Αϊόβα: Εκτροχιάστηκε τρένο με νιτρικό αμμώνιο – Έφυγαν κάτοικοι

Aiova

Αϊόβα: Εκτροχιάστηκε τρένο με νιτρικό αμμώνιο – Έφυγαν κάτοικοι

Δραματικές εικόνες μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ από την Αϊόβα των ΗΠΑ.

Εμπορικό τρένο εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα περισσότερα από 30 βαγόνια να βγουν από τις ράγες, να πέσουν το ένα πάνω στο άλλο και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Το τρένο ήταν γεμάτο με νιτρικό αμμώνιο και λιπάσματα. Ανήκει στην Union Pacific. Η φωτιά που ξέσπασε, είχε ως αποτέλεσμα πυκνός μαύρος καπνός να υψωθεί ψηλά στον ουρανό και να είναι ορατός από μεγάλη απόσταση.

Ο εκτροχιασμός του τρένου σημειώθηκε κοντά στην πόλη Σίμπλεϊ, στην Αϊόβα των ΗΠΑ, την Κυριακή 16 Μαΐου 2021. Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και περιπολικά της Αστυνομίας. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή τραυματισμούς.

Το έργο της προανάκρισης για το πώς έγινε ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ελικόπτερο που πέταξε πάνω από την περιοχή, κατέγραψε εικόνες καταστροφής, με τα εκτροχιασμένα βαγόνια να έχουν σχηματίσει έναν σωρό και ορισμένα να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Το τρένο είχε συνολικά 47 βαγόνια. Καθώς μετέφερε επικίνδυνο φορτίο (νιτρικό αμμώνιο και λιπάσματα), δόθηκε εντός μιας ώρας εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων. Άμεσα δημιουργήθηκε ζώνη εκκένωσης 8 χλμ. γύρω από την περιοχή, όπου εκτροχιάστηκε το τρένο, όπως μετέδωσε το ABC News.

«Δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο πλήρωμα» ανέφερε εκπρόσωπος από την Union Pacific. Η υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλεις και Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων στην Αϊόβα ανακοίνωσε ότι 80 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με την επιχείρηση κατάσβεσης να συνεχίζεται, ενώ θα ακολουθήσει ειδικός καθαρισμός του σημείου.

Aiova 1
Total
1
Shares