Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αίσιο τέλος για τον ανεμοπτεριστή που έπεσε στον Ελληνόπυργο (φωτο)

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 51χρονου ανεμοπτεριστή από την Καρδίτσα που στις 3:30 περίπου το μεσημέρι παρέα με έναν φίλο του επιχείρησε να απογειωθεί από την πίστα στον Ελληνόπυργο του Δήμου Μουζακίου.

Στην περιοχή την ώρα εκείνη φυσούσανε δυνατοί άνεμοι που έκαναν την προσπάθεια του δύσκολη με αποτέλεσμα μία ριπή να τον στροβιλίσει και να χάσει ύψος πέφτοντας στο δάσος του Ελληνοπύργου. Αμέσως ο φίλος του 51χρονου βλέποντας την πτώση ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μουζακίου, το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου και το Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

Η κινητοποίηση των Υπηρεσιών ήταν άμεση και στο σημείο κατέφθασαν 7 πυροσβέστες με επικεφαλή τον Διοικητή της Υπηρεσίας Επιπυραγό Φούκα Στυλιανό και τον Αξιωματικό Υπηρεσίας Αρχιπυροσβέστη Καναβό Θωμά, διασώστες του ΕΚΑΒ και εθελοντές του χωριού. Παράλληλα από την Καρδίτσα κατέφθασε βοήθεια από την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης με 4 άτομα, όπως και από την Εθελοντική Ομάδα 4Χ4 με 2 άτομα ενώ κινητοποιήθηκε και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μουζακίου για να ενισχύσουν την προσπάθεια. Ο εντοπισμός του 51χρονου έγινε πολύ γρήγορα, λόγω όμως του δύσβατου της περιοχής χρειάστηκαν μία ώρα για να τον προσεγγίσουν, πράγμα που έγινε περίπου στις 5 το απόγευμα, βρίσκοντας τον ευτυχώς ζωντανό με τραύματα στην μέση, στην πλάτη και με ελαφρά διάσειση.

Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια να κατεβάσουν τον 51χρονο, αφού στο σημείο δεν υπήρχε μονοπάτι και έπρεπε να χαράξουν δρόμο για να μεταφέρουν τον τραυματία με ασφάλεια, πράγμα που κατάφεραν 2 ώρες αργότερα.

Τον ανεμοπτεριστή παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον μετέφερε αρχικά στο Κ.Υ. Μουζακίου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Καρδίτσας για την περίθαλψή του.

anemopteristis ellinopyrgos

anemopteristis ellinopyrgos 1

anemopteristis ellinopyrgos 2

anemopteristis ellinopyrgos 3

anemopteristis ellinopyrgos 4

anemopteristis ellinopyrgos 6

anemopteristis ellinopyrgos 7

anemopteristis ellinopyrgos 8

anemopteristis ellinopyrgos 9

anemopteristis ellinopyrgos 10

anemopteristis ellinopyrgos 13

anemopteristis ellinopyrgos 14

anemopteristis ellinopyrgos 11 1

anemopteristis ellinopyrgos 12 1

anemopteristis ellinopyrgos 5 1

anemopteristis ellinopyrgos 15




Total
0
Shares
Previous Article

Εορταστικό Ωράριο καταστημάτων Μουζακίου 2017-2018

Next Article

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

Related Posts