Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αδειάζει η «κλεψύδρα» για την Επιστρεπτέα προκαταβολή 6, με αλλαγές ο 7ος κύκλος

epistreptea prokatavoli epidomata

Αδειάζει η «κλεψύδρα» για την Επιστρεπτέα προκαταβολή 6, με αλλαγές ο 7ος κύκλος 

Επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα λάβουν την κρατική ενίσχυση από την Επιστρεπτέα 6 με ποσά, τα οποία θα κυμαίνονται από 500 έως 50.000 ευρώ. Μέσω της ενίσχυσης θα μοιραστούν στις πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις περί τα 500 εκατ. ευρώ. Οι ενισχύσεις θα πληρωθούν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Η κρατική ενίσχυση αφορά στην απώλεια τζίρου μόνο για το μήνα Ιανουάριο. Το κατώτατο όριο ενίσχυσης για τους κλάδους που δεν παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή ανέρχεται στα 500 ευρώ και το μέγιστο ύψος ενίσχυσης στα 50.000 ευρώ.

Aλλάζει ο τρόπος που θα γίνεται ο υπολογισμός της πτώσης τζίρου για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, από τον 7ο κύκλο η σύγκριση δεν θα γίνεται με τον τζίρο του 2020 αλλά με αυτόν του 2019. Ο έβδομος κύκλος του προγράμματος θα αφορά στην απώλεια τζίρου ολόκληρου του πρώτου τριμήνου με αυξημένα κατώτατα ποσά για την εστίαση και τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή εντός του Φεβρουαρίου, ενώ το 50% δεν θα επιστρέφεται.

Όσο αφορά την επιστρεπτέα 6 οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς εργαζόμενους θα λάβουν από 500 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση των εσόδων τους. Ειδικά για την εστίαση και τους κλάδους που παρέμεναν κλειστοί στα τέλη Ιανουαρίου, το κατώτατο ύψος ενίσχυσης θα ανέρχεται:

στα 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους,

2.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 1 έως 5 εργαζόμενους,

4.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 εργαζόμενους και

8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζόμενους.




Total
0
Shares
Previous Article
tourism Trikala 1

Νέα δραστηριοποίηση και στόχευση για τον τουρισμό στoν Δ. Τρικκαίων

Next Article
Speak Out: Δωρεάν νομική συμβουλευτική σε γυναίκες που έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία τους

Speak Out: Δωρεάν νομική συμβουλευτική σε γυναίκες που έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία τους