Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αυτοψία στο κατεστραμμένο δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού από τον Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής κ. Τριαντόπουλο

triantopoulos toev Tavropou

Σημαντική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας από τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί τη συνέχεια της στενής συνεργασίας που ξεκίνησε μετά την έλευση του Ιανού, μεταξύ των δύο Υπουργείων (Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών) με τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού, με σκοπό την διαχείριση της προβληματικής κατάστασης που δημιουργήθηκε στο δίκτυο του Οργανισμού.

Η υφιστάμενη διαμορφωθείσα κατάσταση όπως αυτή αποτυπώθηκε στην Τεχνική Έκθεση των ζημιών που ο Οργανισμός συνέταξε και απέστειλε στους αρμόδιους φορείς αμέσως μετά το καταστροφικό φαινόμενο, συνηγορεί στην ταχύτατη δρομολόγηση των κατάλληλων ενεργειών. Αποδεδειγμένα πλέον, η εντατική αποκατάσταση του κατεστραμμένου δικτύου των τσιμεντένιων ανοικτών διωρύγων σε ένα πεπαλαιωμένο δίκτυο (έτους κατασκευής 1965) δεν αποτελεί ορθολογική και βέλτιστη λύση. Όλοι οι ως άνω εμπλεκόμενοι φορείς είναι σύμφωνοι ως προς την διττή αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.

Υπήρξε στενή συνεργασία των εμπλεκομένων προς την κατεύθυνση της εύρεσης και προώθησης της βέλτιστης και ταχύτερης λύσης της προσωρινής αποκατάστασης των υφιστάμενων ζημιών του δικτύου, ώστε να γίνει δυνατή η άρδευση την επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Επισημαίνεται ότι έχει εγκριθεί ανάλογο ποσό για την ενίσχυση του Οργανισμού, για την αποκατάσταση των υποδομών του, η οποία είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του πρώην Υφυπουργού κ. Σκρέκα, του Γ.Γ. κ. Μπαγινέτα και του Γ.Γ. κ. Τριαντόπουλου.

Ο κ. Τριαντόπουλος, κατά την σημερινή αυτοψία του στο δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας, όπου του έγινε σχετική παρουσίαση των πιο προβληματικών κομβικών σημείων στο δίκτυο του Οργανισμού, από τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Αθανάσιο Μαρκινό, σημείωσε, σε συνέχεια του σχετικού δελτίου τύπου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και της στενής συνεργασίας των δύο Υπουργείων, την εξασφάλιση ποσού 1.500.000 ευρώ για την προώθηση της αποκατάστασης ζημιών στο δίκτυο του Οργανισμού, που προκλήθηκαν από το καταστροφικό φαινόμενο της 18ης Σεπτεμβρίου του 2020.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αθανάσιος Μαρκινός δήλωσε σχετικά: «Το δίκτυο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού υπέστη σοβαρότατες ζημιές από τον Ιανό, που δυστυχώς είναι μη αναστρέψιμες, καθώς η πλήρης αποκατάστασή του ως εξαιρετικά κοστοβόρα διαδικασία, απολογιστικά χαρακτηρίζεται μη συμφέρουσα. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια μέχρι σήμερα τόσο από τον Οργανισμό, όσο και από τους συνεργαζόμενους φορείς, ώστε να έχουμε στη διάθεση μας την ώριμη πλέον μελέτη ενός σύγχρονου κλειστού δικτύου, που αξιοποιεί πλήρως την γεωμορφολογία της περιοχής, απαιτεί μηδενική ενέργεια για την άρδευση σ’ όλες τις περιοχές, οδηγεί σε τεράστια εξοικονόμηση νερού, επιτρέπει την άρδευση με σύγχρονες μεθόδους υψηλής απόδοσης και προπάντων, πληροί όλες τις προϋποθέσεις της αειφορίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και ενός φυσικού πόρου που αποτελεί αναπτυξιακό μοχλό για την περιοχή, τη λίμνη Ν. Πλαστήρα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και φυσικά τον Γ.Γ. κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για το ενδιαφέρον τους από την πρώτη στιγμή και για την έμπρακτη βοήθεια προς τον Οργανισμό μας. Θα μπορέσουμε έτσι να προχωρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσωρινή αποκατάσταση των ζημιών, για να δοθεί νερό στους παραγωγούς μας την επόμενη άνοιξη, και να μπορέσουμε να δώσουμε τέλος στην αγωνία τους, ώστε να κάνουν ήρεμοι τον προγραμματισμό των καλλιεργειών τους. Εμείς ως Διοίκηση θα καταβάλουμε υπέρμετρη προσπάθεια να γίνουν οι εργασίες ταχύτατα και στοχευμένα. Ωστόσο, οι ενέργειες αυτές αποτελούν μια λύση πρόχειρη και προσωρινή, για αυτό και καλώ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταθούν αρωγοί στην γρήγορη υλοποίηση του νέου κλειστού δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού Καρδίτσας, που θα αποτελέσει κατά τη γνώμη μου, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας».

triantopoulos toev Tavropou 1




Total
0
Shares
Previous Article
Μετάθεση λαϊκής αγοράς

Η κίνηση στη λαϊκή του Μουζακίου. Συγκρατημένα αισιόδοξοι παραγωγοί και έμποροι

Next Article
laiki syspeirosh thessalias

Να αθωωθούν οι 7 κατηγορούμενοι για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς