Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αφιέρωμα στην ξενιτιά

“Να χαμηλώναν τα βουνά”

Από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων με συνδιοργανωτές τον Δήμο Πύλης, τον Σύλλογο Γυναικών Ελάτης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλης και το Σύλλογο Γυναικών Παλαιομοναστήρου.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η μουσικοχορευτική Εκδήλωση με την συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης, του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου, του Συλλόγου Γυναικών Ελάτης, που έλαβε χώρα στο ειδυλλιακό τοπίο του αύλιου χώρου της Εκκλησίας του Προφήτη Ηλία Ελάτης το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουλίου με την παρουσία αρκετού κόσμου που κατέκλυσαν τον παραπάνω χώρο.

Την αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε η Διευθύντρια του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ε. Τρικάλων κ. Ευαγγελία Μπουντούρη καλωσορίζοντας τους επισήμους και όλους τους παρευρισκομένους.

Χαιρετισμό έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας και ο πρώην βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Ακολούθως ο κ. Αχιλλέας Λέρας παρουσίασε την χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου, που τραγούδησαν παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια αναφερόμενα στην ξενιτιά, μια μάστιγα που βιώνει η Πατρίδα μας εδώ και δεκαετίες τώρα δυστυχώς ακόμα και σήμερα.

Κατόπιν ο κ. Λέρας παρουσίασε τα χορευτικά Τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης, του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου, του Συλλόγου Γυναικών Ελάτης, που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας με παράλληλη Αναπαράσταση του δρώμενου «ξενιτεμός».

Ο κόσμος είχε την τύχη να απολαύσει τα νόστιμα παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του Συλλόγου Ελάτης, όπως πίτες, τυρόπιτες, λαχανόπιτες, πλαστό, μπατζίνα, κεφτέδες.

Τα χορευτικά συνόδευαν οι μουσικοί Κολτσίδας Γιώργος (κλαρίνο), Αραπογιάννης Αλέξανδρος (Ακορντεόν- πλήκτρα), Ζήσης Περικλής (λαούτο), Γοργογέτας Σωτήρης (τραγούδι).

Τέλος όλοι χόρεψαν δημοτικούς χορούς γεμίζοντας τον χώρο της εκδήλωσης.

Παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος  Μαράβας, ο πρώην βουλευτή κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Αναγνωστόπουλος, ο Π.Σ. κ. Ντίνος  Μπάρδας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κων/νος Μπαλατσούκας, ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλίου κ. Στέφανος Καλαμαράς, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ελάτης κ. Βασίλειος Χαμζάς, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος  Παλλαντζάς.

afieroma ksenitia Pyli 1

afieroma ksenitia Pyli 2

afieroma ksenitia Pyli 3

afieroma ksenitia Pyli 4

afieroma ksenitia Pyli 5

afieroma ksenitia Pyli 6

Αλέξανδρος Γ. Τζήμας

 




Total
0
Shares
Previous Article

O Lamond Murray Jr. στα Τρίκαλα - Παράταση στα διαρκείας

Next Article

Ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία