Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αυτόματος κόφτης για ψεύδη και ανοησίες!

Της Σοφίας Τόλια, Δικηγόρος, Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.
Πρόεδρος Δ.Σ. Δ. Μουζακίου

Με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ περί θετικών ειδήσεων στο θέμα της συμφωνίας και αξιολόγησης και αδιεξόδου της Ν.Δ. συμπεραίνει κανείς ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και να προσπαθούν απεγνωσμένα με κατάφωρα ψεύδη και δηλώσεις προθέσεων να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία, με δυσβάσταχτο για τους έλληνες φορολογούμενους κόστος.

Αυτοί που λοιδορούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση, με το αλησμόνητο «ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι», αναλώνονται σε ένα αράδιασμα αριθμών και ποσοστών, για να πείσουν ότι έρχεται η ανάπτυξη! Μάλιστα, επικαλούνται και σχετική ανακοίνωση του κ. Τσίπρα, ότι η ανάκαμψη της οικονομίας, η άνοδος του τουρισμού και οι επενδύσεις θα αναγεννηθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2016!

Ο ελληνικός όμως λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι ο συγκεκριμένος Πρωθυπουργός, ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή δεσμευόταν ότι το Πάσχα του 2016 βγαίνουμε στις αγορές, ανήκει σε εκείνη την κατηγορία πολιτικών που πράττει ακριβώς τα αντίθετα από όσα υπόσχεται και υλοποιεί όλα όσα μανιωδώς αποστρεφόταν! Τις αρνητικές ειδήσεις σκόπιμα τις αποσιωπούν, αλλά τις βιώνουμε καθημερινά όλοι.

Την προσεχή Κυριακή, αυτοί που ψήφισαν το 4ο μνημόνιο,  θα φέρουν προς ψήφιση και ένα φορολογικό πακέτο ακόμη πιο επιβαρυντικό για τους φορολογούμενους πολίτες! Οι βαθιά ριζωμένες ιδεοληψίες τους δεν τους επιτρέπουν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις και περιορισμό κρατικών δαπανών, για τον προφανή λόγο του πολιτικού κόστους. Είναι δυστυχώς αυτονόητο σε αυτή τη χώρα, ότι τεράστιο πλήθος διορισμένων προνομιούχων ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, και η πελατεία αυτή δεν πρέπει να θιγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ! Εξάλλου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο κ. Ντομπρόβσκις το είπε ξεκάθαρα: Οι φόροι είναι επιλογή της Κυβέρνησης!

Βέβαια, αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι στην Κυβέρνηση ότι τα θεμέλιά τους τρίζουν, γι’ αυτό και πρόσφατα ανακίνησαν το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Είναι γνωστό ότι, όταν δεν χωράς σε ένα ρούχο, το φέρνεις στα μέτρα σου! Και η Κυβέρνηση εδώ και καιρό νιώθει την αποδυνάμωσή της.

Στην φοροκαταιγίδα αυτή της Κυβέρνησης, στον άκρατο λαϊκισμό και οπισθοδρόμησή της, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας και τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουν και πρόταση και σχέδιο. Οι μεταρρυθμίσεις για μας είναι μονόδρομος για την έξοδο της χώρας από την κρίση, οι ισορροπίες και οι ημιτελείς προσπάθειες στο όνομα του πολιτικού κόστους δεν έχουν θέση στη Ν.Δ.

Στόχος της Ν.Δ. είναι η άμεση μείωση των φόρων, οι περικοπές των δημοσίων δαπανών, ο εξορθολογισμός του κράτους, ο ανταγωνισμός στην οικονομία, η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, η εξυγίανση της Δημόσιας Διοίκησης, η αναβάθμιση των θεσμών και η εδραίωση των φιλοευρωπαϊκών ιδεών.

Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία υπερψηφίζει πάντα τις υγιείς μεταρρυθμίσεις και αποδοκιμάζει την υπέρμετρη φορολογία που οδηγεί στην εξασθένιση των πολιτών με μαθηματική ακρίβεια. Γιατί η ανάπτυξη μόνο με τομές και μεταρρυθμίσεις μπορεί να επιτευχθεί.

Ας σταματήσουν επιτέλους να ψεύδονται ανερυθρίαστα και να υποτιμάνε τη νοημοσύνη του εκλογικού σώματος. Γιατί με τους τακτικισμούς αυτούς σίγουρα θα χρειαστεί να θεσπιστεί αυτόματος κόφτης ψεύδους και ανοησίας!

Σοφία Τόλια, Δικηγόρος, Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.
Πρόεδρος Δ.Σ. Δ. Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article

Συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) υπέγραψε η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας

Next Article

Ασφαλέστερη και σύγχρονη θα είναι πλέον η κίνηση του τρένου στην πόλη των Τρικάλων

Related Posts