Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Pregame Α1 ΕΠΣΚ: Γειτονικό ντέρμπι στους Σοφάδες, βαθμολογικό σε Καρποχώρι! (8η αγωνιστική)

Με την 8η αγωνιστική συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΚ και στη συγκεκριμένη ημέρα, οι πιθανότητες να αλλάξουν οι βαθμολογικοί συσχετισμοί σε κορυφή και ουρά είναι πολύ καλές.

Στο βοηθητικό των Σοφάδων, η πρωτοπόρος Μαυραϊκή υποδέχεται τον Θεσσαλικό που θέλει να μπει στη ζώνη των πλέι-οφ, ενώ στο Καρποχώρι, η τοπική ΑΕΚ υποδέχεται τον Προδρομιακό σε ένα «ματσάρισμα» μεταξύ φορμαρισμένων αντιπάλων.

Νίκες για να διατηρηθούν στη 2η θέση θα επιδιώξουν Άρης Καρδίτσας και Αστέρας Δασοχωρίου κόντρα σε Αετό Αγ. Θεοδώρου και Ολυμπιακό Παλαιοκκλησίου, την ώρα που ματς με λεπτές ισορροπίες διεξάγονται επίσης σε Φίλια και Καλλιφώνι.

Τέλος, ΑΟ Φύλλου και ΑΕ Μουζακίου θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τις έδρες τους κόντρα στις επικίνδυνες Αργεντινή Καρδίτσας και Ελπίδα Αγ. Γεωργίου αντίστοιχα.

Δείτε την προαναγγελία της 8ης αγωνιστικής της Α1 ΕΠΣΚ, όπως την ακτινογραφεί το KarditsaSportiva:

ΑΕ Μουζακίου – Ελπίδα Αγ. Γεωργίου

«Πλήρωσε» στατικές φάσεις στη Μαραθέα η ΑΕΜ που θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά τη 2η αγωνιστική. Γενικότερα χάνει δύσκολα στο πρωτάθλημα αλλά οι ισοπαλίες της έχουν στερήσει υψηλότερο πλασάρισμα. Για το ματς με την Ελπίδα, στόχος είναι το τρίποντο με μοναδικό ερωτηματικό για τον Παναγιώτη Ταμπάκο ο Παναγιώτης Κίσσας. Η Ελπίδα συμπλήρωσε δυάδα πολύ δύσκολων αγώνων χωρίς ήττα, γεγονός που ενισχύει το φρόνημα και την  αγωνιστικότητά της. Οι «Πράσινοι» δεν μπορούν παρά να αισθάνονται ικανοποιημένοι μέσα από ένα προγραμματισμό που ήρθε με κόπο και μεγάλη χρονική πίεση και τους οδηγεί σε αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις, χωρίς ακόμη να  έχει έρθει η απόλυτη αγωνιστική ομοιογένεια. Το θετικό είναι ότι ο Παναγιώτης Γραββάνης έχει όλους τους παίχτες στη διάθεσή του, μιας και ο Μάριος Κριστόπικ επιστρέφει από τιμωρία.

ΑΕ Καρποχωρίου – Προδρομιακός
Καρέ συνεχόμενων νικών συμπλήρωσε η ΑΕ Καρποχωρίου βρίσκεται στο -4 από την κορυφή και έχει μπροστά της ένα ματς με αντίπαλο που μετρά μόλις δύο βαθμούς λιγότερους. Η ομάδα του Νίκου Αλεξίου τα πηγαίνει περίφημα, βρίσκεται με…κλειστά μάτια στο γήπεδο, απόρροια του έμψυχου υλικού που είναι ίδιο τα τελευταία χρόνια και κόντρα στον Προδρομιακό θα προσπαθήσει να υπερκεράσει ένα πολύ έμπειρο και αξιόλογο «εμπόδιο». Στα θετικά, η έλλειψη απουσιών. Ο Προδρομιακός προέρχεται από δύο διαδοχικές «λευκές» ισοπαλίες και αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων, γνωρίζοντας ότι έχει μία δύσκολη αποστολή στο φορμαρισμένο Καρποχώρι. Η επαφή με την 5άδα είναι στενή και ακόμη και στα ματς που δεν ήρθαν οι βαθμοί (βλέπε Μαυραϊκή), η εμφάνιση κρίνεται ικανοποιητική. Στα θετικά η επιστροφή του Σωτήρη Κωστόπουλου, ενώ ο Κολοκύθας θα εκτίσει την 3η αγωνιστική της τιμωρίας του. Στους Κιτρινόμαυρους ενσωματώθηκε και ο τερματοφύλακας Στέφανος Βαϊνάς, ο οποίος μαζί με τους Κωστα Τσιόπουλο και Πάνο Χάρμπα αποτελούν τριάδα πορτιέρο στη διάθεση του Νίκου Κατσάρα.

Άρης Καρδίτσας – Αετός Αγ. Θεοδώρου
Κιτρινόμαυρη απόχρωση έχει το ματς στη συνοικία Αγίας Παρασκευής. Ο γηπεδούχος Άρης που φιγουράρει στη 2η θέση με τρία διαδοχικά ματς χωρίς ήττα, θέλει τη νίκη που θα τον φέρει αν όχι πιο κοντά στην κορυφή, σίγουρα στη διατήρηση του -4 από αυτή, ενώ θα περιμένει τα αποτελέσματα σε Καρποχώρι και Παλαιοκκλήσι ώστε να δει αν θα αποκτήσει βαθμολογικό αβαντάζ από τις ισόβαθμες ομάδες του. Στα θετικά, το γεγονός ότι ο Σάκης Τίκας έχει «λευκό» απουσιολόγιο. Ο Αετός πήρε την 3η ισοπαλία της σεζόν και πρόσθεσε έναν βαθμό στο σακούλι του ακόμα, στο ματς με τον Άρη. Η ομάδα του Αγίου Θεοδώρου έχει μπροστά της πολύ δύσκολο έργο κόντρα στον Άρη, όμως με μοναδική απουσία τον Γιώργο Νταρακλίτσα, ο στόχος είναι η συνέχιση του αήττητου σερί.

Άρης Φίλιας – Ήφαιστος
Ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα είναι ο Άρης Φίλιας (τέσσερις) που σε αυτή την αρχή της σεζόν δείχνει πολύ σκληροτράχηλο αγωνιστικό πρόσωπο. Απέναντί του έχει έναν αντίπαλο ανάλογης εικόνας και σίγουρα θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ήττα στο Καρποχώρι που ήρθε έπειτα από την πρεμιέρα (είχαν μεσολαβήσει πέντε αήττητα ματς). Εκτός για το παιχνίδι με τον Ήφαιστο θα είναι ο τιμωρημένος Τσιρώνας. Ο Ήφαιστος συνεχίζει το καλό  αγωνιστικό του πρόσωπο και σε ματς που δεν κέρδισε, «πλήρωσε» τη δυστοκία του. Αυτό βέβαια δε θα πρέπει να τον πάρει από κάτω, διότι η βαθμολογική συγκομιδή είναι περίφημη, είναι στο -2 από τα πλέι-οφ και έχει βγάλει από το πρόγραμμα εξαιρετικά δύσκολα εκτός έδρας ματς με επιτυχία (Ματαράγκα, Μουζάκι, Άγιο Θεόδωρο), με τη μοναδική ήττα να σημειώνεται στην πρεμιέρα, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής, αποτέλεσμα που σημειώθηκε στα τελευταία λεπτά. Στα αγωνιστικά, εκτός λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων θα είναι οι Θωμάς Μαλλιώρας, Σεραφείμ Παπανικολάου αλλά και ο στρατευμένος Βασίλης Σώκλας.

Ολυμπιακός Παλαιοκκλησίου – Αστέρας Δασοχωρίου
Η ισοπαλία στον Άγιο Θεόδωρο έδωσε τέρμα σε ένα μεγάλο αρνητικό σερί για τον Ολυμπιακό που πήρε ψυχολογία και στο ματς με τον Αστέρα Δασοχωρίου θέλει να «ζευγαρώσει» τις νίκες του στο πρωτάθλημα, μετά το τρίποντο της πρεμιέρας κόντρα στην Ελπίδα Αγ. Γεωργίου. Οι «Ερυθρόλευκοι» για πρώτη φορά φέτος έχουν «λευκό» απουσιολόγιο και η Ίβανα Ζντράβκοβιτς θα παρατάξει την ομάδα της με όλα τα διαθέσιμα «όπλα». Καλή εμφάνιση στο ντέρμπι κορυφής με τη Μαυραϊκή παρά την ήττα, με τον Αστέρα να συνεχίζει να αποδεικνύει ότι…δεν είναι «πυροτέχνημα» η έως τώρα παρουσία του στην Α1 ΕΠΣΚ. Οι Κυανόλευκοι έχουν βέβαια άλλο στόχο, όμως φροντίζουν να τον εξασφαλίσουν το συντομότερο δυνατό, ώστε αν  αυτός επιτευχθεί, τότε να προχωρήσουν σε…επαναπροσδιορισμό. Στο Παλαιοκκλήσι ο Αστέρας θα προσπαθήσει για την επιστροφή στις νίκες, έχοντας σημειώσει την τελευταία εκτός έδρας επιτυχία στη Μαραθέα, την 3η αγωνιστική στο εμφατικό εκείνο 0-4. Το βαθμολογικό δέλεαρ είναι μεγάλο, την ώρα που υπάρχουν τα ντέρμπι Μαυραϊκή – Θεσσαλικός Ματαράγκας και ΑΕ Καρποχωρίου – Προδρομιακός. Ο Θύμιος Κόκκαλης είδε την προετοιμασία της εβδομάδας να κυλά δίχως προβλήματα.

Αετός Καλλιφωνίου – Αίας Μαραθέας
Τέσσερις διαδοχικές ήττες για τον Αετό Καλλιφωνίου που θα προσπαθήσει μία νέα αρχή κόντρα στον Αίαντα Μαραθέας. Πρόκειται για ένα ντέρμπι νεοφώτιστων με μεγάλη βαθμολογική σημασία, καθώς μπορεί να δημιουργήσει μέχρι και αβαντάζ στο φινάλε της σεζόν, σε ό,τι αφορά τους στόχους των δύο ομάδων. Ο Αετός του Σάκη Καλαμπάκα θα έχει όλους τους παίχτες διαθέσιμους για αύριο πλην του μακροχρόνια τραυματία Γιώργου Μαντζιάρα. Ο Αίας επέστρεψε στις νίκες και μάλιστα κόντρα σε υπολογίσιμο αντίπαλο, νικώντας και τις απουσίες του. Οι «Ερυθρόλευκοι» καταφέρνουν να έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα στα πρώτα ματς και ήδη οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει είναι υπερπολύτιμοι. Πάντως, διάθεση για εφησυχασμό δεν υπάρχει στην ομάδα του Δημήτρη Μανασή, η οποία για αύριο δε θα έχει στη διάθεσή της τον τραυματία Λέιντι, ενώ αμφίβολος θα είναι Ντούτσιας που τραυματίστηκε στη χθεσινή (8/11) προπόνηση! Στα θετικά η…εσωτερική μεταγραφή του Κώστα Σακελλάρη, ο οποίος…δεν το «κούνησε» τελικά από τη Μαραθέα!

Μαυραϊκή – Θεσσαλικός Ματαράγκας
Αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να διατηρήσει ή και να αυξήσει τη διαφορά της από τους διώκτες της είναι η Μαυραϊκή στο πολύ δύσκολο ματς με τον Θεσσαλικό Ματαράγκας. Πρόκειται για ένα ντέρμπι μεταξύ γειτονικών ομάδων οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας το αντιμετωπίζουν σοβαρά, γνωρίζοντας ότι η νίκη δε θα φέρει μόνο ψυχολογικά οφέλη αλλά και αγωνιστικά, καθώς ένα ακόμα ματς από το πρόγραμμα θα «σβηστεί» επιτυχώς. Στα αγωνιστικά, μοναδικός αμφίβολος είναι ο Παναγιώτης Μπαντής για τον Νεκτάριο Μαντέλα. Ο Θεσσαλικός θα αναζητήσει ένα «μεγάλο» αποτέλεσμα στην έδρα της πρωτοπόρου Μαυραϊκής για να «ρεφάρει» μετά την ήττα από το Φύλλο. Χρειάζεται βέβαια μεγάλη προσπάθεια και διάρκεια στο παιχνίδι, μιας και ο αντίπαλος μέχρι το τελευταίο λεπτό αγωνίζεται…στο  «κόκκινο». Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι  το σύνολο του Μάνθου Ορφανιώτη έχει στερηθεί πολλά θετικά αποτελέσματα (ή νίκες), μετά το 75′! Στα αγωνιστικά, εκτός θα είναι ο τιμωρημένος Παπαθανασίου και ο τραυματίας Κώστας Παπαδημητρίου.

ΑΟ Φύλλου – Αργεντινή Καρδίτσας
Δύο σερί νίκες για τον ΑΟΦ που τον έφεραν μέσα στην πεντάδα και η ομάδα του Βασίλη Κούκλη ευελπιστεί να…τριτώσει το καλό. Σε αυτή την προσπάθεια, «σύμμαχος» είναι η έδρα και η ανεβασμένη ψυχολογία από το «διπλό» στη Ματαράγκα. Στόχος των Μελανόλευκων η συνέχεια της βαθμολογικής αναρρίχησης, σε ένα ματς που θα λείψει ο τιμωρημένος Γιώργος Τάκας, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Μπάμπης Σίσκος. Αντίθετα, οι Βησσαρίου, Π. Νταβατζίκος αναμένεται να λάβουν χρόνο συμμετοχής στο δρόμο για το 5ο τρίποντο της σεζόν. Η Αργεντινή δοκιμάζεται σε μια δυνατή έδρα και κόντρα σε φορμαρισμένο αντίπαλο, όμως χωρίς άγχος και με πρόθεση να γίνει πιο αποτελεσματική επιθετικά, θα επιδιώξει -αρχικά- μια αξιόμαχη εμφάνιση και έπειτα ένα θετικό αποτέλεσμα. Αγωνιστικά οι «Αλμπισελέστε» έχουν όλα τα «όπλα» τους διαθέσιμα.

Η βαθμολογία:

Θ. Ομάδα Β. Αγ. Ν. Ι. Η. Επίθ. Άμυν. Διάφ
1. Μαυραϊκή 18 7 6 0 1 26 7 +19
2. ΑΕ Καρποχωρίου 13 7 4 1 2 13 7 +6
3. Άρης Καρδίτσας 13 7 4 1 2 14 9 +5
4. Αστέρας Δασοχωρίου 13 7 4 1 2 11 6 +5
5. ΑΟ Φύλλου 12 7 4 0 3 7 6 +1
6. Προδρομιακός 11 7 3 2 2 13 12 +1
7. Ήφαιστος 10 7 2 4 1 9 5 +4
8. Αίας Μαραθέας 10 7 3 1 3 8 15 -7
9. Θεσσαλικός Ματαράγκας 9 7 2 3 2 10 8 +2
10. Αετός Αγ. Θεοδώρου 9 7 2 3 2 7 9 -2
11. ΑΕ Μουζακίου 9 7 2 3 2 14 12 +2
12. Άρης Φίλιας 7 7 1 4 2 5 8 -3
13. Ελπίδα Αγ. Γεωργίου 7 7 2 1 4 9 13 -4
14. Αετός Καλλιφωνίου 5 7 1 2 4 8 14 -6
15. Ολυμπιακός Παλαιοκκλησίου 4 7 1 1 5 6 20 -14
16. Αργεντινή Καρδίτσας 3 7 0 3 4 3 12 -9



Total
0
Shares
Previous Article

Καρδίτσα: Το Ωδείο «ΑΡΙΩΝ»...Εν Δράσει

Next Article

Karditsa Tennis Academy "Faethon": Ήττα για την Αλίκη Ντιμίτρι - Αισοδοξία για το μέλλον

Related Posts