Αφιερωμένα στην προσφυγιά και τη μετανάστευση τα φετινά Καραϊσκάκεια


 

Αφιερωμένη στην προσφυγιά και τη μετανάστευση η 51η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Από 20 έως 26 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η 51η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η φετινή διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη στην προσφυγιά και τη μετανάστευση, δύο θέματα που αφορούν όχι μόνον την Ελλάδα αλλά όλο τον κόσμο, και που τα τελευταία χρόνια, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης είτε λόγω των πολέμων, έχουν εξελιχθεί σε μια σύγχρονη παγκόσμια κοινωνική μάστιγα.

Αυτά τα δύο σοβαρά ζητήματα θα επιχειρήσει να αναδείξει η 51η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και να δώσει έτσι το δικό της πανανθρώπινο μήνυμα.

Οι προετοιμασίες για τη μεγάλη αυτή γιορτή του πολιτισμού, που γίνεται προς τιμήν του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Γεώργιου Καραϊσκάκη ο οποίος κατάγονταν από το Μαυρομμάτι Καρδίτσας, έχουν ήδη ξεκινήσει με στόχο να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων αντάξιο του κύρους του θεσμού. Άλλωστε, τα Καραϊσκάκεια αποτελούν τον μακροβιότερο θεσμό στο είδος τους, με διακριτή ταυτότητα στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας, και για άλλη μια φορά αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος.

Χορευτικά συγκροτήματα από διάφορα σημεία του κόσμου, από την Ελλάδα και φυσικά τα δικά μας τοπικά σχήματα θα ανταμώσουν επί σκηνής στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας παρουσιάζοντας ο καθένας τα δικά του τραγούδια και χορούς, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του και στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί πραγματικά να ενώσει.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από χορευτικά συγκροτήματα της Ελλάδας συνεχίζεται, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με όλους τους Προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων της Καρδίτσας που διαθέτουν χορευτικό και τους χοροδιδασκάλους τους ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας μαζί τους.

Παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά σε όλους σχεδόν τους Δήμους του Νομού δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε Καρδιτσιώτη, και όχι μόνο, να συμμετάσχει ενεργά στο κορυφαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει επίσης και ένα ποικίλο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων, όπως ο Καραϊσκάκειος Δρόμος που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Ιουνίου με οργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο Γ. Καραϊσκάκης» και οι Σκοπευτικοί Αγώνες που θα γίνουν την Κυριακή 24 Ιουνίου με οργανωτή τον Αθλητικό-Σκοπευτικό Όμιλο Καρδίτσας «Η Άρτεμις».

Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας


Total
0
Shares
Previous Article

Ευχές Δημάρχου Πύλης για τις γιορτές του Πάσχα

Next Article

Ευχές για το Πάσχα της Βουλευτή Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Βράντζα

Total
0
Share