Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Α. Σκόνδρα: Να προστατευθούν οι αγρότες Παλαμά – Σοφάδων από επιπλέον ενεργειακό κόστος παροχθίων

Α. Σκόνδρα: Να προστατευθούν οι αγρότες Παλαμά – Σοφάδων από επιπλέον ενεργειακό κόστος παροχθίων

Α. Σκόνδρα: Να προστατευθούν οι αγρότες Παλαμά – Σοφάδων από επιπλέον ενεργειακό κόστος παροχθίων

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πέτσα συνάντησαν, η Βουλευτής κ. Σκόνδρα και ο Δήμαρχος Παλαμά, κ. Σακελλαρίου και έθεσαν θέματα, που αφορούν τους Δήμους Παλαμά και Σοφάδων.

Στην συνάντηση, που είχε προγραμματιστεί να παρευρίσκεται και ο Δήμαρχος Σοφάδων, κ. Σκάρλος, αλλά λόγοι υγείας δεν του το επέτρεψαν, τέθηκε το ζήτημα πρόσθετης επιχορήγησης των δύο Δήμων, ώστε να καλυφθεί η αύξηση του κόστους ηλεκτροδότησης των  παρόχθιων αντλιοστασίων.

Οι δύο αυτοί αγροτικοί Δήμοι, είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα, που λειτουργούν αρδευτικό και μάλιστα με μεγάλο αριθμό παρόχθιων. Χαρακτηριστικά, στον Δήμο Παλαμά λειτουργούν 550 παρόχθια και στον Δήμο Σοφάδων 73. Η λειτουργία τους, την περίοδο της ενεργειακής κρίσης που διανύουμε, είναι πολύ κοστοβόρα. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση του ρεύματος για την ίδια χρήση, κοστίζει πολύ περισσότερο και η αύξηση αυτή μετακυλίεται στους καταναλωτές – αγρότες.

Προκειμένου να αποφευχθεί, η επιβάρυνση αυτή στους αγρότες Παλαμά και Σοφάδων, η Βουλευτής και οι Δήμαρχοι απευθύνθηκαν στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, ζητώντας την οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη μέρους του ενεργειακού κόστους των παρόχθιων.

Επιπλέον, η Βουλευτής, αναφέρθηκε στην σημασία της ένταξης του έργου «Αγροτική Οδοποιία» του Δήμου Παλαμά, στο Πρόγραμμα Τρίτσης, ζητώντας από τον κ. Πέτσα, να το συμπεριλάβει και να το εγκρίνει, τονίζοντας ότι η περιοχή είναι αμιγώς αγροτική και οι αγρότες το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Ο κ. Πέτσας, απαντώντας στα θέματα που του τέθηκαν, όσον αφορά στο κόστος των παροχθίων, υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει άμεσα και θα ενισχύσει επιπλέον τους Δήμους που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, ώστε, εν κατακλείδι, να προφυλαχθούν από την περεταίρω επιβάρυνση, οι αγρότες της περιοχής.

Σχετικά με την αγροτική οδοποιία της περιοχής Παλαμά, ο Αν. Υπουργός, αντιλαμβανόμενος την σημασία του έργου για τους αγρότες, συναίνεσε στην άμεση ένταξή του στο Πρόγραμμα Τρίτσης.

Στο τέλος της συνάντησης, ευχαρίστησαν τον Αν. Υπουργό, για την θετική του στάση στα ζητήματα που του έθεσαν. Ειδικότερα, η Βουλευτής μας, κατέθεσε την ικανοποίηση της, για την συνεχή του ανταπόκριση, στα θέματα που αφορούν την Καρδίτσα και τους συντοπίτες της, είτε τα θέτει κατά μόνας, είτε με τοπικούς φορείς, πολύ περισσότερο όταν τα θέματα αυτά αφορούν αγρότες, καθώς η τοπική οικονομία στηρίζεται κυρίως σε αυτούς.




Total
0
Shares
Previous Article
theoharis Tzimis vatsounia

Δημήτριος (Τζίμης) Θεοχάρης: Σκέψεις - απόψεις και προτάσεις

Next Article
Stathis fortisi

Σε εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προχωρά ο Δήμος Μουζακίου

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…