Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αλήθειες και ψέματα

Spilia Karaiskaki

Αλήθειες και ψέματα

Στη Δημοτική Συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου της 19ης Απριλίου  2022 μετά από ερώτηση  του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  Δημοτικού συμβούλου κ. Λάμπρου Γιώτη αλλά και σε προγενέστερες συνεδριάσεις από τον κ. Επ. Γκινή, της κυρίας Β. Ντούρβα  αλλά και άλλων συμβούλων προς τον Δήμαρχο του Δ. Μουζακίου κ. Θ. Στάθη αν έχει αποσταλεί στο Υ. Πολιτισμού η μελέτη της διαμόρφωσης-ανάπλασης  του χώρου της σπηλιάς Καραϊσκάκη ο κύριος Δήμαρχος απάντησε ότι ναι, έχει αποσταλεί και ότι δεν αρκεί μόνο αυτό αλλά θα πρέπει όπως χαρακτηριστικά δήλωσε  να πιέσουμε το Υ.Π. και αν χρειαστεί να παραστούμε και οι ίδιοι έτσι ώστε να ευοδωθούν οι προσπάθειες για χρηματοδότηση του έργου. Αυτά δήλωσε ο κύριος δήμαρχος όπως αναφέρουμε π.π. στην συνεδρίαση της 19ης Απριλίου και όχι την 1η Απριλίου .

Την επόμενη μέρα δηλαδή στις 20 Απριλίου ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Λάμπρος Γιώτης μετέβηκε στο Δημαρχείο και συγκεκριμένα στο τμήμα μηχανικών και ζήτησε τα αποδεικτικά που στάλθηκε η μελέτη στο Υ.Πολιτισμού, όπως Αριθμό πρωτοκόλλου και επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Και εκεί χωρίς καμιά έκπληξη εκ μέρους του άκουσε  ότι η μελέτη δεν στάλθηκε πουθενά.

Επισκεπτόμενος στη συνέχεια τον Δήμαρχο για περισσότερες εξηγήσεις ο Δήμαρχος του απάντησε , «…. ε, εντάξει, πως κάνεις έτσι ΘΑ σταλεί τις επόμενες μέρες  ..»

Να κάνουμε γνωστό στους αναγνώστες ότι η περιβόητη μελέτη ανάπλασης του χώρου της σπηλιάς  είναι ολοκληρωμένη και έτοιμη προς χρηματοδότηση από τις αρχές του 2019 [η μελέτη είχε γίνει το 2009 κατόπιν πρωτοβουλίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»] χωρίς να γνωρίζουμε και να παίρνουμε καμία απάντηση από τον Δήμαρχο για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της  μη προώθησής της για χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου πνοής και τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου μας δείχνοντας  στο έπακρο έλλειψη  σεβασμού και  ηθικής  υποχρέωσης  στο πρόσωπο του  μεγαλύτερου ήρωα του 21 Γ. Καραϊσκάκη από τον ίδιο τον Δήμαρχο του Δήμου Μουζακίου κ. Θεοφάνη Στάθη.

Κλείνοντας την παρούσα επιστολή να ενημερώσουμε τους αναγνώστες  ότι  μετά από επίμονη προτροπή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Επ. Γκινή το 2020 και  με την παρουσία του πρώην Δημάρχου του Δήμου Μουζακίου  και σημερινού Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Κωτσού επισκέφτηκαν την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη όπου εκεί ο Δήμαρχος κ. Στάθης υποσχέθηκε πως η συγκεκριμένη μελέτη σε ένα Μήνα θα είναι στα χέρια της. Και ρωτάμε τον κ. Δήμαρχο. Μετρήσατε κ. Δήμαρχε πόσοι Μήνες πέρασαν από τότε και παρά το ότι σε  κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου δεχόσαστε από συγκεκριμένους Δημοτικούς συμβούλους που υπογράφουν την παρούσα επιστολή ερώτηση για το τι γίνεται με την μελέτη χωρίς ποτέ να λαμβάνουν κάποια πειστική απάντηση από εσάς;

Κύριε Δήμαρχε του Δ. Μουζακίου η υπομονή μας έχει εξαντληθεί αλλά οι προσπάθειες σας πληροφορούμε ότι θα συνεχιστούν εκ μέρους μας  ποιο δυναμικά  γιατί το έχουμε υποχρέωση στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή του 21’ Πατριώτη μας Γ. Καραϊσκάκη.

Οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι: Επαμεινώνδας  Γκινής, Βιβή Ντούρβα , Γ. Καραβίδας , Άρης Γκαγκάς, Γ. Παναγόπουλος ,Λάμπρος Γιώτης.

Ο Πρόεδρος της Τ. Κοινότητας Μαυρομματίου Γ. Νάσιος

Ο Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου ‘’Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,, Δ. Γιώτης




Total
0
Shares
Previous Article
Σπύρος Λάππας

Ευχές για καλό Πάσχα του Σπύρου Λάππα βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν.Καρδίτσας

Next Article
perifereiako Iatreio Argyriou

Πρόγραμμα επισκέψεων Αγροτικών Ιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Αργιθέας από 25-4-2022 μέχρι 2-5-2022