Δημ Παπακώστας: Το πολύπαθο έργο «διάνοιξη δρόμου Άγ Νικόλαος – Παλιοχώραφα Βραγκιανών» ξεκίνησε μετά από χαμένα χρόνια

Share

Δημ Παπακώστας: Το πολύπαθο έργο «διάνοιξη δρόμου Άγ Νικόλαος – Παλιοχώραφα Βραγκιανών» ξεκίνησε μετά από χαμένα χρόνια

Επιτέλους ! Αρχίζουν να ξεκινούν κάποια δρομολογημένα έργα υποδομών από το προηγούμενο ΔΣ Αργιθέας και Δημοτική Αρχή Λ. Τσιβόλα, μετά από πολύχρονη μη δικαιολογημένη καθυστέρηση.

Η διάνοιξη δρόμου προς «παλιοχώραφα» Βραγκιανών (περί τα 800μ) βρίσκεται σε εξέλιξη από τον ανάδοχο Τσιτσάνη, θα εξυπηρετήσει πολυμελείς οικογένειες που δεν είχαν οδική πρόσβαση για οχήματα.

|. Η πίστωση των περί 70.000€ ψηφίστηκε ομόφωνα από ΔΣ, όλες οι παρατάξεις ψήφισαν θετικά, επί Δημαρχίας Λ. Τσιβολα – Προεδρίας ΔΣ Δ. Παπακώστα και επικεφαλής Αντιπολίτευσης Γ. Χασιώτη.

@ Προβλέπονται τεχνικά / οχετοί σε λαγκαδιές και τοιχεία αντιστήριξης, αναγκαία για την προστασία παρόδιων κατοικιών.
@ Εάν χρειαστεί, το νέο ΔΣ πρέπει να εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση.
Όλοι δικαιούνται: ασφαλή  δρόμο – καθαρό νερό – φωτισμό – αποκομιδή σκουπιδιών.

^ Επίσης, μέτρα κοινωνικής φροντίδας υπέρ απόρων και εξαρτημένων δημοτών.

~ Η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια από παλιά χρόνια αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αρχές των Ορεινών Αργιθεατών.

~ Καταφέραμε στα δύσκολα χρόνια της Καλλικρατικής Αυτοδιοίκησης να πάμε άσφαλτο σε όλες τις κοινότητες (20 χωριά), να γίνουν αναπλάσεις πλατειών (Αργύρι – Βραγκιανά – Ανθηρό – Πετρίλο κα), με κόπο και σχεδιασμό.

~ Καταφέραμε Να ιδρυθεί το προνοιακό Κέντρο Κοινότητας Αργιθέας στα Βραγκιανά με κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο, με πλούσια προσφορά, διακριτική αθόρυβη εργασία υπέρ δεκάδων πολιτών που δικαιούνται προνοιακά επιδόματα και στήριξη.

* Οφείλουμε να σημειώσουμε την καθοριστική συμβολή του Αντιδημάρχου Θανάση Γ. Καραγεώργου, αλλά και ευχαριστίες στα μέλη του ΔΣ που ψήφισαν το 2018 υπέρ και την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας – Δήμο Καρδίτσας (ΕΣΠΑ Θεσσαλίας).

~ Ολοκληρώθηκε η στροφή Αγ. Νικολάου και δρομολογήθηκε το σημαντικό τεχνικό στο ρέμα Λεύκας Πετρίλου, η ψηφιακή υποδομή, η οργάνωση Υπηρεσιών και μηχανημάτων ορεινού δήμου κοκ κοκ φυσικά υπήρξαν και αστοχίες και παραλείψεις.

||. Με επιμονή ζητάμε από καιρό τον ειλικρινή Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για την τριετία 2019-2022.

°°° Τι έργα έγιναν ανά κοινότητα, ποια τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης και ποιοι οι λόγοι απραξίας ως τώρα :

@ Άσφαλτο δρόμο Επισκοπής / Λαγκαδάκια και οχετό ρέμα (Αντάρα)
@ πότε ασφαλτόστρωση προς Ραίνιστα /έως οικία Σταθ. Κοσιλού.
@ πότε τα έργα ύδρευσης στο Αργύρι (ίδια έσοδα από υδροηλεκτρικό), οι τσιμεντοστρώσεις σε Καταφύλλι – Βραγκιανά και χωριά Δυτικής / Ανατολικής.
@ ποιες οι παρεμβάσεις σε Ιατρεία, κίνητρα Ιατρούς, δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο, στήριξη μητέρων / παιδιών. Κλπ κλπ .
@ Γιατί δεν γίνεται αποκομιδή από όλους οικισμούς και σπίτια.

Δημ Παπακώστας: Το πολύπαθο έργο «διάνοιξη δρόμου Άγ Νικόλαος - Παλιοχώραφα Βραγκιανών» ξεκίνησε μετά από χαμένα χρόνια
Μηχάνημα – περιστρεφόμενη τσάπα αναδόχου Τσιτσάνη / Βραγκιανά

* Η Αντιπολίτευση από πλευράς οφείλει, τιμώντας τον θεσμικό ρόλο της, να ελέγχει, να πιέζει και να δημοσιεύσει : τα “μη Έργα” που καθυστερεί η παρούσα Δημοτική Εκτελεστική Επιτροπή (4 Αντιδημαρχίες) για να μπορούν οι Δημότες ενημερωμένοι πλήρως να αξιολογούν – βαθμολογούν έκαστο Αντιδήμαρχο – Αιρετό.

~ Πόσα χρήματα είναι …παρκαρισμένα από 2018, αναξιοποίητα.

* Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως εγγύτερος θεσμός στον πολίτη, έχει χρέος να αγκαλιάσει με ταπεινότητα τον κόσμο και να γοητεύσει ξανά τη νέα γενιά, χωρίς αλαζονική μονοκρατορική αντίληψη

* Ο χρόνος τρέχει, το δύσκολο φθινόπωρο και ο ο πιο δυστοπικός χειμώνας είναι μπροστά μας. Ας προετοιμαστούμε όλοι με ψυχραιμία – αλληλεγγύη – πατριωτική ενότητα – καινοτόμα σκέψη και μαχητική δράση έναντι αρμοδίων και υπευθύνων !

^^^ Παρακολουθούμε – προτείνουμε – Παρεμβαίνουμε !

* Η ορεινή Αργιθέα των 20 κοινοτήτων πέτυχαν ως τώρα πολλά … Ο αγώνας συνεχίζεται ως την πλήρη δικαίωση με απαίτηση: Δίκαιη Ίση Μεταχείριση από Θεσσαλική Αρχή – Υπουργεία και Όργανα ΕΕ.

Δημήτρης Παπακώστας 25-8-22

Πατριωτική Εναλλακτική Αργιθεατών Θεσσαλών

Δείτε επίσης