Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Με ένα απλό email «ΑλλάΖΩ σελίδα» με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

«ΑλλάΖΩ σελίδα» με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων με ένα απλό email

Με ένα απλό email «ΑλλάΖΩ σελίδα» με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Τα πρώτα 3 εργαστήρια του προγράμματος «ΑλλάΖΩ σελίδα» είναι έτοιμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Πρόκειται για δράσεις και δραστηριότητες που σε συνεργασία με το ομώνυμο πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης, είναι διαθέσιμα σε παιδιά (και όχι μόνο) για τις ημέρες που #ΜένουμεΣπίτι.

Τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης έχουν ως επίκεντρο πάντα το βιβλίο και προωθούνται δωρεάν από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στα μέλη τους, που επιθυμούν  να τα αξιοποιήσουν. Το μόνο που χρειάζεται, είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από το κάθε μέλος, ώστε να του αποστέλλονται ηλεκτρονικώς τα εργαστήρια.

Αυτό γίνεται με ένα απλό email στο librarytrik@yahoo.gr

Είναι τόσο απλό, αφού απομένει μόνο να διαβάσετε τη δραστηριότητα. Οι μέχρι τώρα δράσεις, έχουν τους εξής τίτλους και θέματα απασχόλησης:

  1. «Με σημαία την ελπίδα»
    Προτείνεται στα παιδιά να δημιουργήσουν ένα λάβαρο, μια σημαία για την ελπίδα, την υγεία, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και να την κρεμάσουν στα μπαλκόνια τους, σε κάθε γειτονιά, κάθε περιοχή, κάθε πόλη. Μια σημαία με ζωγραφιές ή και συνθήματα. Σημαίες που οι γείτονες δίπλα, απέναντι, από πάνω ή από κάτω στα διαμερίσματα, θα τις βλέπουν και θα γεμίζουν αισιοδοξία. Σημαίες που θα μας συντροφεύουν στην στενή θέα που έχουμε αυτές τις μέρες και θα μας κάνουν να χαμογελάμε.
  2. «Από όλους για όλους»
    Με ένα σύντομο ηλεκτρονικό μήνυμα μπορούμε να ευχαριστήσουμε και να δείξουμε ότι αναγνωρίζουμε την προσφορά και την αυτοθυσία όλων, όσοι/ες καθημερινώς βρίσκονται δίπλα μας και δίνουν αγώνα για να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους: γιατροί, νοσηλευτές, καθαρίστριες, αστυνομικοί, υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, αρτοποιοί, μανάβηδες, κρεοπώλες, δημοσιογράφοι, υπάλληλοι του Δήμου, εργάτες κ.α.
  3. «Από σπόρος… λουλούδι»
    Για παιδιά 6–106 ετών.  Στόχος, να φέρουμε την φύση μέσα στο σπίτι μας ή στο μπαλκόνι/αυλή μας, σπέρνοντας ένας φυτό που όλοι αγαπάμε να μυρίζουμε και να χαϊδεύουμε… τον βασιλικό. Αφού μάθουμε τι έχει πει για αυτόν η ελληνική παράδοση, τα ποιήματα, τα τραγούδια, οι παροιμίες, μελετούμε την ιστορία και τις χρήσεις του και τον σπέρνουμε στην γλάστρα μας. Η καθημερινή του φροντίδα γεμίζει την μέρα μας και η ανάπτυξή του μας προσφέρει ικανοποίηση.

Αυτά τα πρώτα προγράμματα συνεχίζονται κάθε εβδομάδα, ανά δύο, θα αποστέλλονται με αναλυτικές οδηγίες στους μικρούς και μεγάλους φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων, δωρεάν.

Όλες οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων τώρα που #ΜένουμεΣπίτι Δημιουργικά, στην αντίστοιχη σελίδα https://trikalacity.gr/menoyme-spiti-dimioyrgika/




Total
0
Shares
Previous Article
nosokomeio karditsas

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Προσφορά ιατρικών μηχανημάτων στο Γ.Ν. Καρδίτσας

Next Article
ΕΛ.ΑΣ: Παράταση της διάρκειας ισχύος αδειών κυνηγετικών όπλων

ΕΛ.ΑΣ: Παράταση της διάρκειας ισχύος αδειών κυνηγετικών όπλων

Related Posts