Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Α.Σ.Καρδίτσας: Ο Σπύρος Μαγκουνής το νέο μεταγραφικό απόκτημα

 

Ο Σπύρος Μαγκουνής το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ

Ένας πρωταθλητής στον Α.Σ.Κ. !!!

Ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ ανακοινώνει την προσθήκη του Σπύρου Μαγκουνή στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας. Ο έμπειρος φόργουορντ, με πολλές ατομικές και συλλογικές διακρίσεις, ήταν βασικό στέλεχος στην ομάδα του Περιστερίου, που με ρεκόρ 29-1 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής και την απευθείας άνοδο στη Basket League τη χρονιά που τελείωσε.

Ο 32χρονος και ύψους 2,00 μ. φόργουορντ έρχεται να δώσει ικανότητα και εμπειρία στην ομάδα του Α.Σ.Κ. ενόψει του νέου πρωταθλήματος και αποτελεί μια πολύ σημαντική μονάδα, με μεγάλο ταλέντο αλλά και πολύτιμη εμπειρία σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Η μεταγραφή του, αποτέλεσε μεγάλο στόχο για την ομάδα μας και έγινε πραγματικότητα την Πέμπτη, με τη συμφωνία με τον Σπύρο Μαγκουνή για την επόμενη περίοδο.

ASK MAGOUNIS copy

Ποιος είναι ο Σπύρος Μαγκουνής

Το βιογραφικό του πολυσύνθετου παίκτη, καταδεικνύει με την πρώτη ματιά, την αγωνιστική ποιότητα αλλά και την πορεία του στο υψηλό επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ, την οποία έρχεται να συνεχίσει στην Καρδίτσα.

Ο Μαγκουνής ξεκίνησε το μπάσκετ στο Θεμιστοκλή Αιγάλεω, αλλά το ταλέντο του τον έφερε σε ηλικία 17 ετών στην ΑΕΚ του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε για πέντε σεζόν έως το 2007, συμμετέχοντας σε 63 αγώνες της Α1 και δύο σειρές τελικών του Ελληνικού Πρωταθλήματος (2003,2005), αλλά και σε 18 αγώνες της Euroleague και 7 αγώνες του Eurocup. Στην Α1 αγωνίστηκε επίσης με το Αιγάλεω τη διετία 2007-2009 και με την Ελευσίνα τη διετία 2012-2014. Συνολικά στη Basket League μετρά 144 αγώνες, 1.819 λεπτά συμμετοχής, πετυχαίνοντας 611 πόντους με ποσοστά καριέρας 69% στις βολές, 59% στα δίποντα και 35% στα τρίποντα, έχοντας ακόμη 276 ριμπάουντ.

Στην Α2 αγωνίστηκε πέντε σεζόν με Ρέθυμνο, Ελευσίνα, Εθνικό και Περιστέρι. Με τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε, πέτυχε την άνοδο στην Α1 (Ρέθυμνο 2011, Ελευσίνα 2012, Περιστέρι 2018), ενώ στην Α2 Εθνική μετρά συνολικά 145 αγώνες με 3.914 λεπτά συμμετοχής, 1.702 πόντους με ποσοστά καριέρας 70% στις βολές, 56% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα και επίσης, 678 ριμπάουντ, 115 ασίστ και 159 κλεψίματα. Εκτός από τις τρεις ανόδους στην Α1 μετρά ακόμη δυο ανόδους στην Α2, το 2015 με το Φάρο Κερατσινίου και το 2017 με το Περιστέρι.

Πέρα από το συλλογικό επίπεδο, o Μαγκουνής έχει φορέσει τη φανέλα των Εθνικών ομάδων 32 φορές (17 συμμετοχές με την Εθνική Παίδων και 15 συμμετοχές με την Εθνική Νέων Ανδρών), πετυχαίνοντας 184 πόντους με τη «γαλανόλευκη».

Καλωσορίζουμε το Σπύρο στην οικογένεια του Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας.

Σπύρος Μαγκουνής: «Χαρούμενος που γίνομαι μέλος του Α.Σ.Κ.»

Μετά την ένταξή του στο δυναμικό της ομάδας μας, ο Σπύρος Μαγκουνής δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω πλέον στο δυναμικό του Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ. Συζητήσαμε με τη διοίκηση και τον προπονητή Γιάννη Τζήμα, οι οποίοι μου έδειξαν πόσο πολύ με θέλουν στην ομάδα και πόσο με πιστεύουν, κάτι που έκανε την απόφασή μου εύκολη. Επίσης, σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου είχε και η προσωπική σχέση με το Χρήστο Δεληγιάννη, με τον οποίο συζητήσαμε τη φιλοσοφία της ομάδας, τους στόχους της, αλλά και τη στήριξη που έχει ο Α.Σ.Κ. από τους φιλάθλους, κάτι που είχα την ευκαιρία να ζήσω αντιμετωπίζοντας την ομάδα σαν αντίπαλος.

Στο μπάσκετ της Καρδίτσας γίνεται τα τελευταία χρόνια μια πολύ σημαντική προσπάθεια στην οποία θέλω κι εγώ να συμμετέχω. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία και πιστεύω πως φέτος, κάτι καλό θα γίνει στην Καρδίτσα».




Total
0
Shares
Previous Article

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά

Next Article

Τρίκαλα: Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία κάνναβης