Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Α. Σκόνδρα: Είμαστε η μόνη εγγύηση για το μέλλον της πατρίδας μας

Α. Σκόνδρα: Σε καμία κρίση δεν λιγοψυχίσαμε - Ασ. Σκόνδρα: «Η διαφάνεια τονώνει το αίσθημα δικαίου» - Ευχές για τα Χριστούγεννα από την Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα - Πάγια προεκλογική τακτική ΣΥΡΙΖΑ η σκανδαλολογία και η τοξικότητα - Ασημίνα Σκόνδρα: Ίσο δικαίωμα στην Υγεία κατοίκων περιφέρειας και αστικών κέντρων - Τοποθέτηση Ασ. Σκόνδρα στο Κοινοβούλιο για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα - Α. Σκόνδρα: Είμαστε η μόνη εγγύηση για το μέλλον της πατρίδας μας - Ασημίνα Σκόνδρα

Α. Σκόνδρα: Είμαστε η μόνη εγγύηση για το μέλλον της πατρίδας μας

Χαιρετίζοντας την Ελληνίδα αγρότισσα, ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Αγρότισσας. «Καταθέτω το σεβασμό, το θαυμασμό και την αγάπη μου στην γυναίκα αγρότισσα, στην Ελληνίδα αγρότισσα, στην Καρδιτσιώτισσα αγρότισσα. Στις γυναίκες της υπαίθρου, του μόχθου, της παραγωγής, που προσφέρουν άοκνα στην οικογένειά, στον τόπο, στην πατρίδα μέσα σε δύσκολες συνθήκες.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «H ελληνική αγορά είναι πλέον εναρμονισμένη, με τα παγκόσμια δεδομένα. Αυτό έγινε ως εκ θαύματος;  Όχι. Το έκανε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπ. Ανάπτυξης. Οι πολιτικές που ακολουθούμε, είναι πάντα με επίκεντρο τον πολίτη και στοχεύουν στην βελτίωση της καθημερινότητάς του και στην δημιουργία των συνθηκών, που θα του εξασφαλίσουν πρόοδο και καλύτερη ζωή.

Η βελτίωση της οικονομίας και η θέσπιση πλαισίων, προσελκύουν επενδυτές και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες. Εκσυγχρονίζουν όμως και υφισταμένες επιχειρήσεις και επιχειρηματικά πάρκα. Το Ν/Σ περιλαμβάνει ρυθμίσεις, για την οργανωμένη χωροθέτηση των επιχειρήσεων, με τρόπο περιβαλλοντικά επαρκή και σύγχρονο. Φιλοδοξία του είναι να καταργήσει τα κακώς κείμενα και να δώσει κίνητρα και νέο πλαίσιο, για την ίδρυση και λειτουργία Επιχειρηματικών Πάρκων, ώστε να τα καταστήσει ελκυστικές επενδύσεις.

Επιπλέον όφελος, που θα προκύψει από την εγκατάστασή τους, θα είναι η βελτίωση δημοσίων υποδομών, όπως περιβαλλοντικές, ενεργειακές, ψηφιακές και μεταφορικές. Η δημιουργία δε «Φορέα Διαχείρισης», θα επιλύσει γραφειοκρατικά εμπόδια, προβλήματα και καθυστερήσεις, αφού θα λειτουργεί συγκεντρωτικά, συντονισμένα και άμεσα.

Βασικό πλεονέκτημα είναι τα χρηματοδοτικά κίνητρα που δίνονται και στις ήδη εγκατεστημένες, αλλά και στις επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν την μετεγκατάστασή τους, στα εν λόγω πάρκα. Στο χωροταξικό, θεσμοθετούνται όροι και κανόνες, που αποτρέπουν φαινόμενα συγκρούσεων ιδιοκτησίας γης.

Η χωροταξική νομοθεσία σε ότι αφορά τις χρήσεις γης, στην ελληνική επικράτεια, αποτελεί αρνητικό στοιχείο, με δυσμενείς συνέπειες, στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του πληθυσμού, στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο χρήση και διαχείριση των φυσικών πόρων.

Επίσης, προβλέπεται η αξιοποίηση και επανάχρηση, ανενεργών ΒΙ.ΠΕ. Οι περισσότερες σήμερα είναι άδειες ή φιλοξενούν μικρό αριθμό επιχειρήσεων. Είναι αποκαρδιωτικό, να παρακμάζουν ΒΙ.ΠΕ., που όταν δημιουργήθηκαν, γέννησαν ελπίδες και προσδοκίες για ανάπτυξη. Έχουμε μια τέτοια στην Καρδίτσα και θυμάμαι, το αισιόδοξο κλίμα όταν την εγκαινιάσαμε και την μετέπειτα απογοήτευση.

Βασικοί σκοποί του Ν/Σ, είναι η προώθηση της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης των επιχειρήσεων, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, γύρω από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Παράλληλα, το ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης, περιέχει κανόνες και διαδικασίες για την ίδρυση, ανάπτυξη και λειτουργία τους. Έτσι, οριοθετούνται οι αρμοδιότητες της Εταιρείας Ανάπτυξης και Διαχείρισης Επιχειρηματικού Πάρκου, η οποία είναι ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού και μπορεί να αναπτύσσει και να διαχειρίζεται, ένα ή περισσότερα επιχειρηματικά πάρκα. Εντάσσονται επίσης ρυθμίσεις, για τα προϊόντα κάνναβης, τα εμπορικά σήματα και τον ΟΒΙ, αλλά και για τη λειτουργία της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Είτε αρέσει στην αντιπολίτευση είτε όχι, ζούμε σε ένα παγκοσμιοποιημένο οικονομικό σύστημα, όπου κυριαρχούν οι αρχές του καπιταλισμού. Αν αυτό είναι σωστό ή λάθος θα το αποδείξει η ιστορία, η οποία έχει ήδη αποφανθεί, για τα αριστερά, σοσιαλιστικά, ολοκληρωτικά και κομμουνιστικά συστήματα. Συστήματα που γρήγορα ανέβηκαν, αλλά γρηγορότερα κατακρημνίστηκαν.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., υιοθέτησε από την αρχή, την μία και μόνη σωστή επιλογή. Να επανατοποθετήσει τη χώρα, στον παγκόσμιο χάρτη της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, μέσα από επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας και υπεραξία.

Αυτό δεν αφορά μόνο τις ξένες επενδύσεις. Η ελληνική επιχειρηματικότητα, αναπτύσσεται ραγδαία. Εκτός από τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, που αποτελούν παγκόσμιους κολοσσούς, τα τελευταία τρία χρόνια, δεκάδες Ελλήνων επιχειρηματιών, επένδυσαν στην εξειδίκευση, στην εξωστρέφεια, στις εξαγωγές και στην βιώσιμη ανάπτυξη και καταφέρνουν, σε χρόνο ρεκόρ, να γράψουν θετικά αποτελέσματα και να κάνουν τις επιχειρήσεις τους πολυεθνικές. Τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί από τον Υπ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο χώρο των επενδύσεων, του επιχειρείν και της ανάπτυξης, είναι θεαματικά.

Ως προς αυτό που λέτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι ζούμε σε άλλο κόσμο, ειλικρινά συμφωνώ μαζί σας, Πράγματι ζούμε σε άλλο κόσμο. Εμείς ζούμε στην πραγματικότητα, είμαστε προσγειωμένοι, ρεαλιστές και χρήσιμοι. Εσείς πάλι, ζείτε στο δικό σας κόσμο, της ουτοπίας, του λαϊκισμού, του ψεύδους. Εξ’ ου και οι ψευδείς ειδήσεις που διασπείρετε για διακοπές ρεύματος, για διανομή δελτίων φαγητού…

Μην παρασύρεστε, οι διακοπές ρεύματος, οι ουρές στα συσσίτια και η έλλειψη της ατομικής αξιοπρέπειας, αλλού συμβαίνουν. Στα καθεστώτα που θαυμάζετε και υπερασπίζεστε. Σε εκείνα της Βενεζουέλας, της Κούβας… που μας τα φέρνατε ως παράδειγμα και θέλατε να τους μοιάσουμε.

Δεν έχετε όρια συνάδελφοι. Πολεμάτε λυσσαλέα την Κυβέρνηση. Αλλά και τον Υπουργό, που τα τρία τελευταία χρόνια, συγκρατεί και οριοθετεί την αγορά, μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας, πολέμου, ενεργειακής κρίσης… Που μόνο επιτυχίες μπορούμε να του χρεώσουμε, Ελληνικό, Σκαραμαγκά, Ελευσίνα, πλήθος στρατηγικών επενδύσεων…

Σταματήστε λοιπόν! Εμείς μιλάμε με έργα, προστατεύουμε τη χώρα, στηρίζουμε τους συμπολίτες μας, δημιουργούμε ευκαιρίες για την νέα γενιά και είμαστε η μόνη εγγύηση, για το μέλλον της πατρίδας μας.




Total
0
Shares
Previous Article
Η ομιλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στην εκδήλωση για τα Περιφερειακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027

Η ομιλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στην εκδήλωση για τα Περιφερειακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021-2027

Next Article
Προσφορά της Τράπεζας τροφίμων Θεσσαλίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων

Προσφορά της Τράπεζας τροφίμων Θεσσαλίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων

Related Posts