βατσουνιάς ενημέρωσε τον κ. Κωτσό ότι αυτή τη στιγμή γίνεται η εκκαθάριση των χρημάτων και ότι το επόμενο διάστημα – ορίζωντας ως καταληκτική ημερομηνία το τέλος του έτους – θα πιστωθεί στο λογαριασμό της εταιρίας ποσό ύψους 68.000,00 Ευρώ.

Το ανωτέρω ποσό αντιστοιχεί στο ρεύμα που παρέδωσε η λαϊκής βάσης Υδροηλεκτρική Εταιρία στο σύστημα, για το οποίο δεν έχει αποζημιωθεί και θα επιμεριστεί αναλογικά στο Δήμο Μουζακίου και στους κατοίκους του χωριού που είναι μέτοχοι. Ειδικότερα, ο Δήμος Μουζακίου δικαιούται το 35% του ανωτέρου ποσού και οι κάτοικοι του χωριού που είναι μέτοχοι δικαιούνται το 65%.

Ο κ. Κωτσός ευχαρίστησε τον κ. Γιαρέντη για την άριστη συνεργασία τους και τον προσκάλεσε να έρθει το επόμενο διάστημα στην Καρδίτσα και να επισκεφτούνε μαζί την Υδροηλεκτρική Εταιρεία Βατσουνιάς η οποία αποτελεί μία λαϊκής συμμετοχής εταιρία, πρότυπο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.Total
1
Shares