Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αλλάζει όψη το κέντρο των Σοφάδων

pezodromos sofades 1

Αλλάζει όψη το κέντρο των Σοφάδων

«Υπεύθυνα και με συγκεκριμένο σχεδιασμό προχωρούμε σε παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών» τονίζει ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο κέντρο των Σοφάδων δρομολογεί η Δημοτική Αρχή με στόχο την αισθητική αναβάθμιση, τη βελτίωση της ασφαλούς πρόσβασης και μετακίνησης των δημοτών και την εν γένει καλύτερη λειτουργία της πόλης.

Στο παραπάνω πλαίσιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το έργο «Βελτίωση Υποδομών Δήμου Σοφάδων ΙΙ» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, που αφορά ευρείες παρεμβάσεις στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου αλλά και στη συνέχεια του δρόμου έως την Παπακρίβου μπροστά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Το έργο εντάσσεται στον σχεδιασμό συντονισμένων παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση του κέντρου των Σοφάδων.

Προβλέπεται στο κέντρο των Σοφάδων ανακατασκευή του πεζοδρόμου της 28ης Οκτωβρίου, των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της 28ης Οκτωβρίου από το ύψος  της οδού Αγ. Γεωργίου έως τη συμβολή με την οδό Παπακρίβου, πλακόστρωση του πεζοδρομίου επί της Παπακρίβου και συγκεκριμένα μπροστά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο μήκους περίπου 100 μέτρων, κατασκευή τμήματος εκ νέου πεζοδρομίου επί της Κονδύλη στη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μήκους περίπου 40 μέτρων καθώς και συντήρηση-ανακατασκευή της ασφαλτόστρωσης της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Τόσο ο πεζόδρομος της 28ης Οκτωβρίου, όσο και η ασφαλτόστρωση της οδού υπέστησαν φθορές από την πάροδο του χρόνου, τις καιρικές συνθήκες αλλά και τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Στόχος του έργου είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των χώρων παρέμβασης και κατ’ επέκταση του κέντρου των Σοφάδων.

Πιο αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων οι παρακάτω εργασίες:

Στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου

-Κατασκευή νέων πλακοστρώσεων με κυβόλιθους και πλάκες από σκυρόδεμα

-Κατασκευή όδευσης τυφλών και διαβάσεων ΑμεΑ

-Κατασκευή νέου παρτεριού- παγκακιού

-Παρεμβάσεις ώστε να δοθούν οι απαραίτητες  κλίσεις όπου απαιτείται,

Επί της οδού 28η Οκτωβρίου, οδό Παπακρίβου έμπροσθεν του 2ου Δημ. Σχολείου και οδού Κονδύλη στην συμβολή της με την 28η Οκτωβρίου

-Καθαίρεση υφιστάμενων πλακοστρώσεων, τσιμεντοστρώσεων και κατεστραμμένων κρασπεδορείθρων

-Πλακόστρωση με τσιμεντόπλακες γυαλισμένες έγχρωμες σύμφωνα με τις οδηγίες της επίβλεψης και δημιουργία όδευσης τυφλών και διαβάσεων ΑμεΑ

-Ανύψωση ή υποβιβασμός φρεατίων όπου απαιτηθεί

-Ασφαλτόστρωση με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5cm επί της 28ης Οκτωβρίου

Οι πιστώσεις του έργου προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών

Το σύνολο των εργασιών βάσει της σύμβασης προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ο κ. Σκάρλος

Με αφορμή το παραπάνω έργο ο Δήμαρχος Σοφάδων δήλωσε σχετικά:

«Σταθερός στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να  βελτιώνει διαρκώς την καθημερινότητα του δημότη, να δημιουργεί συνθήκες πρόσβασης σε όλους και μέσα από μια σειρά έργων και παρεμβάσεων να διευκολύνει τους πολίτες.  Εκείνο που κάνουμε είναι να συζητούμε με κατοίκους και επαγγελματίες, να ακούμε τους συνδημότες μας, ώστε υπεύθυνα και με συγκεκριμένο σχεδιασμό να προχωρούμε σε παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε την καθημερινότητα βήμα- βήμα με πρόγραμμα και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε

pezodromos sofades 2




Total
0
Shares
Previous Article
gkavogiannis kostas

Κεντρική πλατεία. Καλό Απρίλη του '21

Next Article
epimelhthrio

Επιστολή του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για παράταση λειτουργίας της πλατφόρμας tourism4all