Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άλκηστη Κολοκύθα: Δήμος Καρδίτσας. Θα συνεχιστεί το πάρτι των αναθέσεων;

ΑΛΚΗΣΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

Άλκηστη Κολοκύθα: Δήμος Καρδίτσας. Θα συνεχιστεί το πάρτι των αναθέσεων;

Ο δήμαρχος παρά τις τεράστιες προσωπικές ευθύνες του για το “πνίξιμο” της πόλης, είδε τον “Ιανό” ως μια ευκαιρία για αδιαφάνεια, εξυπηρετήσεις ημετέρων, αναθέσεων και κατασκευής έργων βιτρίνας εις βάρος των περιοχών που επλήγησαν. Καταγγείλαμε αυτές τις συμπεριφορές και πρακτικές από την πρώτη στιγμή. Αυτός απτόητος. Με μια πρωτοφανή κυνικότητα και αναλγησία συνέχισε την πολιτική της αδιαφάνειας. Μετά τις πολλαπλές παρεμβάσεις μας, αλλά και την διαφορετική γνώμη της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναγκάστηκε να μας ακούσει και ανέθεσε το έργο αποκατάστασης ζημιών στο αθλητικό κέντρο Παλέρμο με ανοιχτή πρόσκληση.

Προηγούμενα είχε προσπαθήσει δύο φορές να αναθέσει το ίδιο έργο σε ημετέρους και πήρε έκπτωση 7%. Με την ανοιχτή διαδικασία πήρε έκπτωση 31,93% ή αλλιώς στις 350.000 που ήταν ο προϋπολογισμός του έργου γλυτώσαμε ως πολίτες 87.255 €. Η διαφορετική γνώμη της Επιτρόπου που επικαλέστηκαν για την αλλαγή στάσης τους όμως δεν αφορούσε αυτό το έργο αλλά δύο άλλα τα οποία απτόητοι τα ανέθεσαν σε ημετέρους.

Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα. Τι δεσμεύσεις είχατε κύριε δήμαρχε και δεν ακολουθήσατε την αντίστοιχη διαδικασία με το Παλέρμο; σημειώνουμε ότι πέραν της εξοικονόμησης του 25% του έργου, υπήρξε ομοφωνία και ταχύτητα αφού δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση.

Τώρα σειρά έχει το πολύ μεγαλύτερο έργο ασφαλτοστρώσεων στο κέντρο της πόλης προϋπολογισμού 2.500.000 €. Καταγγείλαμε την πρακτική του δημάρχου να κάνει έργο βιτρίνας αντί να διαθέσει τα χρήματα για το σκοπό που δόθηκαν. Δηλαδή την αποκατάσταση ζημιών στις πληγείσες περιοχές. Επίσης τον καταγγείλαμε για αδιαφάνεια και ανάθεση σε ημετέρους. Σήμερα μετά τις ενστάσεις το έργο βρίσκεται ακριβώς στην ίδια φάση που ήταν η αποκατάσταση ζημιών στο Παλέρμο. Δεν έχει υπογραφεί σύμβαση.

Θα επιλέξει ο δήμαρχος την διαφανή διαδικασία των ανοιχτών προσφορών, η οποία θα εξασφαλίσει, ομοφωνία ταχύτητα και εξοικονόμηση πόρων ή θα επιμείνει στην αδιαφάνεια;

Η εκτίμησή μας είναι ότι αν το έργο ανατεθεί με ανοιχτή διαδικασία η εξοικονόμηση θα αγγίξει τις 700.000 €. Είναι πολλά τα λεφτά. Θα επιλέξει να τα κερδίσουν οι πολίτες που πληρώνουν αγόγγυστα ή να πάνε σε άλλες τσέπες; Εδώ θα είμαστε είτε για να συμφωνήσουμε σε μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους εργολάβους είτε να καταγγείλουμε αν επιλεγεί η αδιαφανής διαδικασία με ότι σημαίνει αυτό.

ΑΛΚΗΣΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ




Total
0
Shares
Previous Article
agorastos kolindrini

Βιολογικό Καθαρισμό αποκτούν τα Καλά Νερά

Next Article
Fanis Stathis Dimarxos Mouzakiou22

Δήμος Μουζακίου: Ευρεία σύσκεψη την Δευτέρα 05/07 για το επικείμενο κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στο Μουζάκι

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”