Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αλαζονεία ή μη συναίσθηση της ευθύνης των Αιρετών ΑΡΓΙΘΕΑΣ;

Αλαζονεία ή μη συναίσθηση της ευθύνης των Αιρετών ΑΡΓΙΘΕΑΣ;

Ο Αύγουστος μπήκε …φουριόζος με ορμή στα τοπικά πράγματα της Ορεινής Πατρίδας μας.
Στα Βραγκιανά και τα χωριά Αχελώου, έχει συγκεντρωθεί μεγάλη “δύναμη πυρός” λόγω και της Παράδοσης της πρώτης δημογραφικά Κοινότητας μας στους αγώνες και στην πολιτικοποίηση του κόσμου, αλλά και της διάθεσης των τοπικών Αιρετών για αυτονομία και αποκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης του εκτεταμένου ορεινού Δήμου Αργιθέας.

|. Η παρούσα Δημοτική Συμπολίτευση, μετά από 14 μήνες από τις Τοπικές εκλογές και 12 μήνες εξουσίας, δείχνει να μη βρίσκει τον βηματισμό της, να πατάει…τα κορδόνια της, να μην μπορεί να διαχωρίσει τα πρωτεύοντα ζητήματα από τα τριτεύοντα….Τα ουσιώδη από τα επουσιώδη.

1. Άθελα τους ή από αφέλεια, υπερδιόγκωσαν μια προσωρινή λειψυδρία στο κεντρικό δίκτυο ύδρευσης των Βραγκιανών, που συνήθως συμβαίνει καλοκαιρινούς μήνες, προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους και επισκέπτες – ετεροδημότες που προγραμματίζουν τις διακοπές τους στην όμορφη περιοχή του Αχελώου.

* Τα Βραγκιανά, έχουν επάρκεια καθαρού και υγιεινού νερού.

* Το Υδραγωγείο έχει κατασκευαστεί το 1978, επί Δ. Τσίνα και όλοι οι επόμενοι Αιρετοί, έχουν βελτιώσει και επεκτείνει το δίκτυο σε πολλές συνοικίες.
– Λόγω κατολισθήσεων και ειδικών συνθηκών στην πηγή, η Δημοτική Αρχή και σύσσωμο το τότε ΔΣ (2007-2010) χρηματοδότησαν τον εμπλουτισμό από νέα πηγή, -Αμπλα Φλωρεσίων- και έληξε το μείζον πρόβλημα της θολότητας, με τα πρωτοβρόχια ή ξαφνικές καταιγίδες.
Οφείλουμε όλοι, να το αναγνωρίζουμε και να το επισημαίνουμε!

– Τώρα, 42 έτη μετά, επειγόντως πρέπει να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’, η όλη αναβάθμιση του κεντρικού Υδραγωγείου.
Κάθε απόπειρα αποπροσανατολισμού … πέσει στο κενό!

2. Ανά περιόδους, η κατάσταση του Δικτύου γινόταν “θέμα λαϊκίστικης εκμετάλλευσης” με υπερβολές, ψεύδη και φασαρίες…. με φωτογραφίες φιδιών και άλλα fake news δημοσιεύσεις….
Άσχετοι άνθρωποι – από χωριά εκτός Βραγκιανών, διαχειρίστηκαν, παλιότερα, εντελώς ανεύθυνα την υδροδότηση και ποιότητα νερών της κοινότητας μας.
Προχθές, για…. ασήμαντον αφορμήν, έγινε η συγκέντρωση όλων των …. Αντιδημάρχων (κατά τη σύναξη των αγροφυλάκων….) στα Βραγκιανά και ευρύτατη σύσκεψη νυν και τέως Αιρετών, προς αντιμετώπιση του όλου θέματος…..

√ Το νερό επανήλθε, γάργαρο και καθαρότατο….[Δεν εξηγήθηκε τίνι τρόπω…].

√ Το μόνο που απέμεινε είναι, το ερώτημα : προς τί, η όλη αυτή κινητοποίηση;

– Η αποθήκευση εμφιαλωμένου νερού είναι στοιχειώδης προληπτική πράξη για έναν ορεινό Δήμο ή Κοινότητα για παν ενδεχόμενο…
– Δεν είναι… ηρωική πράξη, που χρήζει βράβευσης…
Ίσως, έγινε, για να δοθεί η δυνατότητα να εμφανιστεί, ο χωρίς αρμοδιότητες και πάγια προκαταβολή, Κοινοτάρχης Βραγκιανών ως…εκφορτωτής νερών- Θεόνη…

||. Μετά από καιρό -Επιτέλους !!!- απάντησε μέσω των αγαπημένων social media, ο Δήμαρχος Αργιθέας, καυτηριάζοντας τη στάση της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, στο θέμα του ψηφίσματος για τα Αιολικά έργα.
[Σημειωτέον ότι τρέχει η εγκατάσταση τους με νόμιμες άδειες και αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας].
Με υπαινιγμούς και ευθεία επίθεση προς Αιρετούς που έχουν εκλεγεί από τους Αργιθεάτες ή που θήτευσαν εκλεγμένοι επί έξι συναπτές τετραετίες (για 25 έτη) ότι τάχα :” Συνειδητά διαστρεβλώνουμε την αλήθεια ….”

* Χωρίς αίσθηση της θέσης του και των ευθυνών του απέναντι στον Τόπο, επιχειρεί…. ‘αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση’, που αποτελεί το πρώτο και θεμελιακό λάθος για … νεόκοπους στην πολιτική & αυτοδιοίκηση…..

* Δείχνει να μη γνωρίζει ότι διαχρονικά όλα τα ΔΣ, από τέλη δεκαετίας 1990 έως την υπαρ 153/2018 απόφαση του ΔΣ – οπου είναι διατυπωμένη και η σαφής θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Χασιώτη και των συνεργατών του / Γιάννη Μπαμπάτσικου – Γ.Σακελλάρη – Κώστα Μπαλατσούκα – Βασ. Καναβού – έχουν ταχθεί υπέρ των αειφορικών επενδύσεων ΑΠΕ, Αιολικών,με τους σαφείς όρους που αναφέρονται στο κείμενο της.
*Ακόμη και επί δημαρχίας του νυν προέδρου ΔΣ Ηλία Παπαδήμα (2003-06).
* Δεν είναι μόνο ένας ο…. ‘φανατικός’- κατά τη διατύπωση του Δημάρχου – υπέρ της καινοτομίας, των έργων ΑΠΕ και νέων εσόδων στα χωριά και το Δημοτικό Ταμείο….. Είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Αιρετών και Αργιθεατών!

-Καλωσορίζουμε τον αγαπητό Δήμαρχο στο δημόσιο διάλογο και ευχόμαστε να μάθει να αντέχει τον αντίλογο, την κριτική, τις αντιπροτάσεις μας.
Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία, με κανόνες, έλεγχο και δημοσιότητα!
Προσωπικά, του έχω αναγνωρίσει,- ειλικρινά, την ευελιξία του στο υπόψη θέμα που εισηγήθηκε ο ίδιος στο ΔΣ 31-7-2020.

|||. Υγεία – Ιατρεία – Κοινωνική Συνοχή.

Εφιστούμε την προσοχή όλων, στα μείζονα ζητήματα της Υγείας, των Γιατρών και της κοινωνικής προστασίας.
Οι σχέσεις Αιρετών με τους υπηρετούντες γιατρούς πρέπει να διέπονται από συνεργατικό πνεύμα, καλή πίστη και υποστηρικτική διάθεση.
Έμπρακτα η Δημοτική Αρχή να δείξει το ενδιαφέρον προς τους γιατρούς μας, όπως ρητά προβλέπεται από το νόμο και απόφαση ΔΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ (152/2017).
Στη συντήρηση, καθαρισμό, εξοπλισμό των άγονων Ιατρείων μας.
Για να έχουμε γιατρούς, όλο το χρόνο….
Οι Γιατροί μας, δεν είναι υφιστάμενοι, ούτε ελέγχονται για την υπηρεσία τους από την Αυτοδιοίκηση. Έχουν προϊστάμενες αρχές του Υπουργείου Υγείας.
Η τήρηση από όλους, των υποχρεώσεων και εκτέλεση των καθηκόντων τους, είναι αυτονόητη.
Φυσικά λόγω των ειδικών ορεινών συνθηκών, πάντα υπάρχει περιθώριο επιείκειας και ανοχής, χωρίς να ζημιώνεται ο απλός κόσμος που δικαιούται την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα.
Να έχουμε κατά νου, ότι οι γιατροί είναι επιστήμονες και δεν είναι…. “Φαντάροι σε απόμακρο φυλάκιο”…..

|V. Οι καιροί είναι δύσκολοι, λόγω πανδημίας απαιτείται η συστράτευση όλων!
Χωρίς πονηρίες, τρικλοποδιές ή ….. επικοινωνιακά άλματα αυτοθαυμασμού μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών…..
Να είναι διαρκής η στήριξη προς τους αδύνατους συμπολίτες μας.

V. Τα Ορεινό Παρεμβατικό Δίκτυο – Πατριωτικές Δυνάμεις Αχελώου Αργιθέας Θεσσαλίας – με γλώσσα Αλήθειας, θα κρίνει και θα ελέγχει.
Τα σύκα σύκα….και τη σκάφη… σκάφη!
Τα πρωτεύοντα είναι: Αντιμετώπιση πανδημίας – Στήριξη Γιατρών.
Διεκδίκηση ασφαλούς προσβασιμότητας στους κεντρικούς δρόμους & πιο τακτική προσιτή Συγκοινωνία.
Ασφαλτόστρωση έως Φελίκι και έναρξη εργολαβιών.
Έργα Ύδρευσης στο Α. Τρίτσης – Νέες Παιδικές χαρές.
Υλοποίηση έργων που παραδόθηκαν από ΔΣ 2015-19.
Προεργασία ενόψει της νέας Γενικής Απογραφής πληθυσμού ΕΛΣΤΑΤ.

* Φίλοι όλοι – Φιλτάτη η Ορεινή Πατρίδα !

Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ 1991-2019/ Ενεργός – φανατικά – Δημότης Βραγκιανών Αχελώου….
3 Αυγούστου 2020.




Total
0
Shares
Previous Article
apo tpopo Mavrommati 1

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου "Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ": Στο χωριό του Καραϊσκάκη !!

Next Article
Super LUX prosfora

Προσφορά Σούπερ Μάρκετ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρδίτσας