Αυτά είναι τα πιστοποιητικά που χρειάζεστε για ταξίδι με πλοίο: Τι ισχύει για τους εμβολιασμένους, τι για ανεμβολίαστους

Αυτά είναι τα πιστοποιητικά που χρειάζεστε για ταξίδι με πλοίο: Τι ισχύει για τους εμβολιασμένους, τι για ανεμβολίαστους

Αυτά είναι τα πιστοποιητικά που χρειάζεστε για ταξίδι με πλοίο: Τι ισχύει για τους εμβολιασμένους, τι για ανεμβολίαστους

Για το πως θα γίνονται πλέον τα ταξίδια με πλοίο και ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να προσκομίζουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο γ.γ. συντονισμού της κυβέρνησης, Αθανάσιος Κοντογεώργης. Η κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειές της και επιχειρεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει πριν από το φθινόπωρο ένα ισχυρό τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία, καθώς ανησυχεί ιδιαίτερα η εξάπλωση της μετάλλαξη Δέλτα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γ.γ. συντονισμού της κυβέρνησης διευκρίνισε πως πλέον για να ξεκινήσει κάποιος το ταξίδι του για κάποιο νησί από το λιμάνι, πχ. του Πειραιά, θα πρέπει κανείς να έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά, τα οποία για τους εμβολιασμένους θα είναι:

1)Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή

2)Green Pass που θα πιστοποιεί τον εμβολιασμό και τον τύπο του εμβολίου

Και για τους ανεμβολίαστους ισχύουν τα εξής:

α) Green Pass που θα βεβαιώνει πως ο υποψήφιος επιβάτης φέρει αρνητικό μοριακό τεστ (ημερομηνία και τύπος τεστ), είτε ότι έχει νοσήσει το προηγούμενο διάστημα και έχει αντισώματα μετά τη νόσο (διάρκεια ανοσίας).

β) Μοριακό τεστ ή rapid

“Η επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας κάνει μία αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων και εκτίμηση του κοινωνικού κινδύνου. Προφανώς τα νησιά δέχονται αυτές τις μέρες μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Γι’ αυτό το λόγο μπαίνει και μια επιπλέον δέσμευση για να μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει”, τόνισε και πρόσθεσε πως “μέχρι και τη Δευτέρα μπορεί να πάει κάποιος σε μία δημόσια δομή και να κάνει το PCR test (μοριακό τεστ) για να ταξιδέψει”.

Πότε ισχύει το self test για τους ανεμβολίαστους

Παράλληλα, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε πως οι μη εμβολιασμένοι για να μετακινηθούν από νομό σε νομό ή από νησί σε νησί που απέχει γεωγραφικά, υποχρεούνται να κάνουν self test. Ο ίδιος επισήμανε ότι αυτό το μέτρο θα εξεταστεί και για τις μετακινήσεις, το επόμενο διάστημα από νομό σε νομό και με άλλα μέσα μεταφοράς.

“Προφανώς η γεωπολιτική της πανδημίας είναι μία σύνθετη υπόθεση, χρειάζεται εξοικείωση με κάποιες αποφάσεις. Σε κάθε απόφαση που έχει να κάνει με την άρση περιορισμών γίνεται πρώτα στάθμιση του επιδημιολογικού κινδύνου. Εμάς ο στόχος είναι να αποφευχθεί ένας νέος επιδημιολογικός κίνδυνος.

Τις επόμενες μέρες φτάνουμε στο 60% της εμβολιαστικής κάλυψης. Θα πρέπει να έχουν αυτοί οι άνθρωποι περιορισμούς; Όχι. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι κρίσιμοι μήνες για τη χώρα. Το όφελος που θα υπάρξει για τη χώρα υπερβαίνει κατά πολύ το όποιο κομματικό όφελος”, υπογράμμισε ο κ. Κοντογεώργης.Total
2
Shares