Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Α.Σ.Καρδίτσας: Βασικός στόχος είναι οι νέες βάσεις σε όλα τα επίπεδα

Τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης, τους στόχους και τις φιλοδοξίες, ανέπτυξε η νέα διοίκηση του Α.Σ.Καρδίτσας σε συνέντευξη που έδωσε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα του Ε.Β.Ε. Καρδίτσας.

Όπως τονίστηκε από τα μέλη της διοίκησης, ο βασικός στόχος είναι να μπουν νέες βάσεις σε όλα τα επίπεδα, στην οργάνωση, τη διοικητική λειτουργία, την ενεργοποίηση των μελών, ενώ πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας θα έχει η υποστήριξη της προσπάθειας από τους φιλάθλους και τις τοπικές επιχειρήσεις της Καρδίτσας. Επίσης, ο Χρήστος Δεληγιάννης, έχοντας αναλάβει το σχεδιασμό όλων των τμημάτων, ανέλυσε την αγωνιστική φιλοσοφία στην οργάνωση των ακαδημιών και των αγωνιστικών τμημάτων, αλλά και στην ανδρική ομάδα, που αποτελεί τη «βιτρίνα» του Α.Σ.Κ.

To διοικητικό σχήμα του Α.Σ.Καρδίτσας συγκροτούν οι εξής:

Πρόεδρος: Θωμάς Δεληγιάννης, Αντιπρόεδρος: Χρήστος Ζήσης, Γ.Γραμματέας: Γιώργος Χριστούλας, Ειδ.Γραμματέας: Αντώνης Μακρυνίκας, Ταμίας: Φάνης Καϊμακάμης, Γενικός Αρχηγός: Γιάννης Κατσαρός, Έφορος υλικού: Γιώργος Σπανός, Γιατρός ομάδας: Κωνσταντίνος Μπανιός, Υπεύθυνοι ακαδημιών: Λεωνίδας Ντανοβασίλης, Γρηγόρης Κωτούλας, Υπεύθυνος οργανωτικού: Γιάννης Ψημμένος, Υπεύθυνοι μάρκετινγκ: Λάμπρος Τσιουράκης, Νίκος Ραχωβίτσας.
Θωμάς Δεληγιάννης (πρόεδρος Α.Σ.Κ.): «Οργάνωση σε όλα τα επίπεδα»

ΑΣΚ_συνέντευξη1

Το οργανωτικό μοντέλο του σωματείου ανέπτυξε καταρχήν ο πρόεδρος του Α.Σ.Κ., Θωμάς Δεληγιάννης: «Μετά τη Γενική Συνέλευση της 11ης Ιουνίου, προέκυψε νέο διοικητικό συμβούλιο του Α.Σ. Καρδίτσας, το οποίο αμέσως συγκροτήθηκε σε σώμα και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Ο Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας, προέρχεται από διαδοχικές συγχωνεύσεις των ιστορικών σωματείων μπάσκετ της Καρδίτσας και είναι παράλληλα, ο μοναδικός εκπρόσωπος της πόλης μας στις εθνικές κατηγορίες. Είναι επομένως, σημαντικό το φορτίο και η ευθύνη που καλείται να αναλάβει η νέα διοίκηση του σωματείου. Για το λόγο αυτό, όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε πολλή και σημαντική δουλειά, προκειμένου να τεθούν νέες βάσεις στη λειτουργία του σωματείου. Θέλουμε ο Α.Σ.Κ. να είναι ένα σωματείο το οποίο θα λειτουργεί βάσει καταστατικού και διαδικασιών, γιατί οι κανόνες είναι εκείνοι που εξασφαλίζουν τη δημοκρατικότητα, τη βιωσιμότητα αλλά και την ομαλή πορεία μέσα στο χρόνο. Χτίζουμε καθημερινά ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του σωματείου, έχοντας το προνόμιο να διαθέτουμε 15 άτομα στη διοίκηση που -το καθένα με το δικό του διακριτό ρόλο- προσφέρουν εθελοντικά στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού της περιοχής μας.

Σ’ αυτή μας την προσπάθεια, είναι απαραίτητη η συμμετοχή της Καρδίτσας με κάθε τρόπο. Γνωρίζουμε πως οι εποχές είναι δύσκολες, άλλωστε κι εμείς δραστηριοποιούμαστε στην τοπική κοινωνία, όμως με τη συνολική και ομαδική προσπάθεια, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Για το λόγο αυτό θέλουμε όσους περισσότερους φιλάθλους κοντά μας. Ο Α.Σ.Καρδίτσας, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, καμιάς παρέας ή οικογένειας. Ανήκει στην Καρδίτσα και από αυτή περιμένει να αντλήσει δυνάμεις. Για το λόγο αυτό, θέλουμε να ενεργοποιήσουμε όλα τα μέλη του Α.Σ.Κ. αλλά και να εγγράψουμε νέα, προκειμένου να διευρύνουμε τη βάση του συλλόγου και να ενισχύσουμε την αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης και με την τοπική κοινωνία. Η προσπάθειά μας αυτή θα είναι διαρκής και επίμονη, ώστε να φέρουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε κοντά στον Α.Σ.Κ. γιατί ξέρουμε πως ο Καρδιτσιώτης είναι φίλαθλος, αγαπά τον τόπο του και τον αθλητισμό, αγαπά το μπάσκετ».
Χρήστος Ζήσης (αντιπρόεδρος Α.Σ.Κ.): «Στήριξη από τις τοπικές επιχειρήσεις»

ΑΣΚ_διαρκείας

Σχετικά με την υποστήριξη από τις τοπικές επιχειρήσεις προς την ομάδα, μίλησε ο αντιπρόεδρος του Α.Σ.Κ., Χρήστος Ζήσης: «Στόχος της νέας διοίκησης, είναι να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του σωματείου και την υγιή πορεία σε όλα τα επίπεδα. Ως διοίκηση, θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις, όμως τίποτε δεν είναι εφικτό χωρίς την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων της περιοχής μας. Δεν αναζητούμε χρηματοδότες, επιδιώκουμε όμως ειλικρινείς συνεργασίες με τις τοπικές επιχειρήσεις, γιατί θεωρούμε πως ο Α.Σ.Κ. είναι μέρος της τοπικής κοινωνίας, προσφέρει στη νεολαία και τον αθλητισμό της Καρδίτσας και πρέπει να έχει την ανάλογη υποστήριξη. Θέλουμε οι επιχειρήσεις οι οποίες θα υποστηρίξουν την προσπάθειά μας, να έχουν τη μέγιστη δυνατή ανταποδοτικότητα και κάθε βοήθεια που μας παρέχουν, να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα, με τον πλέον διαφανή και αξιόπιστο τρόπο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής μας δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, γι’ αυτό και έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα υποστηρικτών του Α.Σ.Κ., στο οποίο κάθε επιχείρηση ανάλογα με τη διάθεση και τις δυνατότητές της, μπορεί να συμμετάσχει».

Φάνης Καϊμακάμης (ταμίας Α.Σ.Κ.): «Με κάρτα διαρκείας ή εισιτήριο, βοηθούμε το μπάσκετ της Καρδίτσας»

Ο ταμίας του Α.Σ.Κ. Φάνης Καϊμακάμης επικεντρώθηκε στη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας και αγώνων: «Πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους, πως σήμερα δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική βοήθεια από την πολιτεία προς τα σωματεία. Αντίθετα, κάθε χρόνο αυξάνονται οι υποχρεώσεις των σωματείων κι έχουμε φτάσει στο σημείο, τα εθνικά πρωταθλήματα να είναι ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούμενα, καθώς οι σύλλογοι καλούνται να καλύψουν όλες τις υποχρεώσεις, για τις μετακινήσεις, τους διαιτητές και τις γραμματείες και κάθε άλλο έξοδο. Ειδικά για τα σωματεία όπως ο Α.Σ.Κ. που μετέχουν στις εθνικές κατηγορίες, αυτά τα έξοδα είναι πολύ σημαντικά. Μοναδικά μας έσοδα είναι η συνεισφορά των μελών της διοίκησης, αλλά και η υποστήριξη που περιμένουμε από την Καρδίτσα. Ήδη κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας, που εξασφαλίζουν ελεύθερη είσοδο σε 13 αγώνες του πρωταθλήματος και σε 3 αγώνες του Σούπερ Καπ. Η τιμή τους είναι 40 ευρώ και διατίθενται από τα μέλη της διοίκησης του Α.Σ.Κ., αλλά και στο κλειστό γυμναστήριο στη διάρκεια των αγώνων. Καλούμε όλους τους Καρδιτσιώτες να ανταποκριθούν και να ενισχύσουν την προσπάθεια με μια κάρτα διαρκείας, η οποία φέτος θα συνοδεύεται από καινοτομίες και νέες υπηρεσίες, που θα παρουσιάσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα. Επίσης, στους αγώνες του Σούπερ Καπ Θεσσαλίας και του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, θα υπάρχει εισιτήριο 5 ευρώ, για όσους δεν επιθυμούν να προμηθευτούν κάρτα διαρκείας. Για τα παιδιά η είσοδος θα είναι βεβαίως ελεύθερη, όμως από κει και πέρα, θεωρούμε αυτονόητο πως κάθε φίλαθλος που έρχεται στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την ομάδα, αναγνωρίζει την προσπάθειά της και είτε με μια κάρτα διαρκείας, είτε με ένα εισιτήριο υποστηρίζει το τοπικό μπάσκετ και τον Α.Σ.Κ».

Χρήστος Δεληγιάννης (υπεύθυνος σχεδιασμού και οργάνωσης του Α.Σ.Κ.): «Δημιουργούμε νέες συνθήκες για το σήμερα και το αύριο»

Την αγωνιστική φιλοσοφία του Α.Σ.Καρδίτσας αλλά και τους στόχους ανέλυσε ο Χρήστος Δεληγιάννης, που έχει αναλάβει εθελοντικά το σχεδιασμό και την οργάνωση όλων των τμημάτων: «Στον Α.Σ.Καρδίτσας ξεκινά μια νέα προσπάθεια, με πολλή όρεξη για προσφορά από όλη τη διοίκηση. Στόχος μας είναι να βάλουμε νέες βάσεις και να συνδυάσουμε την ερασιτεχνική διάθεση με τα επαγγελματικά πρότυπα λειτουργίας. Από τη διοίκηση, έχω την εξουσιοδότηση για το σχεδιασμό και την οργάνωση όλων των τμημάτων του συλλόγου, από τις ακαδημίες, τα αγωνιστικά τμήματα μέχρι την ανδρική ομάδα, που είναι η μοναδική εκπρόσωπος της πόλης μας στις εθνικές κατηγορίες.
Σε ότι αφορά τα τμήματα του συλλόγου, καταρχήν στην ανδρική ομάδα ανανεώθηκε η συνεργασία με ένα νέο και φιλόδοξο προπονητή, το Χάρη Φόρο, ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία που θέλουμε να περάσουμε. Ταυτόχρονα όμως, θωρακίζουμε το ανδρικό τμήμα με την παρουσία γυμναστή αλλά και ιατρού της ομάδας, ώστε να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες προπόνησης και λειτουργίας της ομάδας. Ο βασικός κορμός της ομάδας παρέμεινε και θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν και έβαλαν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία μας, η ομαδική προσπάθεια που πάντα φέρνει καλά αποτελέσματα. Επίσης, αποκτήθηκαν δυο νέα και ταλαντούχα παιδιά, που μαζί με τους ήδη υπάρχοντες νεαρούς παίκτες, συγκροτούν μια εξάδα παιδιών από 15 έως 20 ετών, που είναι το μέλλον του συλλόγου. Τα παιδιά αυτά προπονούνται με την ανδρική ομάδα, όμως θα έχουμε και επιπλέον πρόγραμμα βελτίωσης, ώστε να έχουν καθημερινά και πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα. Από κει και πέρα, θα γίνουν 2-3 προσθήκες παικτών που θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν ουσιαστικά και σύντομα θα ανακοινωθούν. Δε θέλουμε να αλλοιώσουμε τη φιλοσοφία μας, αντίθετα επιδιώκουμε να την ισχυροποιήσουμε, ώστε να παρουσιάσουμε στο γήπεδο μια ομάδα που θα αποπνέει υγεία, θα αποδίδει όμορφο μπάσκετ και θα στηρίζεται στο «εμείς» και όχι στο «εγώ». Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι απαιτητικό και δύσκολο, θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και ανταγωνιστικοί και να στοχεύουμε σε κάθε αγώνα στη νίκη. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός, μια νέα εικόνα μέσα κι έξω από το γήπεδο είναι ο στόχος και βήμα-βήμα θα δούμε πως θα διαμορφώνονται οι αγωνιστικές μας φιλοδοξίες.

Πέρα από την ανδρική ομάδα όμως, έχουμε και τα υπόλοιπα αγωνιστικά τμήματα και τις ακαδημίες. Εκεί θα εφαρμοστούν νέα πρότυπα λειτουργίας σε ότι αφορά την οργάνωση αλλά και την ποιότητα της προπόνησης. Θα έχουμε πλήρεις αγωνιστικές ομάδες στα πρωταθλήματα εφήβων, παίδων, παμπαίδων, μίνι, ώστε να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να βελτιώνονται συνεχώς και να αποκτούν παραστάσεις. Ο Κώστας Κομποδιέτας που διαθέτει την κατάρτιση και τη διάθεση, θα είναι ο επικεφαλής του προπονητικού και αναπτυξιακού προγράμματος του Α.Σ.Κ. και το προπονητικό τιμ θα στελεχωθεί από το Γιώργο Εγγλέζο και το Βαγγέλη Παπαδόπουλο, αλλά και από εμένα και ειδικευμένους επιστήμονες που θα αναλάβουν την υποστήριξη των τμημάτων.

Συνοψίζοντας, βασική μας επιδίωξη είναι να δημιουργήσουμε νέες συνθήκες λειτουργίας σε όλα τα τμήματα του Α.Σ.Καρδίτσας. Απαιτείται διαρκής προσπάθεια, την οποία όμως με χαρά θα κάνουμε, γιατί όλοι μας αγαπούμε το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Στοχεύουμε στο σήμερα αλλά και το αύριο, φιλοδοξώντας να δώσουμε νέα πνοή και δυναμική στο μπάσκετ της Καρδίτσας. Όλοι μας, δηλώνουμε παρόντες με στόχο να ανεβάσουμε το μπάσκετ της Καρδίτσας. Πιστεύουμε πως την προσπάθειά μας, θα την αγκαλιάσει ο φίλαθλος κόσμος της περιοχής μας, που αγαπά το μπάσκετ και τον αθλητισμό και θα σταθεί δίπλα μας. Ελπίζουμε στην παρουσία του κόσμου από την Τετάρτη, που στις 6.30 μ.μ. στο κλειστό αντιμετωπίζουμε την Α.Ε.Λ. για το Σούπερ Καπ Θεσσαλίας.»




Total
0
Shares
Previous Article

Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά στα σχολεία του Μουζακίου

Next Article

Τρίκαλα: Συνελήφθη 48χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης