Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αίτημα για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτουν οι παρατάξεις της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

enotiki protovoulia dimotiko simvoulio

Με θέμα τις καταστροφές του «Ιανού» 

 Ο Δήμος μας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις φοβερές επιπτώσεις της θεομηνίας του ΙΑΝΟΥ, στις 18/19 Σεπτεμβρίου του 2020.

 Από την πρώτη στιγμή, αναλογιζόμενοι το μέγεθος της πρωτοφανούς αυτής καταστροφής και διαπιστώνοντας τις συνέπειές της για τους δημότες μας, δηλώσαμε αρωγοί σε μια από κοινού και συντονισμένη προσπάθεια αποκατάστασής τους, αποφεύγοντας τις κριτικές και την αντιπολιτευτική πρακτική και καταθέτοντας, όπου θεωρούσαμε σκόπιμο, και τις δικές μας προτάσεις, προς υποβοήθηση του έργου της δημοτικής αρχής.

 Παρά ταύτα, ωστόσο, οι μέχρι σήμερα αναληφθείσες εκ μέρους της δημοτικής αρχής πρωτοβουλίες προς αποκατάσταση των καταστροφικών συνεπειών του «Ιανού» μόνο κοινές και συντονισμένες δεν αποδεικνύονται. Αντίθετα, τα αποτελέσματά τους καταδεικνύουν έλλειψη διάθεσης σχεδιασμού και συντονισμού, προχειρότητα και αναποτελεσματικότητα, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την σημαντική καθυστέρηση στη δρομολόγηση των εργασιών για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας, την καθυστέρηση στην αποκατάσταση του Περιφερειακού δρόμου Μουζακίου, την κατάρρευση – με μια απλή βροχόπτωση – σημαντικού μέρους των ήδη κατασκευασμένων προς αποκατάσταση των καταστροφών του «Ιανού» έργων σε πολλές περιοχές του Δήμου, κ.λ.π..

 Όλα τούτα αποτελούν, πλέον, διαπιστώσεις και της τοπικής κοινωνίας, απλών  δημοτών αλλά και των επαγγελματιών και διάφορων φορέων του Δήμου μας, η αγωνία και ανησυχία των οποίων αντί να κατευνάζεται, δυναμώνει.

Έχοντας, λοιπόν, υπόψη μας τα παραπάνω αλλά και τις διατάξεις των  άρθρων 67 παρ .2 Ν 3852/2010  και 74 Ν 4555/2018, καταθέτουμε αύριο, από κοινού οι παρατάξεις της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αίτημα προς τον κο Δήμαρχο και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά και με τη δέουσα σημασία, να δοθούν απαντήσεις και να ληφθούν αποφάσεις πάνω στα εξής θέματα, έχοντα όλα σχέση με τις καταστροφές του «Ιανού»:

1] Συζήτηση και λήψη απόφασης για το ζήτημα της ανεύρεσης  γηπέδου προς   ανέγερση του νέου ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ.

2] Συζήτηση και λήψη απόφασης για το ζήτημα της αποκατάστασης του περιφερειακού δρόμου έμπροσθεν του Δημαρχείου.

3] Συζήτηση και λήψη απόφασης για το ζήτημα των λοιπών στα όρια του Δήμου απαιτούμενων επεμβάσεων προς αποκατάσταση των  καταστροφών από τον ΙΑΝΟ, με σύνταξη και ολοκλήρωση του απαραίτητου για το συγκεκριμένο σκοπό και εξαγγελθέντος από το κο Δήμαρχο τεχνικού δελτίου. Αναλυτική τεχνική έκθεση του έργου ΄΄αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και συνοδών υδραυλικών  έργων υποδομών που επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή στις 18/19 Σεπτεμβρίου 2020 ύψους 1.000.000 ευρώ ΚΑ 132504.

4] Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αντιπλημμυρική θωράκιση των κοινοτήτων του Δήμου μας, με κατάλληλα έργα κατά μήκος όλης της λεκάνης απορροής του ΠΑΜΙΣΟΥ ποταμού, όπου τέτοια αναγκαιούν.

5]Συζήτηση και λήψη απόφασης για άμεσο έλεγχο και άμεση  αποκατάσταση καταστραφέντων από τη θεομηνία του «Ιανού» πρανών  αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας, καθαρισμό  αρδευτικών και στραγγιστικών αυλάκων, ρεμάτων  και φρεατίων, με στόχο την πρόληψη  καθιζήσεων και κατολισθήσεων, ενόψει των κακών καιρικών συνθηκών, που αναμένονται.

     ΖΗΤΟΥΜΕ ακόμα, όπως:

  • Στη συνεδρίαση και για τη συζήτηση του πρώτου θέματος για το νέο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ  να κληθούν να συμμετάσχουν ο νομικός σύμβουλος του κληροδοτήματος Αθ. Ανδρέου  και ο  τεχνικός σύμβουλος που ορίστηκε από τον Δήμαρχο για την ανεύρεση γηπέδου.
  • Στη συνεδρίαση που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, να κληθούν με δημόσια πρόσκληση να συμμετάσχουν και  παρέμβουν εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κλπ..
  • Η συνεδρίαση να μεταδοθεί σε πραγματικό χρόνο διαδικτυακά σε κανάλι του Δήμου στο YouTube .

     Τέλος, καλούμε και τους επικεφαλείς των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, αναλογιζόμενοι τη στασιμότητα στην πορεία των αποκαταστάσεων των καταστραφέντων από τον «Ιανό» υποδομών του Δήμου, να συστρατευτούν μαζί μας, καταθέτοντας και οι ίδιοι αντίστοιχο αίτημα  προς τον κο Δήμαρχο και την κα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ

  1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΤΟΥΡΒΑ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ “ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ”
  2. ΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ    “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ”



Total
0
Shares
Previous Article
Παναργιθεάτικη Συνδιάσκεψη: Διαρκής Διάλογος και Αιτήματα προς τον νέο Περιφερειάρχη και παρατάξεις ΠΣ Θεσσαλίας - Είμαστε όλοι ... πρώτα, Ανατολικο - Αργιθεάτες, λόγω... Ιανού!

Οι παρακαταθήκες του μεγάλου Πατριώτη Δημήτρη Γρίβα δικό μας Χρέος!

Next Article
xartis mouzaki

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας από αύριο στο Μουζάκι, λόγω  φυσικού αερίου

Related Posts