Α. Σκόνδρα: «Αξιέπαινο το έργο της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, θα το στηρίξω με κάθε τρόπο»

Share

Α. Σκόνδρα: «Αξιέπαινο το έργο της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, θα το στηρίξω με κάθε τρόπο»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Μανώλη και το Δ.Σ., κ.κ. Δημήτρη Βογιατζή Αντιπρόεδρο, Δημήτρη Ζυγούρη Γραμματέα και Σπύρο Αυγέρη Ταμία, της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, είχε η Βουλευτής κ. Σκόνδρα, μετά από πρόσκληση του Σωματείου, προκειμένου να την ενημερώσουν και να συζητήσουν για τις δράσεις και τα ζητήματα, που αφορούν την λειτουργία της Ραδιολέσχης.

Τα μέλη του Δ.Σ. εξέθεσαν στην κ. Σκόνδρα το πρόγραμμα των δράσεων τους και της ανέφεραν τα θέματα, που αντιμετωπίζουν και παρακωλύεται το έργο και η λειτουργία της Λέσχης. Όπως τις δυσκολίες για την συντήρηση και αποκατάσταση της υλικοτεχνικής υποδομής (αναμεταδότες, επαναλήπτες, κεραίες, μετασχηματιστές, ασυρμάτους επικοινωνίας). Παράλληλα τέθηκε και το πρόβλημα του αυξημένου κόστους, για τα αναλώσιμα και τα καύσιμα που είναι απαραίτητα για την λειτουργία τους.

Τέλος, ζήτησαν την στήριξη της Βουλευτή, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις, που προκύπτουν από την δραστηριότητά τους.

Η κ. Σκόνδρα ανέφερε σχετικά: «Θεωρώ πολύ σημαντικό το έργο της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, καθώς είναι ένας από τους συλλόγους με πλούσια και ουσιαστική εθελοντική δράση. Είναι ενταγμένος στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και επιχειρησιακά ενταγμένος, στο Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του Ν. Καρδίτσας. Διαχρονικά συμβάλει τα μέγιστα σε κάθε περίπτωση φυσικών καταστροφών, κινδύνων και ανάγκης, όπως έγινε και στον Ιανό. Άλλωστε, έχω προσωπική άποψη για την συμβολή των εθελοντών στις καταστροφές του Ιανού, όντας και η ίδια ενεργά παρούσα από την αρχή του φαινομένου, τη νύχτα της κορύφωσης και όλες τις επόμενες ημέρες.

Α. Σκόνδρα: «Αξιέπαινο το έργο της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, θα το στηρίξω με κάθε τρόπο»

Τα μέλη της Ραδιολέσχης έχουν πιστοποιηθεί από το «Εθνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, Εθελοντικής Δράσης για την Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών», του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, για να αντιμετωπίζουν επιτυχώς και με ασφάλεια τέτοιου είδους καταστροφές.

Επίσης συνεπικουρούν κάθε χρόνο το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δασοπροστασίας και προστατεύουν τα δάση και βουνά του Νομού μας, από κάθε κακόβουλη ενέργεια. Επιτελούν δηλαδή σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο.

Προσωπικά θαυμάζω το έργο τους και προσπαθώ να βρίσκομαι συνεχώς κοντά τους και να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, για την ενίσχυση της προσπάθειας τους, η οποία είναι αμιγώς εθελοντική.

Κάθε ενίσχυση είναι σημαντική για την συνέχισή της, για αυτό και θα εξαντλήσω τις θεσμικές μου δυνατότητες για την στήριξη της προσπάθειας της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, αλλά και όλων των αντίστοιχων εθελοντικών πρωτοβουλιών του Νομού μας.»

Δείτε επίσης