Αδικία για την Καρδίτσα

*του Σωτήρη Κουλοκτσή
Ιατρός Καρδιολόγος, Πολιτευτής Ν.Δ.

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Καρδίτσα δεν επιλέγει από την κυβέρνηση στις πόλεις όπου θα εφαρμοσθεί το «κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης».

Για τους μη γνωρίζοντες πρόκειται για το γνωστό «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» από το οποίο ωφελήθηκαν χιλιάδες οικογένειες της πόλης μας που βιώνουν καταστάσεις ακραίας φτώχιας και το οποίο εφαρμόστηκε τότε πιλοτικά με την σαφή δέσμευση ότι θα αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα.

Αντ αυτού διάβασα ότι αποφάσισε το αρμόδιο υπουργείο – άκουσον, άκουσον – να εφαρμόσει για δεύτερη φορά πιλοτικά το ίδιο ουσιαστικά πρόγραμμα αφήνοντας όπως προείπα τη Καρδίτσα και τους άλλους δήμους εκτός.

Δεν κατανοώ τους λόγους για τους οποίους το πρόγραμμα εφαρμόζεται για δεύτερη φορά πιλοτικά, ενώ θα όφειλαν να προχωρήσουν αμέσως στην καθολική εφαρμογή του, καθώς κατά γενική ομολογία κρίθηκε επιτυχημένο και δεν αμφισβητήθηκε αυτό, ούτε από κόμματα, ούτε από φορείς.

Μπορεί κάποιος από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους κυβερνητικούς παράγοντες να εξηγήσει τι είναι εκείνο που οδήγησε στον «εξοβελισμό» της Καρδίτσας από το πρόγραμμα;

Μήπως γίνανε ξαφνικά πλούσιοι όλοι οι Καρδιτσιώτες και δεν έχει ανάγκη ο τόπος μας από οικονομική βοήθεια; Αντιθέτως, δυστυχώς η αδιάψευστη πραγματικότητα είναι ότι πάρα πολύ μεγάλος αριθμός των συμπολιτών μας, ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας και σε συνθήκες εξαθλίωσης που ελάχιστα απέχει από την κοινωνική περιθωριοποίησή τους.

Έχουν σταματήσει τα λουκέτα;

Έχουν εκλείψει οι συνάνθρωποί μας που τσαλαπατήθηκε η αξιοπρέπειά τους από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση;

Ελπίζω ότι αυτή η αδικία για την Καρδίτσα θα αποκατασταθεί σύντομα.

Σωτήρης Κουλοκτσής
Ιατρός Καρδιολόγος
Πολιτευτής Ν.Δ.

Total
0
Shares
Previous Article

ΜΜΕ και Αλήθεια. Μία αμαρτωλή ιστορία

Next Article

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ 2014-2020


Total
0
Share