Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ανάδειξη και διάσωση του χαρακτήρα των οικισμών της Αργιθέας

 

Ανάδειξη και διάσωση του χαρακτήρα των οικισμών της Αργιθέας στο πρόγραμμα LEADER

Τεχνική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ παρουσία του Δημάρχου κ. Λάμπρου Τσιβόλα, του ειδικού συνεργάτη του Δήμου και στελεχών της ΑΝΚΑ με θέμα τα δημόσια έργα που θα προτείνει ο Δήμος Αργιθέας στο πρόγραμμα LEADER.

Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος κ. Τσιβόλας έκανε γνωστή την πρόθεση του Δήμου Αργιθέας να προτείνει στο πρόγραμμα ένα μόνο έργο που θα αφορά την ανάπλαση οικισμών/κοινόχρηστων χώρων που ήδη έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και η ωρίμανσή του (τεχνικές μελέτες, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις κ.α) είναι ολοκληρωμένες από πολλού.

Στο πλαίσιο της υπο-δράσης προκειμένου να αναπλασθούν, να αναδειχθούν και να διασωθεί ο χαρακτήρας των οικισμών της περιοχής μπορούν να υλοποιηθούν και έργα βελτίωσης ή ανάπλασης δημόσιων κοινοχρήστων χώρων, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, είναι: · Η επισκευή, επέκταση και βελτίωση πλατειών οικισμών · Η επισκευή πλακόστρωτων δρόμων (καλντερίμια), η πεζοδρόμηση δρόμων ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος · Η διαμόρφωση εισόδων οικισμών (κατασκευή πεζοδρομίου, φωτισμός) και χώρων στάθμευσης με σχετική σήμανση κοντά σε σημεία απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων (καλντερίμια, πεζόδρομοι)

Με το σύνολο των χρημάτων που αντιστοιχούν στο Δήμο Αργιθέας προτείνονται παρεμβάσεις αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων σε οικισμούς του δήμου στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τους πόρους του προγράμματος LEADER επ΄ωφελεία των δημοτών στα χωριά του Δήμου μας.

Ολόκληρη η πρόσκληση για υποβολή πρότασης εδώ




Total
0
Shares
Previous Article

Στ΄ Άγραφα ...ένα ταξίδι. Αρχή του ταξιδιού: Η Αργιθέα

Next Article

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων στα Κουμπουριανά Αργιθέας