Εγκρίθηκε η πρόταση ψηφίσματος της Λαικής Συσπείρωσης από το ΠΣ Θεσσαλίας για τους εργαζόμενους της e-food

Share

Εγκρίθηκε η πρόταση ψηφίσματος της Λαικής Συσπείρωσης από το ΠΣ Θεσσαλίας για τους εργαζόμενους της e-food

Εγκρίθηκε η πρόταση ψηφίσματος που είχαν καταθέσει οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, για την στήριξη των εργαζόμενων στην επιχείρηση – πλατφόρμα “e-food”, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας, πατώντας πάνω στο αντεργατικό νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσε η κυβέρνηση.   Το ψήφισμα που αποφασίσθηκε είναι το εξής:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την καταδίκη του στην επίθεση που έχει εκδηλώσει σε βάρος των εργαζομένων, η επιχείρηση – πλατφόρμα “e-food”, που, με την απειλή της απόλυσης, μετατρέπει τους διανομείς σε “συνεργάτες – freelancer”, χτυπώντας ακόμα περισσότερο μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ωράρια, μέτρα προστασίας, αξιοποιώντας τον αντεργατικό νόμο 4808/21 της κυβέρνησης, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί, όπως και κάθε αντεργατικό νομοθέτημα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ζητά για τους εργαζόμενους “e-food”:

  • Να ανανεωθούν οι συμβάσεις με άμεση πρόσληψη από την e-food και να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση του μέτρου της «αξιολόγησης» των εργαζομένων, σε ότι αφορά τις πωλήσεις τους.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
  • Καμία διανομή σε συνθήκες παγωνιάς, καύσωνα, καταιγίδας. Υποδομές και χώροι ανάπαυσης και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις και όχι ατομικές συμβάσεις.
  • Να χορηγούνται με ευθύνη και έξοδα της εργοδοσίας τα μηχανάκια, όπως και η συντήρηση και ο εξοπλισμός.
  • Χιλιομετρική οριοθέτηση της ακτίνας παράδοσης παραλαβής.

Δείτε επίσης