Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αλλαγές στο offside ετοιμάζει η FIFA – Οι Ιταλοί θέλουν να εφαρμόσουν πειραματικά το νέο κανονισμό

Αλλαγές στο offside ετοιμάζει η FIFA

Αλλαγές στο offside ετοιμάζει η FIFA – Οι Ιταλοί θέλουν να εφαρμόσουν πειραματικά το νέο κανονισμό

Η FIFA προσανατολίζεται στην αλλαγή του κανονισμού του offside, με στόχο να υπάρξει περισσότερο θέαμα στο ποδόσφαιρο

Είναι ο κανονισμός του ποδοσφαίρου που ίσως έχει προκαλέσει τις περισσότερες συζητήσεις και αντιδικίες στους ποδοσφαιρόφιλους καθώς είναι αμέτρητες οι φορές που γκολ ακυρώνονται κυριολεκτικά για μερικά χιλιοστά απόστασης από τη (νοητή) γραμμή των αμυντικών και του σκόρερ. Ο προβληματισμός αυτός φαίνεται πως αγγίζει τις τελευταίες μέρες και τη FIFA, η οποία προσανατολίζεται σε αλλαγή του κανονισμού για το offside.

Αλλαγές στο offside ετοιμάζει η FIFA

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το σήμερα το Sky Sport Italia, στην παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου είναι αποφασισμένοι να καταργήσουν το offside για… ένα χιλιοστό, αφήνοντας το πλεονέκτημα στον επιθετικό. Στόχος είναι να διαφοροποιηθεί ο κανονισμός ώστε να υπάρχει μια «απόσταση» μεταξύ αμυντικών και επιτιθέμενου, προκειμένου να θεωρείται πως είναι σε θέση οφσάιντ ένας ποδοσφαιριστής.

Πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στόχος της FIFA είναι να προκύπτει οφσάιντ από την εξέταση του σημείου στο οποίο βρίσκεται το πίσω πόδι του επιτιθεμένου σε σχέση με το μπροστά πόδι του αμυνομένου, ώστε να υπάρχει πλεονέκτημα υπέρ του επιθετικού και γενικότερα υπέρ του θεάματος.

Μάλιστα, η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία φέρεται να συμφωνεί με την τροποποίηση του κανονισμού και δηλώνει έτοιμη να τον εφαρμόσει «πειραματικά». Σε αυτό το πλαίσιο, δέχεται να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη αλλαγή στο οφσάιντ, από την επόμενη σεζόν, στο ιταλικό πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών.

πηγή




Total
0
Shares
Previous Article
Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας - πίνακες για επιταγές αγοράς βιβλίων

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για επιταγές αγοράς βιβλίων

Next Article
rapid_tests: Το πρόγραμμα στη Θεσσαλία

Rapid tests: Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία σήμερα Πέμπτη 7/10

Related Posts