Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αγανάκτηση οδηγών για άθλια βατότητα στην Διαπεριφερειακή Εθνική οδό “Καρδίτσα-Τύμπανος-Συκιά-όρια Άρτας” – όχι στα… μπαλώματα

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Αγανάκτηση οδηγών για άθλια βατότητα στην Διαπεριφερειακή Εθνική οδό “Καρδίτσα-Τύμπανος-Συκιά-όρια Άρτας” – όχι στα… μπαλώματα

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Επανερχόμαστε στο μείζον πρόβλημα της επικίνδυνης βατότητας (λακούβες, στηθαία διαλυμένα, χωρίς πλέγματα και σήμανση) στο τμήμα από Τύμπανο έως Συκιά-όρια Άρτας (25 χλμ) που συνδέει πόλη Καρδίτσας με Ήπειρο και αποτελεί τη μόνη ενδοδημοτική οδό επικοινωνίας των ορεινών χωριών Δυτικής Αργιθέας και Αχελώου-Αργιθέας.
Δυστυχώς, από την Τοπική Ηγεσία δεν υπάρχει αντίδραση ή διαμαρτυρία και οι επισκέπτες και οδηγοί εκφράζουν την οργή και αγανάκτηση τους.

Στο τέλος φυσικά, η Κυβέρνηση, ο Υπουργός Υποδομών, οι Βουλευτές …. χρεώνονται όλη αυτή την εγκατάλειψη, παρότι η κυβέρνηση …. βρέχει άφθονο χρήμα για την αποκατάσταση των ζημιών στα οδικά δίκτυα.

Οι Αργιθεάτες δεν ανεχόμαστε, τα…. προσωρινά μπαλώματα (γέμισμα σε λακούβες) που γίνονται στο οδόστρωμα από μηχανήματα της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας….

Απαιτούμε λύσεις σύγχρονες και οριστικές:

1. Οδόστρωμα κατάλληλο και ασφαλές, από Τύμπανο έως Αγορασιά και Συκιά.
2. Πλέγματα στα πρανή και στηθαία ασφαλείας παντού.
3. Επαρκής σήμανση.
4. Ασφαλτόστρωση εναλλακτικής διαδρομής λόφο Πέντε Αδέλφια.
5. Επένδυση φωτισμός στις 5 οδικές Σήραγγες Συκιάς Αργιθέας.
6. Συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Αργιθέας με Υπουργείο Υποδομών και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αυχένα Τυμπάνου (Αιολικά έργα) και κυρίως τον όμιλο ΔΕΗ για το τμήμα “Κοράκου έως άνοδο Ρέμα Πετρωτού ” – εντελώς απαράδεκτη η υπάρχουσα υποδομή…..

• Ο δρόμος αυτός είναι κεντρικός άξονας, Διαπεριφερειακή Εθνική οδός, Θεσσαλίας προς Άρτα – Ήπειρο!
Δεν είναι των Αργιθεατών μόνο ή των κοινοτήτων μας…..

• Για κάποιους τα όρια Θεσσαλίας και νομού Καρδίτσας ….. βρίσκονται στη διασταύρωση Δρακότρυπας ή στο Κεραμαριό Βατσουνιάς…..
Τοπικοί ηγέτες κάνουν μήνες ή χρόνια να επισκεφθούν τα ορεινά χωριά μας, να συζητήσουν με τους Δημότες – ψηφοφόρους τους….που μαζικά έχουν στηρίξει το εκλογικό πρόγραμμα τους…..
Άλλους…. ενοχλούν οι συνεχείς στροφές και το υψόμετρο (ίλιγγος)….

* Επιβάλλεται να ανέβει στη Συκιά Αργιθέας, στα Βραγκιανά Αχελώου, στην κοιλάδα ποταμού Αχελώου, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Α Καραμανλής  -ή στενοί συνεργάτες τους- για να δοθούν άμεσες οριστικές λύσεις !!!

– Για ασφαλή προσβασιμότητα και τέλος άθλιων χωματόδρομων!

– Για την τύχη του ημιτελούς Φράγματος Συκιάς Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλίας, όπου έχει διαλυθεί το κεντρικό οδικό δίκτυο.
Θα ολοκληρωθεί και πότε;;; Ή θα γκρεμιστεί;;;

– Για την μεγάλη εργολαβία των 143.000.000€ (βλάβες Ιανού) .

– Για το στέγαστρο Μεγ Σκάλας Ανθηρού (υπάρχει μελέτη) και σήμανση-πλέγματα-τοιχεία αντιστήριξης από Κοράκου έως Βραγκιανά Αχελώου και Καταφύλλι-Αργύρι…..

Το ΔΣ Αργιθέας να συζητήσει το οξύτατο πρόβλημα, να προγραμματίσει παραστάσεις και έντονο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας …..
Με φωτογραφίες και υλικό σε όλα τα μέσα ενημέρωσης!

* Οι δικαιολογίες, τα προσχήματα περί κόβιντ19 …δεν πείθουν κανέναν….
– Ούτε τα περί….αν-αρμοδιότητας του…..” Άννα σε Καϊάφα “….

Δημήτρης Παπακώστας/14-7-21




Total
0
Shares
Previous Article
astynomika silipseis

Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί σε περιοχή του Δήμου Τεμπών για αρπαγή οικογένειας αλλοδαπών διαφορετικής υπηκοότητας

Next Article
Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού στη Θεσσαλία αύριο Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Rapid tests: Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Πέμπτη 15/07