Άκυρη η απόφαση για εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού στην Οξυά

     Ακυρώθηκε η απόφαση 164/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου για την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού στη θέση Προφήτης Ηλίας Οξυάς, μετά την προσφυγή που ασκήθηκε εναντίον της από την επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Μουζακίου και δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού της. Συγκεκριμένα, με τη με αριθμό 1648/130070/29-7-2016 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας/Τμήμα Διοικητικό – Οικονομικό Καρδίτσας, η προαναφερόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου κρίθηκε ως αόριστη και αναιτιολόγητη καθώς και ότι έχει εκδοθεί κατά παράβαση συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου.

    Ακόμα μια απόδειξη της νοοτροπίας που διακατέχει τη δημοτική αρχή του Δήμου Μουζακίου και τους επικεφαλής της (Δήμαρχο κο Γ. Κωτσό, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κα Σοφία Τόλια), που δε δείχνει πρόθυμη να σεβαστεί τους νόμους και να αξιοποιήσει τη μακρόχρονη εμπειρία της προς την κατεύθυνση της ορθής και σύννομης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, για το καλό του τόπου και προς όφελος των δημοτών. Δυστυχώς, αυτά καταδεικνύει η προαναφερόμενη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μόνο λύπη δημιουργεί το γεγονός πως, για άλλη μία φορά, χρειάστηκε η παρέμβαση της αντιπολίτευσης του Δήμου μας, για να επικρατήσουν τα αυτονόητα σχετικά με τη νομιμότητα στη λειτουργία και στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προφανώς και πάσχει σοβαρά.

   Αναμφίβολα, η προσπάθεια για ανάπτυξη του τόπου μας πρέπει να αποτελεί πρωτεύον ζήτημα για όλους. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως πρέπει να ταυτιστεί με την ασυδοσία και την παρανομία και να μη συμμερίζεται τις θέσεις, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών, με τις οποίες ο διάλογος και η συνεργασία επιβάλλεται, μια και είναι αυτές που θα υποστούν και τις όποιες αρνητικές συνέπειες – όπου αυτές υπάρχουν. Και για το ζήτημα του ανεμολογικού ιστού στη θέση Προφήτης Ηλίας Οξυάς, κανένας διάλογος με την τοπική κοινωνία και καμία συνεργασία δεν προηγήθηκαν. Επιπλέον, τόσο κατά τη συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Οξυάς όσο και κατά την αντίστοιχη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου, δεν επιτράπηκε καν σε κατοίκους και φορείς του χωριού αλλά και του νομού μας να διατυπώσουν τις θέσεις τους και να εκφράσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, γεγονός που οδήγησε και τους ίδιους στην κατάθεση προσφυγής κατά της ίδιας απόφασης.

     Ας σημειωθεί, βέβαια – και τούτο αποτελεί, επίσης, δείγμα της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας – πως σε άλλη, μεταγενέστερη και για άλλο θέμα, συζήτηση (δείτε αναρτημένο video της από 27-7-2016 συνεδρίασης), εκπρόσωπος εταιρίας ιδιωτικών συμφερόντων, προκειμένου να προβάλει και να προασπίσει τούτα, είχε απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή του και ούτε τον διέκοψε κανείς……

karavidasΓιώργος Δ. Καραβίδας

ε.α. Ταξίαρχος Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων,

Πρόεδρος του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς –

Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης «Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς» –

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων.

Τηλέφ. : 6974456301.
Total
0
Shares