Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον Κορυδαλλό Καλαμπάκας κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Υλοποιούμε χρήσιμα έργα τα οποία να δίνουν διεξόδους στην καθημερινότητα των κατοίκων της υπαίθρου»

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων πρόκειται να κατασκευάσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Τοπική Κοινότητα Κορυδαλλού του Δήμου Καλαμπάκας. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 122.400 ευρώ (με ΦΠΑ) του οποίου οι εργασίες ξεκινούν μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου το οποίο εκτελείται από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους του Κορυδαλλού. Ένα έργο που δίνει τη δυνατότητα στην Κοινότητα να έχει τον δικό της χώρο για να πραγματοποιεί ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις σε μια αίθουσα πλήρως εξοπλισμένη και με σύγχρονες προδιαγραφές. Στόχος μας ως Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι να υλοποιούμε χρήσιμα έργα τα οποία να δίνουν διεξόδους στην καθημερινότητα των κατοίκων της υπαίθρου, δημιουργώντας παράλληλα μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία»

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή αίθουσας στον Κορυδαλλό του Δήμου Καλαμπάκας επιφάνειας 115,00 m2  περίπου σε δημοτικό οικόπεδο η οποία θα εξυπηρετεί τις ανάγκες για διενέργεια προγραμμάτων κατάρτισης των δημοτών, ενώ θα μπορεί να εξυπηρετεί και μικρές κοινωνικές εκδηλώσεις . Το κτίριο θα είναι ισόγειο και περιλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα και τους βοηθητικούς χώρους όπως, κουζίνα, αποθήκη  και  χώρους υγιεινής.

Η είσοδος στο κτίριο γίνεται από την κεντρική είσοδο η οποία είναι διαμορφωμένη με ράμπα, ενώ υπάρχει μία ακόμη  βοηθητική για λόγους πυροπροστασίας.  Στην παρούσα εργολαβία του έργου θα κατασκευαστεί η πρώτη φάση του έργου η οποία θα περιλαμβάνει :

  • τις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες για το κτίριο και τον περιβάλλον χώρο
  • εργασίες με σκυροδέματα στον περιβάλλοντα χώρο ( υποβάσεις , τοιχεία αντιστήριξης )
  • την κατασκευή του φέροντος οργανισμού, ο οποίος  θα γίνει από οπλισμένο σκυρόδεμα και με τοίχους πλήρωσης από τούβλα και θερμομόνωση ,
  • την επικάλυψη του κτιρίου αυτού θα γίνει με ,μεταλλική στέγη και θερμομονωτικά πάνελς
  • ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες που αφορούν την γείωση του κτιρίου και εργασίες ύδρευσης και αποχέτευσης .

Όλες  οι εργασίες θα εκτελεστούν σύμφωνα με την μελέτη και τις ισχύουσες προδιαγραφές.




Total
0
Shares
Previous Article

Με τρεις νέες ταινίες συνεχίζεται η κινηματογραφική εβδομάδα στην Καρδίτσα

Next Article

Συνάντηση Περιφερειάρχη με μέλη της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών