Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άμεση επαναλειτουργία των χώρων εστίασης στην επαρχία εισηγείται η Ασημίνα Σκόνδρα

Asimina Skondra 2020

Άμεση επαναλειτουργία των χώρων εστίασης στην επαρχία εισηγείται η Ασημίνα Σκόνδρα

Την άμεση επαναλειτουργία, με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια και την οικονομική στήριξη των καταστημάτων εστίασης, εισηγήθηκε με κοινοβουλευτική της ερώτηση, που κατέθεσε στους συναρμοδίους Υπουργούς Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη και Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Με δεδομένο, ότι στην επαρχία, όπως στον Νομό Καρδίτσας, ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού, είναι πολύ περιορισμένος, λόγω του μικρού πληθυσμού στις τοπικές πόλεις και τα χωριά, η Βουλευτής τόνισε την ανάγκη να αρθούν τα μέτρα και να λειτουργήσουν άμεσα τα καταστήματα εστίασης, ώστε να επανεκκινηθεί τόσο η οικονομία, όσο και η κοινωνική ζωή.

Άλλωστε στους χώρους αυτούς, καφενεία, καφέ, ταβέρνες κτλ. οι κανόνες ασφάλειας μπορούν να τηρηθούν ευκολότερα απ’ ότι σε ανοικτούς χώρους, όπως είναι οι πλατείες και τα αθλητικά πάρκα. Επίσης, λόγω της εποχής, η υπαίθρια λειτουργία των καταστημάτων αυτών, τα καθιστά ακόμη ασφαλέστερα.

Αναλυτικά η κ. Σκόνδρα αναφέρει:

«Κύριοι Υπουργοί,

Η στήριξη των καταστημάτων εστίασης αποτελεί μία από της μεγαλύτερες προκλήσεις, διότι είναι το 30% των επιχειρήσεων, που ανέστειλαν τη λειτουργία τους το διάστημα της καραντίνας.

Είναι κυβερνητική πρόθεση, οι επιχειρήσεις αυτές να επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου, σεβόμενες απόλυτα τις υγειονομικές υποδείξεις των ειδικών, αλλά χωρίς την επιβολή ασφυκτικών περιορισμών. Διάχυτη παραμένει ωστόσο η ανησυχία στους καταστηματάρχες, που ζητούν οικονομική στήριξη, πλαίσιο λειτουργίας που θα τους επιτρέψει να εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες με την μικρότερη δυνατή απώλεια του τζίρου και την άμεση έναρξη εργασιών τους.

Ειδικά καταστήματα εστίασης σε Χωριά της Περιφέρειας, με λίγους κατοίκους, που εκ των πραγμάτων είχαν και θα συνεχίσουν να έχουν χαμηλό κύκλο εργασιών, κινδυνεύουν να κλείσουν οριστικά, αν δεν τους επιτραπεί η επαναλειτουργία άμεσα. Εξάλλου ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού σε καταστήματα τοπικών κοινοτήτων με περιορισμένο αριθμό κατοίκων είναι σαφώς πολύ μικρότερος από αντίστοιχα καταστήματα στα αστικά κέντρα και μεγάλες πόλεις.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί:

  • Προτίθεστε να εξετάσετε την άμεση απελευθέρωση των καταστημάτων εστίασης σε Κοινότητες της Επαρχίας με κριτήριο το πληθυσμιακό όριο;

  • Εξετάζετε τη δυνατότητα μείωσης του ΦΠΑ στο 6% και στο 13% αντίστοιχα, την μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών αλλά και την στήριξη τους με κεφάλαιο κίνησης;

Η ερωτώσσα Βουλευτής

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

Βουλευτής Ν. Καρδίτσας»




Total
0
Shares
Previous Article
katharismos oikopedon

Δήμος Μουζακίου: Καθαρισμός οικοπέδων εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Next Article
Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας - Με αφορμή μια επέτειο… επανεκκίνηση!

Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας - Με αφορμή μια επέτειο… επανεκκίνηση!