Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αλλαγή στην πράξη: Η Καρδίτσα μπορεί

Εκσυγχρονισμός του Δήμου Καρδίτσας

Αλλαγή στην πράξη: Η Καρδίτσα μπορεί

του Ξυλομένου Κωνσταντίνου Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Α.Π.Θ., MSc

Ανεξάρτητου Δημοτικού συμβούλου, πρ. Αντιδημάρχου Καρδίτσας


Στη δημόσια συζήτηση στην τοπική μας κοινωνία, πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι φωνές εκείνες, που θέτουν ως επιτακτική την ανάγκη πραγματοποίησης ζωτικών αλλαγών στο Δήμο μας.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει τη ριζική αναδόμηση ενός μη λειτουργικού πολιτικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από την καιροσκοπική ανακύκλωση των ίδιων προσώπων σε θέσεις ευθύνης.

Αυτοδιοικητικοί με αυτοσκοπό την πολιτική τους επιβίωση και αναλόγως την πολιτική συγκυρία «μεταπηδούν» από το Δήμο στην Περιφέρεια ή αντίστροφα, ενίοτε και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά να προσφέρουν, αλλά να έχουν προσωπικό ρόλο και να διατηρούν τα κεκτημένα τους και γι’ αυτό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση επαναπροσδιορίζουν τη στάση τους.

Αυτή η νοσηρή αντίληψη όμως για τα κοινά πρέπει να τελειώσει άμεσα, εάν πραγματικά θέλουμε να απαλλαγούμε από τους πολιτικούς «καριέρας» και εάν θέλουμε να μας εκπροσωπούν εκείνοι που έχουν τις ικανότητες να αλλάξουν ουσιαστικά τα πράγματα.

Ο Δήμος Καρδίτσας έχει ανάγκη από ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης, από ανθρώπους με όραμα και σχέδιο, που θα θέσουν τον εαυτό τους ψυχή τε και σώματι στην ανάκαμψη και την πρόοδο της περιοχής. Η συστηματική δουλειά και η αποφασιστικότητα για σύγκρουση με τις καθεστωτικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις, αποτελούν τα βασικά συστατικά ώστε να υπάρξει μια καθολική αλλαγή. Μια αλλαγή η οποία όμως δεν θα είναι στα λόγια, αλλά στην πράξη ώστε να σηματοδοτήσει την αρχή μιας διαφορετικής εποχής για την Καρδίτσα.

Η συμμετοχή της κοινωνίας, η λογοδοσία και η διαφάνεια αποτελούν του κύριους πυλώνες για μια αποτελεσματική και δίκαιη Δημοτική αρχή, με κύριο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων και την προώθηση της Καρδίτσας γενικότερα.

Η λογική των προηγούμενων διοικήσεων, που έθετε ως προτεραιότητα μια διαχειριστική και επιφανειακή αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι πλέον παρωχημένη και αποδείχθηκε και απολύτως αναποτελεσματική.

Εμείς που πιστεύουμε ολοκληρωτικά στο θεσμό του α’ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον υπηρετούμε με καθαρό «βλέμμα», χωρίς λοξές ματιές για σκαλοπάτι στην κεντρική πολιτική σκηνή, δηλώνουμε παρών.

Με σύμμαχο την πλειοψηφία των δημοτών, οι οποίοι αρνούνται να αποδεχτούν την σημερινή κατάσταση ως μια κανονικότητα και θέλουν μία ουσιαστική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, θα προχωρήσουμε στην συγκρότηση αυτοδιοικητικού συνδυασμού νίκης.

Είμαστε απολύτως έτοιμοι και με οδηγό το πρόγραμμα μας, το οποίο αποτελεί τον οδικό χάρτη και είναι κοινωνικό συμβόλαιο με την κοινωνία της Καρδίτσας, να αναλάβουμε την ευθύνη της διοίκησης. Δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε μ’ όλες εκείνες τις παθογένειες που κρατάνε πίσω το Δήμο, αλλά με αποφασιστικότητα και επιμονή θα εργαστούμε για τη βελτιστοποίηση της καθημερινότητας όλων.

Με πίστη στη σύνθεση, την συστηματική δουλειά και τη σταθερή παρουσία δίπλα στους δημότες αλλά και με εφόδια την εμπειρία της πρότερης αυτοδιοικητικής θητείας, κάνουμε την αλλαγή πράξη για την Καρδίτσα που αγαπάμε.




Total
0
Shares
Previous Article
Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας την Πέμπτη 2/2 στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας - Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Οι νέοι διευθυντές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση των σχολείων του ν. Καρδίτσας

Next Article
Η Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας στα «39α Νιόβεια»

Η Αθλητική Κολυμβητική Ακαδημία Καρδίτσας στα «39α Νιόβεια»

Related Posts