Αύξηση νοσηλειών λόγω κορονοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Αύξηση νοσηλειών λόγω κορονοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου

Αύξηση στα περιστατικά covid-19, που νοσηλεύονται, καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Χθες, Τετάρτη, έγιναν άλλες τρεις εισαγωγές ασθενών. Συνολικά νοσηλεύονται στην κλινική κορονοϊού 15 άτομα.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η κλινική εικόνα όσων νοσούν είναι σχετικά καλή, ενώ επίσης σύμφωνα με τους γιατρούς είναι θετικό ότι στη ΜΕΘ κορονοϊού και στους πέντε θάλαμους αρνητικής πίεσης δεν νοσηλεύεται ασθενής.

Οι ηλικίες των νοσηλευομένων στο Αχιλλοπούλειο κυμαίνονται από τα 25 ώς τα 85 έτη, με την πλειονότητα να είναι κάτω των 60, οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι σύμφωνα με τη διοίκηση. Την ίδια ώρα ο κορονοϊός επιμένει να δίνει καθημερινά νέα κρούσματα στη Μαγνησία, ενώ ο δείκτης θετικότητας παραμένει ψηλά, στο 1.26, με βάση την επιδημιολογική εικόνα στην περιοχή το χρονικό διάστημα από 12 έως 18 Ιουλίου.

Χθες, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 25 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα δύο στις Σποράδες. Στον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, που ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα επικαιροποιείται καθημερινά πλέον, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας συμπεριλαμβάνεται στις περιφέρειες που βρίσκονται υπό επιτήρηση, καθώς καταγράφεται ανοδική τάση κρουσμάτων.

Αν συνεχιστούν οι παρασπονδίες, θα αυξηθούν τα κρούσματα

Στον τρόπο με τον οποίο θα ανακοπεί ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας αναφέρθηκε χθες μιλώντας στον «Ταχυδρόμο» ο επικεφαλής της κλινικών κορονοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου, Χαράλαμπος Μάνδρος. Όπως διευκρίνισε, ακόμη δεν βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα. Ωστόσο, το πόσο γρήγορα και αν θα έρθει και τι ένταση θα έχει εξαρτάται από τους πολίτες, όπως είπε. «Αν προστρέξουμε στον εμβολιασμό όλοι προλαβαίνουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας για να προλάβουμε οποιοδήποτε κύμα», τόνισε ο κ. Μάνδρος.

«Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Η λύση είναι μια, ο εμβολιασμός», υπογράμμισε. «Αν εμβολιαστεί η πλειονότητα εκείνων που δηλώνουν επιφυλακτικοί μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου, μπορούμε να φτάσουμε σε τείχος ανοσίας της τάξεως του 70%», εκτίμησε. Ο γιατρός υπενθύμισε επίσης ότι η τήρηση των μέτρων προστασίας πρέπει να συνεχιστεί και όπου υπάρχει συνωστισμός η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη.

«Αν δεν εμβολιαστεί ο πληθυσμός μαζικά και αν δεν σταματήσουν οι παρασπονδίες και τα φαινόμενα συνωστισμού σε στέκια, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η έξαρση θα συνεχιστεί», προειδοποίησε επίσης ο κ. Μάνδρος.Total
28
Shares