Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αλλάζει η εικόνα της Δυτικής εισόδου – εξόδου της πόλης της Καρδίτσας

.

Με έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το έργο επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκο

Ένα σημαντικό έργο το οποίο στην κυριολεξία αλλάζει την δυτική είσοδο της πόλης της Καρδίτσας κατασκευάζει αυτό το χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο οδικό δίκτυο ευθύνης της. Ειδικότερα σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανακατασκευής τμήματος της οδού Φαναρίου από το ύψος του Περιφερειακού και μέχρι τη σιδηροδρομική γραμμή. Πρόκειται για σημαντικό έργο που πλέον βελτιώνει την εικόνα της Δυτικής εισόδου και εξόδου της πόλης ενώ αναβαθμίζει σημαντικά τα στάνταρ ασφάλειας για οδηγούς και πεζούς.

Το πρωί της Δευτέρας επισκέφτηκαν το έργο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ Β. Τσιάκος συνοδευόμενοι από τον Δ/ντη της Δ/νσης Τεχνικών έργων κ. Δ. Κουτρομάνο. Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκαν από τον κ. Κουτρομάνο για τα χαρακτηριστικά του έργου, για τις εργασίες που προβλέπονται καθώς και για τους χρόνους αποπεράτωσης. Αμέσως μετά ο κ. Αγοραστός δήλωσε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρεμβαίνει σε όλο το μήκος και το πλάτος του Θεσσαλικού διαμερίσματος, βελτιώνοντας αποφασιστικά τις υποδομές σε όλα τα επίπεδα. «Στόχος μας είναι να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα που έχουμε στη διάθεση μας, πάντα με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των Θεσσαλών πολιτών. Στην προκειμένη περίπτωση παρεμβαίνουμε σε ένα σημείο που παλαιότερα έχουν προκληθεί σοβαρά δυστυχήματα και λύνουμε ένα πρόβλημα δεκαετιών, αναβαθμίζοντας τις προδιαγραφές ασφαλείας για  οδηγούς οχημάτων και πεζούς. Στο επίκεντρο μας βρίσκεται πάντα ο πολίτης για τον οποίο από την πρώτη στιγμή αγωνιζόμαστε ως περιφερειακή αρχή» τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ Β. Τσιάκος τόνισε: «Βρισκόμαστε σήμερα με τον Περιφερειάρχη μας σε έναν οδικό άξονα από τον οποίο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες οχήματα και τον διασχίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας είτε οδικώς είτε και πεζοί. Το έργο που κατασκευάζουμε απαντά σε ένα χρόνιο αίτημα όλων όσων διέσχιζαν τον συγκεκριμένο δρόμο για να κινηθούν από και προς το Μουζάκι. Με μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο άνετα για οδηγούς και πεζούς πλέον θα γίνεται η κυκλοφορία. Η περιφερειακή αρχή με επικεφαλής τον Κώστα Αγοραστό, τον οποίο θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω γιατί πάντοτε ανταποκρίνεται στα αιτήματα μας,  παρεμβαίνει όπου χρειάζεται δίνοντας λύση και βελτιώνοντας τις υποδομές και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον» κατέληξε στη δήλωση του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος.

Τα χαρακτηριστικά του έργου

Το έργο έχει σκοπό την βελτίωση – συντήρηση του οδικού δικτύου καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί στο τμήμα της οδού Φαναρίου από τον Ι/Κ Περιφερειακού προς Μουζάκι, ανακατασκευή του υπάρχοντος οδοστρώματος, κατασκευή αποχετευτικών όμβριων υδάτων της οδού, κατασκευή πεζοδρομίων για την ασφαλή διέλευση των πεζών και των κατοίκων της περιοχής. Στις εργασίες περιλαμβάνονται: Γενικές εκσκαφές, κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, κατασκευή σωληνωτών οχετών με τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων, εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών, εργασίες σήμανσης και ασφάλειας, εργασίες ηλεκτροφωτισμού.




Total
0
Shares
Previous Article

Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα

Next Article

Χοροί, τραγούδια και δρώμενα από όλη την Ελλάδα

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”