Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αγορή (Ρούλας) Κουκουμτζή: Δεν ξεχνούμε, όχι στη λήθη!

Αγορή (Ρούλα) Κουκουμτζή: «Μαζί με τους συγχωριανούς μου»

Αγορή (Ρούλας) Κουκουμτζή: Δεν ξεχνούμε, όχι στη λήθη!

Άρθρο της υποψήφιας στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, Αγορής (Ρούλας) Κουκουμτζή

Επειδή η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ξεχνάμε το ζοφερό παρελθόν της, εμείς δε θα της κάνουμε τη χάρη. Ας κάνουμε λοιπόν μια μικρή αλλά χρήσιμη ιστορική αναδρομή.

Θυμόμαστε όλοι ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2004-2009 οδήγησε τη χώρα στην 1η χρεοκοπία και στη συνέχεια στη βάσανο των μνημονίων. Λίγο αργότερα, την περίοδο 2012-2015, η διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έφερε το 1ο και το 2ο μνημόνιο, αποτυγχάνοντας παταγωδώς να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτήρηση της τρόικας.

Αντί αυτού η πολιτική της οδήγησε σε ανεργία 30% και στους νέους 60%, σε φτωχοποίηση των νοικοκυριών, σε διάλυση της παιδείας και της δημόσιας υγείας, στη μείωση μισθών και σε κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων αλλά και σε πρωτοφανή μείωση των συντάξεων.

Ειδικότερα για τις συντάξεις όλοι θυμόμαστε το κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων σε ποσοστό 70% και την κλοπή μέσα σε μια νύχτα των αποταμιεύσεων των ασφαλισμένων με την εφαρμογή του PSI με νόμο του Σαμαρά-Βενιζέλου. Αυτό ήταν το πιο κρίσιμο σημείο για την συνεχή μείωση των συντάξεων.

Όλοι επίσης θυμόμαστε ότι ο λαός έδωσε τη διακυβέρνηση της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2015. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τη χώρα. Να κρατήσει όρθια τα νοικοκυριά και να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, εκεί που οι άλλοι απέτυχαν. Όλοι θυμόμαστε ότι μετά το περήφανο όχι του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, έχοντας ως όπλο το ΟΧΙ απέναντι στα βάναυσα σχέδια των δανειστών μας για την επιβολή 3ου μνημονίου, διαπραγματεύτηκαν σκληρά, ώστε τα μέτρα να αποκτήσουν ανθρώπινο πρόσωπο και τελικά κατάφεραν πολλά συμφωνώντας σε ηπιότερα μέτρα για τον ελληνικό λαό, ώστε να βγούμε επιτέλους από τα μνημόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας ως όφειλε ζήτησε και πάλι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που του είπε προχώρα στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2015. Αυτές τις δεύτερες εκλογές του 2015 τις έχει διαγράψει από τη μνήμη της αλλά δε θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί η εντολή του ελληνικού λαού στον ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνουμε επιτέλους με τα μνημόνια, εκεί που οι άλλοι απέτυχαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε λοιπόν στα 4 χρόνια διακυβέρνησής του 2015-2019 να κρατήσει όρθια τη χώρα, την υγεία, την παιδεία, τα νοικοκυριά και να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια οριστικά. Ρύθμισε το χρέος της χώρας και άφησε στα ταμεία 37 δις ευρώ.

Αυτή είναι η πρόσφατη ιστορική αλήθεια για τη χώρα και δε θα αφήσουμε να ξεχαστεί.


Αγορή (Ρούλα) Κουκουμτζή

Υποψήφια Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νομό ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ιστορικός-Αρχαιολόγος, MSc, Επιθεωρήτρια Δικτύου ΕΛΤΑ Courier

Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία




Total
0
Shares
Previous Article
Athanasios Pallas 1

Απεβίωσε ο Αθανάσιος Πάλλας σε ηλικία 87 ετών

Next Article
Παρά τις δυσκολίες, η χώρα μας βαδίζει σταθερά ανοδικά - Η ψήφος των αποδήμων φέρνει την Παγκόσμια Ελλάδα στον τόπο της Το Πρόγραμμα Επισκέψεων της Υποψήφιας Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας Ασημίνας Σκόνδρα 6 & 7/5

Πρόγραμμα επισκέψεων της Ασημίνας Σκόνδρα Δευτέρα 8/5

Related Posts