Αναχαίτιση του ενεργειακού κόστους το θέμα συνάντησης Σκόνδρα – Σκρέκα

Αναχαίτιση του ενεργειακού κόστους το θέμα συνάντησης Σκόνδρα - Σκρέκα

Αναχαίτιση του ενεργειακού κόστους το θέμα συνάντησης Σκόνδρα – Σκρέκα

Συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα, είχε η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, όπου συζήτησαν το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει από την άνοδο των τιμών αερίου και καυσίμων.

Η Βουλευτής εξέφρασε τον προβληματισμό της και την αγωνία των πολιτών, που μηδενός εξαιρουμένου, θίγονται από την έκρηξη της ακρίβειας.

Ειδική αναφορά έκανε στα νοικοκυριά, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σ’ αυτή την ακρίβεια.

Παράλληλα, συζητήθηκε επί μακρόν το μεγάλο κόστος που επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων είδαν τα τιμολόγια να αυξάνονται κατακόρυφα και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν καλλιεργητικές εργασίες, με τα καύσιμα σε τιμές υπέρογκες.

Η κ. Σκόνδρα ανέπτυξε σκέψεις και κατέθεσε προτάσεις, που θα μπορούσαν να συμβάλουν θετικά, για την αναχαίτιση του ζητήματος που έχει προκύψει. Αναφέρθηκε στην κινητροδότηση για φωτοβολταϊκά σε οικίες και επιχειρήσεις, ώστε οι καταναλωτές να καλύπτουν τις ιδίες ανάγκες τους.

Επανήλθε, επίσης, στην πρόταση που είχε καταθέσει από την ανάληψη της διακυβέρνησης, σχετικά με τα αγροτικά φωτοβολταϊκά και που ο κ. Σκρέκας, είχε ειδικά ασχοληθεί, όπως και για τη λειτουργία της Μεσοχώρας και την αποπεράτωση των έργων του Αχελώου.

Θέματα, τα οποία η κ. Σκόνδρα είχε συζητήσει και στην τελευταία συνάντηση, που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σκρέκας τη διαβεβαίωσε ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή ακρίβεια, η οποία ξεκίνησε από την πανδημία και επιδεινώθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επίσης τη διαβεβαίωσε, ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε να ανακουφιστούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ ζεστό και φιλικό κλίμα, δεδομένου ότι τους ενώνει η εκλογή τους στη Δυτική Θεσσαλία, η γνώση των προβλημάτων που είναι κοινά στην περιοχή, αλλά και μια μακρά φιλία, αφού είχαν εκλεγεί μαζί για πρώτη φορά το 2012.

Τέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους  για μια εκ νέου συνάντηση.
Total
0
Shares