Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άλκηστη Κολοκύθα: Ακόμη δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία για τα έργα από τη Δημοτική αρχή Καρδίτσας

Alkystis Kolokitha

Η ΝΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Την 1η Ιουνίου ζήτησα εγγράφως στοιχεία σχετικά με την πορεία ωρίμανσης, ένταξης και δημοπράτησης των έργων με στόχο να απαντήσουμε στην προκλητική προσπάθεια του Δημάρχου να καπηλευτεί όλα τα έργα που μελετήσαμε και εντάξαμε σε προγράμματα με εξασφαλισμένες πιστώσεις. Αφού παρήλθε σχεδόν ένας μήνας, χωρίς απάντηση, με εντολή Δημάρχου, στις 29/6 κατήγγειλα δημόσια την απαγόρευση ενημέρωσής μας. Την επόμενη μέρα 30/6, στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα συζητήθηκε εκτενώς, χωρίς ο Δήμαρχος να παραδεχτεί δημόσια την άρνηση.

Μετά από αυτά θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος τα στοιχεία να δοθούν άμεσα. Αμ δε. Η Δημοτική Αρχή αρνείται πεισματικά.

Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος ανακοινώνει, αύριο Τετάρτη 8/7, τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο θέμα ενημέρωση – συζήτηση για την πορεία των έργων στο Δήμο Καρδίτσας.

Φυσικά καμία ενημέρωση σε κανέναν. Ούτε απάντηση στα έγγραφά μου, ούτε αποστολή εισήγησης, η οποία προβλέπεται να δοθεί τρεις μέρες νωρίτερα.

Σαν να μην έφτανε αυτό ενημερώθηκε έγκαιρα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο επικεφαλής της παράταξής μας αδυνατεί να παραστεί. Δεν έχεις εισήγηση, δεν μπορεί να παραστεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, γιατί επιμένεις στην σύγκληση του Συμβουλίου;

Υπάρχει προφανής απάντηση. Ο Δήμαρχος θέλει να παρουσιάσει την δική του στρεβλωμένη θέση. Να καπηλευτεί τη δουλειά των άλλων. Αγνοεί τι κόπο έχει η σύνταξη μελετών και η ωρίμανση των έργων αφού, εννιά χρόνια στην αντιπεριφέρεια, σχεδόν κανένα έργο δεν ωρίμασε εκτός από συντηρήσεις και αναθέσεις για αποχιονισμούς και καταπτώσεις.

Από την μία βλέπει την υπηρεσιακή διεκπεραιωτική διαδικασία που πρέπει να γίνει για την υλοποίηση των ενταγμένων έργων σαν βουνό. Από την άλλη γνωρίζει την αδυναμία του να εντάξει νέα έργα. Θέλει λοιπόν με κάθε τρόπο να παρουσιάσει τα έργα που ενέταξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή σαν δικά του.

Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Σε μας ανήκει η έμπνευση, ο σχεδιασμός, η ωρίμανση των έργων και η εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων. Στη νέα Δημοτική αρχή ανήκει το στάδιο της υλοποίησης. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η προσαρμογή στην πραγματικότητα θα διαφυλάξει την όποια αξιοπιστία του. Ήδη το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται με ταχείς ρυθμούς.

ΑΛΚΗΣΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Παρουσίαση – εξειδίκευση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Next Article
narkotika eglimatiki orgranosi thessalia slide

Εξακριβώθηκε η δράση δύο εγκληματικών ομάδων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης

Related Posts

ΠΕ Καρδίτσας: Η αλήθεια σχετικά με το Θεματικό πάρκο - Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»
Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»

Η ημερίδα έχει ως θέμα «Αγροδιατροφή» καθώς και «Αειφορία – Ανθεκτικότητα - Βιωσιμότητα»