Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Άμεση και δίκαιη εκτίμηση στο 100% της ζημιάς»  ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων

zimies11

«Άμεση και δίκαιη εκτίμηση στο 100% της ζημιάς»  ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων

Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες και να προχωρήσουν σε γρήγορη και δίκαιη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς, ζητά με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων. Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων, ενώ όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα οι ζημιές σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν στο 100%.

Αναλυτικά το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα:

«Να υπάρξει άμεση και δίκαιη εκτίμηση στο 100% της ζημιάς και άμεσες αποζημιώσεις τώρα από το κράτος  για τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες σε βαμβάκι, καλαμπόκι, μηδική, μποστάνια από τη χαλαζόπτωση και την καταιγίδα που έπληξε τα χωριά και του Δήμου μας, την Κυριακή 5 Ιούλη.

Η ζημιά φτάνει το 100% σε αρκετές περιπτώσεις και οι οικονομικές συνέπειές της είναι ανυπολόγιστες, δίνοντας μεγάλο πλήγμα στο εισόδημα των αγροτών της περιοχής (σε χωριά του Δήμου μας, αλλά και του Δήμου Παλαμά είναι η 3η κατά σειρά χαλαζόπτωση για φέτος).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων ζητά να ξεπεραστούν τα εμπόδια  που βάζει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, για να υπάρξει άμεση και δίκαιη εκτίμηση στο 100% της ζημιάς και άμεσες αποζημιώσεις τώρα από το κράτος  καθώς και άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Οι αγρότες θέλουν πράξεις και όχι λόγια. Είναι γνωστό πως ο κανονισμός του ΕΛΓΑ προβλέπει ότι και στο 100% να υπάρχει ζημιά το πολύ-πολύ να πάρει ο αγρότης αποζημίωση (μετά από 1,5 χρόνο και σε 3 δόσεις) στο 75% περίπου.

Διεκδικούμε:

– Να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες και να προχωρήσουν σε γρήγορη και δίκαιη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς. Πάγιο αίτημα να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους χωρίς καθυστερήσεις.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

– Να καταργηθούν οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.

-Να χρηματοδοτηθούν στο σύνολο τους έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους, επίγεια και εναέρια αντιχαλαζική προστασία.

– Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών μέχρι την αποζημίωσή τους για τις ζημιές τους.

– Να αναπληρωθεί άμεσα το χαμένο εισόδημα των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων, με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

– Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ.»

 

zimies22

 




Total
0
Shares
Previous Article
kolaz ergasies sxoleion dimou Mouzakiou

Επίβλεψη εργασιών στα δημοτικά σχολεία Αγναντερού και Μαυρομματίου από τον Δήμαρχο Δ. Μουζακίου

Next Article
Oksia topio mouzakinews

….συνάντηση Οξυωτών και σημαντικές αποφάσεις

Related Posts