Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άμεση και επιτυχής αντιμετώπιση του «Λέανδρου» από τον Δήμο Τρικκαίων 

Άμεση και επιτυχής αντιμετώπιση του «Λέανδρου» από τον Δήμο Τρικκαίων

Άμεση και επιτυχής αντιμετώπιση του «Λέανδρου» από τον Δήμο Τρικκαίων

Άμεσα και με επιτυχία αντιμετώπισε ο Δήμος Τρικκαίων το πέρασμα της κακοκαιρίας «Λέανδρος» από την περιοχή. Ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του μηχανισμού του Δήμου (προσωπικό και μηχανήματα) όλο το προηγούμενο διάστημα και η άμεση κινητοποίηση τα ξημερώματα του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου 2021, είχαν θετικά αποτελέσματα.

Οι δρόμοι έμειναν ανοιχτοί, ενώ έγινε άμεση παρέμβαση, όπου απαιτήθηκε, λόγω μεγαλύτερης χιονόπτωσης ή άλλων προβλημάτων βατότητας.

Το σύστημα αποχιονισμού και ρίψης αλατιού αναπτύχθηκε με βάση τις ανάγκες και την υπάρχουσα εμπειρία, ενώ έχει γίνει προμήθεια μηχανημάτων και πρόσθετου εξοπλισμού για οχήματα.

Η παρέμβαση του Δήμου Τρικκαίων και ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών έγινε με γνώμονα την προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους.

Τις επόμενες ώρες και ημέρες ο Δήμος Τρικκαίων παραμένει σε επιφυλακή, καθώς αναμένονται εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός στην πόλη και τα χωριά.

Για τον λόγο αυτόν, ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι:

1. Υπάρχουν διαθέσιμοι τηλεφωνικοί αριθμοί:

2431020000 (Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολίτη, Δευτέρα – Κυριακή 08:00 – 20:00 για την περίοδο της κακοκαιρίας)

2431076711- 712-713 (τηλεφωνικό κέντρο ΔΕΥΑΤ) ή τις μη εργάσιμες ώρες στο 2431076715.

  1. Χρειάζεται μέγιστη προσοχή στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, λόγω παγετού. Συνιστώνται, η χρήση κατάλληλων υποδημάτων, η προσοχή στη βάδιση, ειδικά σε σημεία με πάγο ή νερό, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, όπου υποδεικνύει η Τροχαία, η προσεκτική οδήγηση. Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων www.trikalacity.gr
  2. Ο Δήμος Τρικκαίων διέθεσε αλάτι σε 11 σημεία της πόλης, εάν τυχόν οι πολίτες αντιμετώπιζαν πρόβλημα (ΣΜΥ, Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων, Α’ Κοιμητήριο, γραφεία Αστικής Ανάπτυξης – κόμβος μαιευτηρίου, πάρκινγκ οδού Κανούτα, Μύλος Ματσόπουλου). Οι μεγαλύτερες ποσότητες διατίθενται σε Δημοτικό Κολυμβητήριο, Εργοστάσιο Κλωτσοτήρα, Σταθμό ΟΣΕ, όπισθεν Δημοτικού Σταδίου, Αμαξοστάσιο (Κηπάκι Σαραγίων). Το προσωπικό του Δήμου εστιάζει σε κρίσιμα σημεία, όπως σε δρόμους που απαιτείται, σε γέφυρες και σε λοιπούς κοινόχρηστους χώρους.
  3. Για τα πεζοδρόμια, ο Δήμος Τρικκαίων ζητά τη συνδρομή και των πολιτών, ώστε να αποφευχθεί ο παγετός σε δύσκολα σημεία.
  4. Συνιστάται να δοθεί μέγιστη προσοχή σε βάνες, βρύσες, υδρορροές, εγκαταστάσεις φυσικού αερίου. Ενημερωθείτε από τη ΔΕΥΑΤ στο 2431076715 ή απευθυνθείτε στην εταιρεία παροχής φυσικού αερίου.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, επεσήμανε την έγκαιρη επέμβαση και συνεργασία όλων των υπηρεσιών του Δήμου, με γνώμονα και προσπάθεια, την αντιμετώπιση του επικίνδυνου καιρικού φαινομένου.

Ευχαρίστησε, ταυτοχρόνως, τους αντιδημάρχους, τον γενικό γραμματέα, την Πολιτική Προστασία του Δήμου, την Τεχνική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Καθαριότητας, τους συνεργάτες και όλο το προσωπικό του Δήμου, για την άψογη, ουσιαστική και επιτυχή συνεργασία.

Άμεση και επιτυχής αντιμετώπιση του «Λέανδρου» από τον Δήμο Τρικκαίων




Total
0
Shares
Previous Article
Σημεία προμήθειας αλατιού στο Δήμο Σοφάδων

Σημεία προμήθειας αλατιού στο Δήμο Σοφάδων

Next Article
isobox emvoliasmon Mouzaki

Δήμος Μουζακίου: Εμβολιαστικό κέντρο το Μουζάκι, κατέφθασε ISO BOX στο Κέντρο Υγείας