Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άμεση επέμβαση και μέτρα του Δ. Τρικκαίων για την καταιγίδα στο Ρίζωμα

Αμέσως μόλις ξέσπασε η μεγάλης έντασης καταιγίδα
kataigida Rizoma slide

 Άμεση η κινητοποίηση του Δήμου Τρικκαίων για τις καταστροφές από την ισχυρότατη καταιγίδα στο Ρίζωμα της ΔΕ Παραληθαίων.

 Αμέσως μόλις ξέσπασε η μεγάλης έντασης καταιγίδα, το μεσημέρι της Τρίτης 7 Ιουλίου 2020, η Πολιτική Προστασία του Δήμου παρενέβη με μηχανήματα, φορτηγά, προσωπικό. Παρόντες από την πρώτη στιγμή, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ως συντονιστής της όλης προσπάθειας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Ζιώγας, ο τοπικός αντιδήμαρχος Αχ. Λασπάς, ο γενικός γραμματέας Θ. Παπασίκας και η πρόεδρος της κοινότητας Ελ. Καραβασίλη. Ο στόχος ήταν να αποφευχθούν καταστροφές από τον τεράστιο όγκο νερού και τις καταστροφές τμημάτων δρόμων, σε συνδυασμό με απομάκρυνση των φερτών υλικών που κατέκλυσαν το πεδινό τμήμα του χωριού. Η μέριμνα του Δήμου, με τη συνεργασία των κατοίκων, αφορούσε και τη διαφύλαξη οικοσκευών σε σπίτια, αλλά και την αποφυγή επέκτασης των καταστροφών.

Πλέον, και αφού έχει καταλαγιάσει η κακοκαιρία, ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά σε:

– υποβολή αιτήματος για κήρυξη του Ριζώματος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στόχος, να υλοποιηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για εκτίμηση των ζημιών

– άμεση καταγραφή των ζημιών από μηχανικούς του Δήμου, από το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουλίου 2020

– εκπόνηση μελέτης για να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις με έργα ουσίας και συγκεκριμένες δράσεις στα παλιά ρέματα του χωριού και όπου άλλου χρειαστεί, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον οποιαδήποτε παρόμοια κατάσταση.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

kataigida Rizoma 1

kataigida Rizoma 2

kataigida Rizoma 3jpg




Total
0
Shares
Previous Article
astynomia

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βόλο, κατηγορούμενα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών 

Next Article
Tsiakos Xrysoxoidis Tsiaras Skarlos Sveronis

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Προχωρά η ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου