Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Α. Σκόνδρα: Η εθνική ασφάλεια της χώρας είναι και θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτη

Παρά τις δυσκολίες, η χώρα μας βαδίζει σταθερά ανοδικά - Η ψήφος των αποδήμων φέρνει την Παγκόσμια Ελλάδα στον τόπο της Το Πρόγραμμα Επισκέψεων της Υποψήφιας Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας Ασημίνας Σκόνδρα 6 & 7/5

Α. Σκόνδρα: Η εθνική ασφάλεια της χώρας είναι και θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτη

Γράφει η Α. Σκόνδρα, Υποψήφια Βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ.


Η θέση ενός κράτους στον παγκόσμιο χάρτη δεν ορίζεται μόνο από την γεωγραφία του. Σημαντικό ρόλο παίζει η οικονομία, η συναλλακτική του ικανότητα, οι διπλωματικές του σχέσεις, οι συμμαχίες και οι συνεργασίες του. Η παγκόσμια ιστορία έχει αποδείξει ότι τα απομονωμένα κράτη έρχονται συχνά σε δυσμενή θέση και οι πολίτες τους βιώνουν δύσκολες συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι πολιτικοί ηγέτες προσπαθούν να πετύχουν την ένταξη των κρατών τους σε ισχυρές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με συμμάχους και αυτό την έχει οδηγήσει στην διατήρηση της ειρήνης από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και ένθεν. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Η χώρα μας κατέχει μια εξαιρετικά σημαντική και ταυτόχρονα επικίνδυνη θέση στον χάρτη της ανατολικής Μεσογείου, με -όχι και τόσο φιλικούς- γείτονες που την περιβάλλουν και εποφθαλμιούν τα κεκτημένα της.

Η ανάγκη για ασφάλεια, το αίσθημα της εθνικής μας υπερηφάνειας και κυριαρχίας και η βαθιά αγάπη, για την πατρίδα, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε τα εθνικά θέματα, να βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την τετραετία της διακυβέρνησής του.

Η ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας με 19 εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 11,5 δισ. ευρώ, η διαχείριση της -κατασκευασμένης- κρίσης του Έβρου, η εντυπωσιακή μείωση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία και την Αφρική, οι συνεχείς διπλωματικές επαφές της Ελλάδας, οι άμεσες απαντήσεις στην τουρκική προκλητικότητα, η σύναψη αμυντικών συμφωνιών με Γαλλία, η σύμβαση διακρατικών ενεργειακών συμβάσεων, η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Αμερικανικό Κογκρέσο και σε διεθνείς συνόδους, είναι μόνο μερικά απ’ όσα πέτυχε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.

Για την Νέα Δημοκρατία η ασφάλεια των πολιτών, τόσο στο εσωτερικό όσο και στα σύνορα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη. Και οι θέσεις της για τα εθνικά θέματα είναι πάγιες. Καμία υποχώρηση και καμία σύγκλιση με την αντιπολίτευση και τις επικίνδυνες πολιτικές της περιόδου 2015- 2019, δεν είναι δυνατή.

Για την επόμενη τετραετία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη εξήγγειλε δέσμη μέτρων περαιτέρω ισχυροποίησης της χώρας σε επίπεδο εθνικής άμυνας και εσωτερικής ασφάλειας.

Τα μέτρα δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στη φύλαξη των Συνόρων, με έμφαση στην -επέκταση του φράχτη στην περιοχή του Έβρου κατά μήκος του ποταμού.

Επιπλέον προβλέπουν οργανωτική αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, ψηφιακός μετασχηματισμός των διοικητικών διαδικασιών της, αλλά και επιστροφή 5.000 αστυνομικών στα αμιγώς αστυνομικά τους καθήκοντα. Συνακόλουθα, προβλέπουν ένα «Νέο Πυροσβεστικό Σώμα». Δηλαδή επανασχεδιασμό της δομής και του τρόπου λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος, πρόσληψη 500 νέων στελεχών, αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης συμβάντων και του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης, προβλέπεται η προμήθεια σύγχρονων αμφίβιων αεροσκαφών πυρόσβεσης για τα νησιωτικά συμπλέγματα και 7Canadair νέου τύπου, καθώς και πυροσβεστικών οχημάτων μεγάλης κλίμακας.

Η Ελλάδα του αύριο θα είναι ισχυρή μέσα και έξω, θα είναι στις αγορές, θα είναι ισότιμος ομόλογος των ισχυρών κρατών της δύσης. Η Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια μπήκε σε ανοδική τροχιά και αποκατέστησε την αξιοπρέπεια, την αξιοπιστία της και την διεθνώς «πληγωμένη» εικόνα της.

Ο δρόμος είναι ξεκάθαρος και η Νέα Δημοκρατία τον έχει ήδη χαράξει.

Πρόγραμμα επισκέψεων της Ασημίνας Σκόνδρα 

Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 η  υποψήφια Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ κ. Ασημίνα Σκόνδρα θα επισκεφθεί τις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες του Νομού μας:

ΩΡΑ     18.30   ΑΝΩΓΕΙΟ           ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

ΩΡΑ     19.00    ΚΕΔΡΟΣ            ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ   Γ. ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΩΡΑ     19.30   ΛΟΥΤΡΟ            ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ    Θ. ΧΑΤΖΗΣ

ΩΡΑ     20.15   ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ   Β. ΕΥΑΓΓΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΩΡΑ     20.45   ΔΑΣΟΧΩΡΙ        ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ    ΣΤ. ΕΞΑΡΧΟΣ

ΩΡΑ     21.15   ΑΜΠΕΛΟΣ        ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ       Γ. ΜΠΑΝΤΗΣ


Πολιτικό Γραφείο

Καραϊσκάκη 10, 2ος όροφος

Τηλ: 24410 77590- 3

mail: asimina.skondra@gmail.com




Total
0
Shares
Previous Article
pasok Nikos Efthymiadis Karditsa banner

Ομιλίες του Νίκου Ευθυμιάδη σήμερα Παρασκευή στο Αγναντερό ,αύριο Σάββατο στο Ρούσσο και μεθαύριο Κυριακή βράδυ στο Καλλιφώνι

Next Article
dr Nestwr Kolovos

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της επιχειρηματικότητας

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”