Α.Σ.Καρδίτσας: Και τώρα… η Ξάνθη

Ο Α.Σ.Καρδίτσας αφήνει πίσω το άτυχο ματς της Θεσσαλονίκης και βλέπει το κρίσιμο εντός έδρας της Κυριακής 

Τα λάθη των τελευταίων λεπτών, η δύναμη της έδρας με ότι αυτή συνεπάγεται, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα των εκτός έδρας αγώνων του Α.Σ.Καρδίτσας . Η μια όψη των έως τώρα τριών εκτός έδρας ηττών, είναι πως ο νεοφώτιστος στην κατηγορία Α.Σ.Κ. κοίταξε στα μάτια ομάδες με εμπειρία και παράδοση στις μεγάλες κατηγορίες και έφτασε τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Ανέτρεψε σε βάρος του διαφορές και κατάφερε να είναι μέχρι το τελευταίο λεπτό στη διεκδίκηση της νίκης, χωρίς να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο και παρά τις αναποδιές, αλλά και τα… φαλτσοσφυρίγματα σε αρκετές περιπτώσεις. Η άλλη όψη όμως, είναι πως σε Κατερίνη, Λαγκαδά και Ανατόλια, είχε τρεις ευκαιρίες να φτάσει μέχρι τέλους και να πάρει τη νίκη και δεν τις εκμεταλλεύθηκε. Στο μπάσκετ και ειδικά σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όσο αυτό της Β’ Εθνικής, κάθε ομάδα πρέπει να εκμεταλλεύεται ότι της δίνει ο αντίπαλος και να εξαντλεί τις πιθανότητές της. Η ομάδα μας δεν τα κατάφερε, όμως ο δρόμος στο πρωτάθλημα είναι μακρύς, οι ευκαιρίες πολλές, αλλά ακόμη περισσότεροι οι κίνδυνοι.

Ένα τέτοιο επικίνδυνο παιχνίδι έχει μπροστά του την Κυριακή ο Α.Σ.Κ., που υποδέχεται στις 5 μ.μ. στο κλειστό την Ασπίδα Ξάνθης. Ένα πολύ καθοριστικό όσο και δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο ο Α.Σ.Καρδίτσας έχει μοναδικό στόχο τη νίκη. Απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα με έμπειρους παίκτες, οι «κυανόλευκοι» θέλουν να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό και να φτάσουν στην επικράτηση.

Νίκη για την Κ21

Με νίκη συνέχισε η ομάδα νέων του Α.Σ.Καρδίτσας, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα ανδρών της Β’ κατηγορίας Θεσσαλίας. Οι μικροί των Γ.Τριχόπουλου και Κ.Κομποδιέτα, έπαιξαν κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ, πήραν το προβάδισμα στο σκορ από το ξεκίνημα και δεν έχασαν μέχρι το τέλος την πρωτοπορία. Ο χρόνος συμμετοχής μοιράστηκε και στους 12 παίκτες της ομάδας κάτω των 21 που αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες.

Τα δεκάλεπτα: 18-6, 30-23 (ημιχρ.), 47-32, 60-52.

Α.Σ.Καρδίτσας Κ21 (Γ.Τριχόπουλος-Κ.Κομποδιέτας): Κουτσόπουλος 3(1), Παπαευθυμίου Β. 2, Μπρούτσος 7(1), Ζωιτσάκος 8, Δόγρανλης 11, Κατσαρός 8(2), Κούτσικος 3(1), Πάσσας 8, Χαρίτου 7(1), Θεοχάρης 3(1), Μπαλωμένος, Παπαευθυμίου Αγ.

Ελπίδα Αγ.Γεωργίου (Αντωνίου): Φανάρας 9(1), Κουτσώνας 23, Καραμαγκιόλας 8(1), Χρηστάκος Ν. 4, Κολτσίδας, Φαλιάγκας 5, Χρηστάκος Θ., Μητσικώστας 3.

 
Total
0
Shares