Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Α.Σ.Καρδίτσας: Κερδίζει το σεβασμό και την καθιέρωση 

Ο Α.Σ.Καρδίτσας ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Β’ Εθνικής στη δεύτερη θέση και βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια

Ο Α.Σ.Καρδίτσας ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Β’ Εθνικής στη δεύτερη θέση και βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια 

Με δυο συνεχόμενες νίκες μέσα σε τέσσερις ημέρες, ο Α.Σ.Καρδίτσας έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Αν και πρωτάρης στην κατηγορία, αν και είχε μέτριο ξεκίνημα, ο Α.Σ.Κ. έδειξε στη συνέχεια πως έχει τα φόντα να σταθεί με αξιώσεις στην κατηγορία. Μετά την ολοκλήρωση των 15 πρώτων αγωνιστικών, οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ισόβαθμοι με το Πευκοχώρι και τον Ερμή Αγιάς.

Αν μη τι άλλο, ο πρώτος γύρος έδειξε πόσο απαιτητικό και δύσκολο είναι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, με μεγάλη διάρκεια, τεράστιο ανταγωνισμό, πολλές και μακρινές μετακινήσεις και τις παγίδες να παραμονεύουν σε κάθε αγωνιστική. Με απολογισμό 10 νίκες και 5 ήττες, ο Α.Σ.Κ. καταφέρνει να καθιερωθεί σε μια κατηγορία στην οποία μετέχει για πρώτη φορά, κερδίζοντας το σεβασμό και την αναγνώριση από τους αντιπάλους του. Μετά τις έξι πρώτες αγωνιστικές και το αναγνωριστικό ξεκίνημα με επιμέρους ρεκόρ 3-3, στα επόμενα εννιά ματς ο Α.Σ.Κ. μετρά ρεκόρ επτά νικών και μόλις δυο ηττών. Η καλή του πορεία, του έδωσε το δικαίωμα να είναι στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας, όμως τίποτε δεν είναι τυχαίο, αφού η ομάδα της Καρδίτσας στηρίχθηκε στα τρία μεγάλα της πλεονεκτήματα: την ομαδική δουλειά, την αμυντική αποτελεσματικότητα και τη δύναμη της έδρας.

Η ομαδική δουλειά που φαίνεται στο γήπεδο, έχει να κάνει με την πολυφωνία που διακρίνει τους «κυανόλευκους» σε κάθε παιχνίδι μέχρι τώρα. Για το προπονητικό δίδυμο των Κώστα Ρουμελιώτη και Κώστα Κομποδιέτα, αυτό ήταν και ένα μεγάλο στοίχημα στο ξεκίνημα της σεζόν, δηλαδή η δημιουργία μιας ομάδας που θα στηρίζεται στη συλλογική προσπάθεια, θα βελτιώνεται μέσα από την καθημερινή προπόνηση και θα έχει ρόλους για όλους τους παίκτες του ρόστερ. Ο στόχος αυτός υλοποιείται, αφού σε κάθε παιχνίδι αναδεικνύονται και διαφορετικοί πρωταγωνιστές και είναι χαρακτηριστικό πως αν και ο Α.Σ.Κ. έχει την 5η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, δε διαθέτει ούτε έναν παίκτη έστω στους 30 πρώτους σκόρερ. Αυτό αποτελεί τίτλο τιμής για την ομάδα, που λειτουργεί σαν σύνολο, στηριζόμενη στη συλλογική δουλειά και στις δυο πλευρές του αγωνιστικού χώρου.

Η αμυντική λειτουργία είναι ένα ακόμη κρίσιμο πλεονέκτημα, το οποίο ο Α.Σ.Καρδίτσας, φρόντισε να αναδείξει από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Μετά το φινάλε του πρώτου γύρου, ο Α.Σ.Κ. έχει μέσο όρο στο παθητικό του 63,3 πόντους, αριθμός που του δίνει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Για τους λάτρεις της στατιστικής, η επίδοση αυτή αποτελεί την καλύτερη όχι μόνο και στους δυο ομίλους της Β’ Εθνικής, αλλά και μεταξύ όλων των ομάδων της Α2 και της Α1 Εθνικής !!!

Το τρίτο και σημαντικότερο πλεονέκτημα που παρουσιάζει ο Α.Σ.Κ., αυτό που του έχει δώσει το δικαίωμα να κλείνει τον πρώτο γύρο ως μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, είναι η έδρα του, ή καλύτερα ο κορυφαίος «συμπαίκτης» της φετινής προσπάθειας, ο φίλαθλος κόσμος της Καρδίτσας. Αν υπήρχε αντίστοιχη καταμέτρηση για όλο το πρωτάθλημα, είναι βέβαιο πως ο Α.Σ.Κ. θα ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι της περιοχής μας έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια της ομάδας, στηρίζουν τον εκπρόσωπο της πόλης μας στις εθνικές κατηγορίες, στην παρθενική του παρουσία στη Β’ Εθνική. Αυτή η υποστήριξη, είναι ανεκτίμητη και ίσως, το σημαντικότερο «παράσημο» για το φετινό Α.Σ.Κ. που αντλεί δύναμη από τον κόσμο, μετατρέποντάς την σε ενέργεια μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Μόνο ο Α.Σ.Καρδίτσας και η πρωτοπόρος Καστοριά έχουν κρατήσει αλώβητη την έδρα τους και αυτό το επίτευγμα, ανήκει δικαιωματικά στο φίλαθλο κόσμο της Καρδίτσας.

Όμως, ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής είναι πλέον ιστορία και ο Α.Σ.Κ. κοιτά πλέον μπροστά, στο δεύτερο μισό του φετινού «μαραθωνίου» που αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Πρεμιέρα β’ γύρου με Πιερικό την Κυριακή στις 6 μ.μ.

Στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου, ο Α.Σ.Καρδίτσας υποδέχεται την Κυριακή στις 6 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας, τον Πιερικό σε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι. Ο Πιερικός είναι η ομάδα που στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος νίκησε με 64-59 τον Α.Σ.Κ. στην Κατερίνη, υποχρεώνοντας τους «κυανόλευκους» να ξεκινήσουν με το αριστερό. Από τότε, μεσολάβησε ένας ολόκληρος γύρος, ο Α.Σ.Καρδίτσας βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ο Πιερικός παλεύει για την παραμονή του, αλλά όλα αυτά μικρή σημασία έχουν ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα. Κι αυτό γιατί μετά τη διακοπή, ο Πιερικός έχει δείξει ένα πολύ βελτιωμένο πρόσωπο, καθώς εμφανίζεται πάρα πολύ ανταγωνιστικός, νικώντας στην έδρα του τον Χ.Τρικούπη και χάνοντας από Καστοριά και Ερμή Αγιάς σε παιχνίδια που κρίθηκαν κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό. Έχει την ποιότητα και το ρόστερ για να βάλει δύσκολα στην ομάδα της πόλης μας κι αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και την Κυριακή, αφού ψάχνει παντού νίκες που θα τον απομακρύνουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Σημειώνουμε πως η ώρα έναρξης του αγώνα μεταφέρθηκε για τις 6.00 μ.μ. αντί των 5.00 μ.μ. που είχε αρχικά οριστεί, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αποστολές των ομάδων και κυρίως  οι φίλαθλοι, λόγω του αγώνα ποδοσφαίρου για τη Football League Αναγέννηση Καρδίτσας – Αγροτ.Αστέρας που θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 3.00 μ.μ. στο ΔΑΚ Καρδίτσας. Τον αγώνα, έχουν οριστεί να διαιτητεύσουν οι Δημάδης και Τσοκόλης.




Total
0
Shares
Previous Article

Πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Πύλης

Next Article

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων