Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Α.Σ.Καρδίτσας: Η προσοχή όλων στη ΧΑΝΘ

Ο Α.Σ.Καρδίτσας θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το καλύτερο αλλά τώρα, βλέπει μόνο το παιχνίδι της Κυριακής με τη ΧΑΝΘ

Βήμα – βήμα, αγώνα με αγώνα

Για ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, όπως η φετινή Β’ Εθνική, που διαρκεί μαζί με την προετοιμασία σχεδόν δέκα μήνες, με τις ομάδες να ταξιδεύουν στη μισή ηπειρωτική Ελλάδα, από το Αγρίνιο μέχρι την Ξάνθη και από το Μεσολόγγι έως τη Χαλκιδική, η διάρκεια, η σταθερότητα, η προσήλωση είναι τα στοιχεία που απαιτούνται για μια επιτυχημένη πορεία. Για τον Α.Σ.Καρδίτσας, αυτά τα στοιχεία αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, τη στιγμή που η ομάδα βρίσκεται για πρώτη φορά στην κατηγορία, χωρίς εμπειρία σε τέτοιο ανταγωνισμό. Αυτό ήταν από το καλοκαίρι και το κύριο μέλημα όλων των ανθρώπων του Α.Σ.Κ., να βαδίζει η ομάδα βήμα-βήμα στις αχαρτογράφητες διαδρομές της Β’ Εθνικής, με συνέπεια και σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα. Οι στόχοι που τέθηκαν με το ξεκίνημα της προετοιμασίας, ήταν να εξασφαλιστεί η παραμονή στη Β’ Εθνική και στη συνέχεια, να έρθει η καθιέρωση στην κατηγορία.

Επτά μήνες μετά, με 22 αγώνες του Α.Σ.Κ. και συνολικά 176 ματς μεταξύ των δεκαέξι ομάδων της κατηγορίας, διαμορφώνονται νέα δεδομένα, νέες συνθήκες αλλά και νέες προκλήσεις. Ποια είναι τα δεδομένα για τον Α.Σ.Καρδίτσας, ποιοι είναι οι στόχοι του και πως θα τους κυνηγήσει;

XANTHI ASK 1

Και μαθηματικά παραμονή

Καταρχήν, με τη νίκη στην Ξάνθη, η ομάδα πέτυχε τον πρώτο και βασικό στόχο που τέθηκε το καλοκαίρι, δηλαδή την άνετη παραμονή στην κατηγορία. Και μαθηματικά λοιπόν, ανεξάρτητα του τι θα γίνει στις αγωνιστικές που απομένουν, ο Α.Σ.Κ. έχει κατακτήσει τον κύριο στόχο του. Κάτι που είναι πολύ δυσκολότερο απ’ ότι μοιάζει φαινομενικά. Αξίζει να δει κανείς το βαθμολογικό πίνακα και θα βρει εύκολα ομάδες που ξεκίνησαν με πολλές ελπίδες και φιλοδοξίες και τώρα, κυνηγούν νίκες για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, σ’ αυτό το πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Η καθιέρωση

Πάμε στο δεύτερο στόχο, αυτόν της εισόδου στην καλύτερη εξάδα του πρωταθλήματος. Εκεί δεν έχει εξασφαλιστεί βέβαια τίποτε, όμως ο Α.Σ.Κ. έχει ένα σαφές προβάδισμα και με ρεκόρ 16 νίκες – 6 ήττες δικαιούται να κυνηγά με μεγάλες πιθανότητες την είσοδο στις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, δηλαδή την καθιέρωση στην κατηγορία.

Το… όνειρο

Αφήνουμε για το τέλος, το «κερασάκι στην τούρτα», δηλαδή τη δυνατότητα να διεκδικήσει ο Α.Σ.Κ. κάτι ακόμη περισσότερο, από τη στιγμή που οι συνθήκες το επιτρέπουν. Δηλαδή, να θέσει υποψηφιότητα για την άνοδο στην Α2. Όσο κι αν ο στόχος αυτός έμοιαζε πολύ μακρινός το καλοκαίρι, η εξαιρετική πορεία της ομάδας, αλλά και η αγάπη με την οποία ο κόσμος περιβάλλει τον Α.Σ.Κ. έχουν διαμορφώσει νέες συνθήκες.

Ποια είναι τα δεδομένα; Βάσει της προκήρυξης της Β’ Εθνικής, οι δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου παίρνουν απευθείας (και όχι με μπαράζ για τους δεύτερους όπως πέρυσι) το εισιτήριο για την Α2 Εθνική. Η τρίτη και η τέταρτη ομάδα της τελικής κατάταξης, δίνουν αγώνες μπαράζ με τις αντίστοιχες ομάδες του νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής (ο τρίτος του Βορρά με τον τρίτο του Νότου, ο τέταρτος του Βορρά με τον τέταρτο του νότου), ώστε να ανέβουν κατά σειρά προτεραιότητας στην Α2, μόνο όμως εφόσον δημιουργηθούν ανάλογες θέσεις (από αποχωρήσεις ή συγχωνεύσεις ομάδων της Α2 ή της Α1 Εθνικής).

Για τα δυο απευθείας εισιτήρια, η πρωτοπόρος Καστοριά έχει ουσιαστικά σφραγίσει το πρώτο με την εκπληκτική πορεία που διαγράφει. Για τη δεύτερη προνομιούχο θέση αλλά και την είσοδο στα μπαράζ, υπάρχουν τουλάχιστον έξι υποψήφιες ομάδες, η κάθε μια με τις δικές της πιθανότητες αλλά και τη δική της δυναμική. Στο κλαμπ των διεκδικητών, ανήκει και ο Α.Σ.Κ. που από την 13η αγωνιστική, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, άλλοτε μόνος και άλλοτε ισόβαθμος με άλλες ομάδες. Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, η ομάδα έδειξε πως ανήκει στη Β’ Εθνική, διατηρώντας το αήττητο στην έδρα της με ρεκόρ 11-0, αλλά και πετυχαίνοντας καθοριστικές εκτός έδρας νίκες. Χωρίς παράδοση στις εθνικές κατηγορίες, με νέο προπονητικό τιμ και αρκετές αλλαγές στο ρόστερ το καλοκαίρι, με μια από τις πιο νεανικές ομάδες του πρωταθλήματος, οι «κυανόλευκοι» στηρίζονται στην καθημερινή σκληρή δουλειά, στην πίστη στις δυνάμεις τους, αλλά και στο καλύτερο φίλαθλο κοινό της κατηγορίας. Το κλειστό της Καρδίτσας είναι η πιο ζεστή έδρα του πρωταθλήματος, η συμπαράσταση των φιλάθλων είναι εκπληκτική και αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ομάδας.

Έτσι, ο Α.Σ.Κ. κέρδισε μέσα στο γήπεδο, το δικαίωμα… στο όνειρο. Το δικαίωμα να ελπίζει πως μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους όλες τις πιθανότητες που του αναλογούν. Πως θα το κάνει; Πηγαίνοντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ξεκίνησε. Με χαμηλούς τόνους, πολλή και συλλογική δουλειά και κυρίως, βλέποντας τη συνέχεια του πρωταθλήματος ως ένα μόνο ματς: το επόμενο. Βήμα-βήμα, αγώνα με αγώνα.

Η προσοχή όλων στη ΧΑΝΘ

Γι’ αυτό και ο επόμενος αγώνας, είναι αυτή τη στιγμή όλο το πρωτάθλημα για τον Α.Σ.Κ. Την Κυριακή στις 5 μ.μ. στο κλειστό, οι «κυανόλευκοι» υποδέχονται τη ΧΑΝΘ. Τον πιο ιστορικό σύλλογο του ελληνικού μπάσκετ και, για να έρθουμε στο σήμερα, μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Προέρχεται από εντυπωσιακές εμφανίσεις, έχει αναστρέψει 100% τη μέτρια εικόνα του πρώτου γύρου και εκεί που έμοιαζε καταδικασμένη, είναι πλέον φαβορί για την παραμονή. Μπορεί στη Θεσσαλονίκη στο ματς του πρώτου γύρου ο Α.Σ.Καρδίτσας να πέτυχε άνετα την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, όμως τώρα έχει να αντιμετωπίσει μια εντελώς άλλη ομάδα. Με τους ίδιους παίκτες και τον ίδιο προπονητή, αλλά με πολύ ανώτερη εικόνα μέσα στο γήπεδο.

Επιστροφές παικτών

Το θετικό για τον Α.Σ.Κ. είναι πως στο πρόγραμμα των προπονήσεων επιστρέφουν ο Σεραφείμ Θέος και ο Κοσμάς Πανταζής, που λόγω ασθένειας ήταν απόντες στην Ξάνθη, ενώ ο «άτυχος» της φετινής σεζόν Στέργιος Δόγρανλης, θα μπει κι αυτός σταδιακά στις προπονήσεις, καθώς έχει ξεπεράσει το σοβαρό τραυματισμό του πριν από τρεις μήνες.

XANTHI ASK 2




Total
0
Shares
Previous Article

Εξιχνιάστηκε από το Τ.Α. Καρδίτσας περίπτωση ζωοκλοπής και ζωοκτονίας

Next Article

Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης & Αμπελουργικό μητρώο