Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Agrothessaly: 46.234 επισκέπτες – 98% αύξηση στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και 7 ξένες αγορές

Agrothessaly: 46.234 επισκέπτες - 98% αύξηση στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και 7 ξένες αγορές

Agrothessaly: 46.234 επισκέπτες – 98% αύξηση στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και 7 ξένες αγορές

Με αυξημένη συνολική επισκεψιμότητα και σημαντική άνοδο κατά 98% στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών ολοκληρώθηκε στις 12 Μαρτίου η 13η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «AgroThessaly» στη Λάρισα (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης).

Οι επισκέπτες έφτασαν τους 46.234, γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη δυναμική της AgroThessaly, η οποία αναβλήθηκε για λίγες ημέρες εξαιτίας του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Ωστόσο τόσο οι εκθέτες, όσο και οι επισκέπτες της AgroThessaly τελικά δεν έχασαν το “ραντεβού” τους στη μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στη Λάρισα, η οποία συγκέντρωσε τις leader-εταιρείες του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου.

Agrothessaly: 46.234 επισκέπτες - 98% αύξηση στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και 7 ξένες αγορές

Οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες προήλθαν από την Ισπανία, Αυστρία, Κύπρο, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Βόρεια Μακεδονία.

Η 13η AgroThessaly, που αποτελεί μια ισχυρή εκθεσιακή σύμπραξη ανάμεσα στη ΔΕΘ-HELEXPO και τον Δήμο Λαρισαίων, είχε 766 εκθέτες (269 άμεσους και 497 έμμεσους) από 34 χώρες και εκθεσιακό χώρο 25.000 τ.μ.

Agrothessaly: 46.234 επισκέπτες - 98% αύξηση στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και 7 ξένες αγορές

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, τόνισε ότι η AgroThessaly αποτελεί πλέον “ένα σημείο αναφοράς για τον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο με υπερτοπική σημασία και βαρύτητα. Η προτεραιότητα της ΔΕΘ-HELEXPO και του Δήμου Λαρισαίων, με τον οποίο έχει αναπτυχθεί μία αγαστή συνεργασία είναι η περαιτέρω ενίσχυση της AgroThessaly, προκειμένου να αναπτυχθεί σε ένα εκθεσιακό brand με ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση. Το μοντέλο της συνεργασίας μας με τον Δήμο Λαρισαίων αποτελεί υπόδειγμα για το πως θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μεγάλα εκθεσιακά project και σε άλλες πόλεις της χώρας”.

Agrothessaly: 46.234 επισκέπτες - 98% αύξηση στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και 7 ξένες αγορές

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, επισήμανε ότι “η Agrothessaly, η 13η Πανελλήνια Εκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η έκθεση επέστρεψε δυναμικά στη Λάρισα, μετά την περίοδο της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εκθετών και υψηλή επισκεψιμότητα. Τα στοιχεία της φετινής διοργάνωσης, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της επιλογής του Δήμου να συμπράξει στρατηγικά με τη ΔΕΘ Helexpo, έναν υψηλού επιπέδου φορέα με άριστη τεχνογνωσία και πλούσια εμπειρία σε ότι αφορά τα μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα. Ο υψηλός αριθμός εκθετών, όπως και σημαντικός αριθμός ξένων εμπορικών επισκεπτών και ομαδικών επισκέψεων από τα Βαλκάνια καταδεικνύουν όχι μόνο το παρόν αλλά και την προοπτική της διοργάνωσης. Εξάλλου, η Λάρισα ήταν και είναι το επίκεντρο του πρωτογενούς τομέα στη χώρα και αυτό αποτυπώθηκε με ισχυρό τρόπο κατά το τετραήμερο διεξαγωγής της έκθεσης με θετικά αποτελέσματα και για την τοπική μας οικονομία. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τη διοίκηση και τα στελέχη της ΔΕΘ-HELEXPO για την άριστη συνεργασία, όλους τους εκθέτες, μέσω των φορέων των εμπόρων και των κατασκευαστών αγροτικών μηχανημάτων (ΣΕΑΜ και ΕΚΑΓΕΜ) για την εμπιστοσύνη τους, καθώς και τους χιλιάδες επισκέπτες της Agrothessaly”.

Agrothessaly: 46.234 επισκέπτες - 98% αύξηση στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και 7 ξένες αγορές

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Δρ Κυριάκος Ποζρικίδης, σημείωσε από την πλευρά του “πως η AgroThessaly εξελίσσεται σε κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός για τον αγροτικό τομέα, το οποίο έχει ουσιαστικό χαρακτήρα στο πεδίο της πληροφόρησης και ενημέρωσης των αγροτών. Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκαν και παράλληλες εκδηλώσεις από φορείς του πρωτογενούς τομέα (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ), αλλά και από εκπαιδευτικά ιδρύματα – προεξάρχοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον επαγγελματιών του κλάδου και του απλού κοινού, τόσο από την τοπική όσο και από την πανελλαδική αγορά”.

Agrothessaly: 46.234 επισκέπτες - 98% αύξηση στον αριθμό των εμπορικών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και 7 ξένες αγορές

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων, κ. Παναγιώτης Νταής, υπογράμμισε ότι “τα στοιχεία της AgroThessaly, αποτυπώνουν την επιτυχία της έκθεσης και αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην κατεύθυνση της τοπικής ανάπτυξης. Σημαντικό μέρος της διοργάνωσης αποτέλεσε και το εξαιρετικά ενδιαφέρον και πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων και συζητήσεων για επιμέρους ζητήματα του πρωτογενούς τομέα καθώς και οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που προηγήθηκαν στις έδρες των περιφερειακών δήμων της Π.Ε. Λάρισας. Στο πλαίσιο της έκθεσης, άνθρωποι του δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα στην ευρύτερη περιοχή, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν διεξοδικά από ειδικούς για σειρά επιμέρους θεμάτων, κάτι που αποτελεί μια ακόμα επιτυχία της διοργάνωσης”.
Total
0
Shares
Previous Article
Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Δημ Παπακώστας: Καθήκον της Αυτοδιοίκησης η στήριξη Γυναικών και η αλληλεγγύη

Next Article
Agorastos Tsiakos 112

Επεκτείνεται το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Καρδίτσα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020