Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αγιασμός και έναρξη δράσεων στον Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων

Με τον Αγιασμό που θα τελεστεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά για όλες τις δράσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων. Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να επιβραβεύσει την ίδια μέρα όλους τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας κατά τις φετινές εξετάσεις επισημαίνοντας για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης Παιδείας από όλους τους φορείς στην πόλη των Σοφάδων. Φέτος στο πλαίσιο της καταστατικής δραστηριότητας του Συλλόγου θα λειτουργήσουν τα τμήματα:

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

Τα μαθήματα γίνονται στον πολυχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων και ξεκίνησαν για τα παιδικά τμήματα από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Για τα τμήματα προσχολικής αγωγής οι εγγραφές συνεχίζονται έως και την 1η Οκτώβρη όπου και θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Στα τμήματα αυτά εφαρμόζεται η μουσικοκινητική αγωγή που είναι το 1ο στάδιο της διδασκαλίας του ελληνικού παραδοσιακού χορού.

Για τους ενήλικες η 1η συνάντηση για τη φετινή χρονιά θα γίνει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μ.μ. όπου Θα συζητηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα για όλα τα τμήματα ενηλίκων και θα ακολουθήσει κοινό μάθημα.

Σκοπός του τμήματος παραδοσιακών χορών είναι να μυήσει τους συμμετέχοντες στη λαϊκή χορευτική μας παράδοση, να αντιληφθούν το ρόλο του χορού στην κοινωνία και στο περιβάλλον που αναπτύχθηκε.

Να τους δώσει τη δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από αυτόν, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.

Να αποκτήσουν κριτικό πνεύμα απέναντι στα προϊόντα της «μαζικής βιομηχανίας πολιτισμού», να εκτιμήσουν το μέτρο, την απλότητα, την αυθεντικότητα και τη διαχρονική αξία της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης.

Να κατανοήσουν ότι η γνώση του παρελθόντος αποτελεί κινητήρια δύναμη για νέα δημιουργία και ότι κάθε καινούριο έργο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις παλιές αξίες.

Το χορευτικό τμήμα συμμετέχει σε εκδηλώσεις πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ συλλόγων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπεύθυνη χοροδιδάσκαλος: κ. Μαυρουδή Κική.


Τμήμα Κολύμβησης

Το τμήμα λειτουργεί για 3η συνεχή χρονιά στο δημοτικό Κολυμβητήριο Καρδίτσας. Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο στις 3μ.μ.


Τμήμα Στίβου

Σκοπός του τμήματος στίβου είναι η προαγωγή της υγείας και της ψυχικής ευεξίας, η αύξηση της δύναμης, της ταχύτητας και της αντοχής, η βελτίωση της ευλυγισίας καθώς και η καλλιέργεια της αυτοπειθαρχίας.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά  6-9 και 9–12 ετών.

Οι ώρες μαθημάτων είναι:

Δευτέρα: 5 – 6 μ.μ. & 6 – 7 μ.μ.

Τρίτη: 6–7μ.μ. & 7– 8 μ.μ.

Τετάρτη:  6–7μ.μ. & 7– 8μ.μ.

Παρασκευή: 4–5 μ.μ. & 5 – 6 μ.μ.

Υπεύθυνη κολύμβησης και στίβου: κ.Καραϊσκου Ντίνα


Τμήμα latin και afrolatin

Τα μαθήματα γίνονται στον πολυχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων και ξεκινούν από την 1 Οκτώβρη.

Υπεύθυνη: κ.Κουτσαρίδα Βάσω


Τμήμα Ζωγραφικής

Το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Σοφάδων και του Μορφωτικού Συλλόγου βρίσκεται στις εργατικές κατοικίες του Σταθμού. Σε έναν ευχάριστο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι μαθητές έρχονται σε επαφή με έργα σημαντικών ζωγράφων έτσι καλλιεργείτε η οπτική τους αντίληψη, παρατηρούν, πειραματίζονται και χρησιμοποιούν τις εμπειρίες τους ως στοιχείο καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης.

Κάθε χρόνο το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει ένα μάθημα στη φύση καθώς και μια ομαδική έκθεση με έργα των μαθητών του εργαστηρίου.

Τα μαθήματα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εφήβους και τους ενήλικες θα ξεκινήσουν από 1η Οκτώβρη.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: κ. Κουκόσια Αλέκα


Τμήμα Γυμναστικής

  1. 1. Ορθοσωμική γυμναστική για γυναίκες

Η Ορθοσωμική Γυμναστική αποτελείται από ασκήσεις για την σωστή στάση του σώματος, για την αποφυγή τραυματισμών και πόνων στους μύες και τις αρθρώσεις. Στηρίζεται στην εφαρμογή της σωστής στάσης του σώματος μέσα από συγκεκριμένο ασκησιολόγιο διατάσεων και ασκήσεων ενδυνάμωσης.

  1. Προληπτική και θεραπευτική γυμναστική για άτομα μέσης και τρίτης ηλικίας.

Η θεραπευτική γυμναστική απευθύνεται σε άτομα που πάσχουν από κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως οσφυαλγία, αυχενική συνδρομή ή προβλήματα άλλων αρθρώσεων (όπως ο ώμος, το ισχίο κλπ), προκειμένου να βοηθηθούν να απαλλαγούν από το πρόβλημά τους γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Υπεύθυνη τμήματος: Τσέργα Κική




Total
0
Shares
Previous Article

Σε Αγιοπηγή και Ρούσσο την Τρίτη 20/9 ο Δήμαρχος Καρδίτσας

Next Article

Το σύστημα πληροφόρησης beacons στα Τρίκαλα

Related Posts

ΠΕ Καρδίτσας: Η αλήθεια σχετικά με το Θεματικό πάρκο - Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»
Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»

Η ημερίδα έχει ως θέμα «Αγροδιατροφή» καθώς και «Αειφορία – Ανθεκτικότητα - Βιωσιμότητα»