Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αγωνία στους αρδευτές του κάμπου για τον καύσωνα – Kαθησυχάζει ο Γ. Λαδόπουλος

ardefsi

Αγωνία στους αρδευτές του κάμπου για τον καύσωνα – Kαθησυχάζει ο Γ. Λαδόπουλος

  Ο πρωτοφανής φετινός παρατεταμένος καύσωνας που όμοιό του έχει να ζήσει η χώρα από το 1987, προκαλεί έντονο προβληματισμό στους αγρότες αρδευτές του θεσσαλικού κάμπου. Και αυτό γιατί βλέπουν τις τιμές σε όλα τα προϊόντα, καλαμπόκι, βαμβάκι, σιτάρι, βιομηχανική τομάτα να είναι σε υψηλά επίπεδα και, θεωρούν ότι η φετινή χρονιά είναι μία ευκαιρία για να μπορέσουν να αποκομίσουν κέρδη που θα τους βοηθήσουν να καλύψουν προηγούμενες άσχημες χρονιές, από πλευρά τιμών. Αυτό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο άγχος και αγωνία, καθώς η στάθμη του Πηνειού έχει πέσει ένα τουλάχιστο μέτρο, ωστόσο με την ορθολογική διαχείριση των ελλειμματικών, ούτως ή άλλως επιφανειακών νερών στον κάμπο, προσδοκούν ότι θα φέρουν σε πέρας με επιτυχία τη φετινή καλλιεργητική περίοδο και θα φτάσουν με προοπτικές στη συγκομιδή…

«Είναι ένα από τα πιο ξηρά καλοκαίρια με συνεχείς καύσωνες, άρα και από τα πιο απαιτητικά για την άρδευση των καλλιεργειών στο θεσσαλικό κάμπο, καθώς φαίνεται πως οι φυτείες εξελίσσονται ικανοποιητικά , ενώ και οι τιμές είναι σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα, άρα υποχρέωσή μας είναι να διασφαλίσουμε το νερό μέχρι της λήξη της αρδευτικής περιόδου παρά τις καιρικές αντιξοότητες και θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε».

  Αυτό τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Γιώργος Λαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι προς το παρόν η αρδευτική περίοδος εξελίσσεται ομαλά και τα μικροπροβλήματα ανάμεσα σε αρδευτές και ΤΟΕΒ, αντιμετωπίζονται με διάθεση συνεννόησης από όλους, παρά το άγχος των παραγωγών για τη φετινή χρονιά που τη θεωρούν οριακή για την επιβίωσή τους.

 Σε ότι αφορά τη στάθμη του Πηνειού έχει πέσει ένα περίπου μέτρο στα 2,10, όταν πάνω από τα 3,20 ωστόσο έχουμε υπερχείλιση, ενώ οι ποσοτητες από τη Λίμνη Πλαστήρα παραοχετεύονται κανονικά, χωρίς προς το παρόν να κινδυνεύει με παραβίαση το οικολογικό της όριο.

Πηγή: Thessaliatv.gr




Total
0
Shares
Previous Article
self test foto

Self test: Ποιες κατηγορίες πολιτών τα δικαιούνται δωρεάν τον Αύγουστο

Next Article
enfia pliromi

ΕΝΦΙΑ: Πως θα πληρωθεί ο φόρος από τον Σεπτέμβριο

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…