Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ – Όλη η Λάρισα ένα απέραντο Σινεμά

Συνέντευξη τύπου για το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

Όλη η Λάρισα ένα απέραντο Σινεμά μέχρι τις – 5 Μαρτίου

Για μια ακόμη χρονιά μια ξεχωριστή διοργάνωση πραγματοποιείται στην πόλη της Λάρισας. Πρόκειται για το 9ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Λάρισας το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα από 28 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου 2017, σε μια σειρά από χώρους σε όλη την πόλη. Το Φεστιβάλ που διοργανώνεται και φέτος από την «Artfools», τελεί υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στηρίζεται από το Δήμο Λαρισαίων (Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών),το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, εθελοντών, ιδιωτών αλλά και του κοινού.

Το πρόγραμμα Το σινεμά της Κοινωνικής και αλληλέγγυας Οικονομίας ενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους

Το πρόγραμμα, διάρκειας 6 ημερών (28 Φεβρουαρίου, 1,2,3,4,5 Μαρτίου 2017) θα πλαισιώσουν, εργαστήρια κινηματογραφικά φόρουμ, master class και συζητήσεις με τους προσκεκλημένους από το κινηματογραφικό, και όχι μόνο, φάσμα. Οι προβολές θα γίνουν στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, και στις αίθουσες Stage και Λίντο.

http://mouzakinews.gr/wp-content/uploads/2017/02/9o_kinimatografiko_festival_larisas

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου τονίστηκαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μια προσπάθεια 9 ετών, συνεχίζεται και φέτος, μεγαλώνει και γίνεται ολοένα και καλύτερη. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας Περιφέρεια, Δήμος, ΤΕΙ, Artfools, Γαλλικό Ινστιτούτο και πετύχαμε. Πετύχαμε να αναβαθμίσουμε ένα θεσμό, κάνοντας το φεστιβάλ αυτό διεθνές και όλη Λάρισα να γίνει ένας απέραντος κινηματογράφος. Πολλές ταινίες, πολλοί καλλιτέχνες, νέα παιδιά που φιλοδοξούν να  ασχοληθούν με τον κινηματογράφο, πολιτιστικοί φορείς, όλοι μαζί φέρνουμε τη Λάρισα και τη Θεσσαλία στο επίκεντρο του διεθνούς κινηματογράφου. Σε μια εποχή δύσκολη για τον κινηματογράφο και κατ’ επέκταση για τον πολιτισμό. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και καλούμε όλους τους Θεσσαλούς να έρθουν να παρακολουθήσουν τις ταινίες.

Πάνος Σάπκας – Αντιδήμαρχος Λαρισαίων: «Ο Δήμος Λαρισαίων αγαπά και στηρίζει το φεστιβάλ κινηματογράφου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμμετέχουμε και βοηθάμε στη διεξαγωγή του 9ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου, ενός θεσμού που έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία και συμβάλει στο πολιτισμό της πόλης. Σημασία για εμάς έχει η συνεχής παραγωγή πολιτισμού. Κάθε διοργάνωση πρέπει να αποτελεί σημείο επαφής και διαλόγου μεταξύ των δημιουργών και του κοινού. Οφείλουμε να πιστέψουμε σε ένα σύγχρονο καλλιτεχνικό όραμα και να αγκαλιάσουμε τέτοιους θεσμούς που μπορούν να αποτελέσουν κοιτίδα  καλλιτεχνικής δημιουργίας και διαλόγου. Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση».

Άντα Σαρτζή – πρόεδρος Artfools: «Μετά από όλα αυτά τα χρόνια το φεστιβάλ μεγάλωσε πολύ και αυτό όχι γιατί η ομάδα μας μεγάλωσε πολύ, αλλά και γιατί δίπλα μας στέκονται πολλοί και σηματνικοί φορείς. Πρώτα απ’ όλα το Περιφερειάρχη γιατί είναι πάντα κοντά μας και ιδίως στα νέα παιδιά. Είναι πολύ μεγάλο αυτό το φεστιβάλ. Ίσως μεγαλύτερο από ότι μπορούν οι πλάτες μας να σηκώσουν. 30 σκηνοθέτες, πολλά αφιερώματα, πολλές ταινίες, το Σινεμά της Κοινωνικής και αλληλέγγυας Οικονομίας το οποίο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ. Σας καλούμε στις αίθουσες προβολών και ευχαριστούμε όλους τους συνδιωργανωτές και τους εθελοντές.

Βελισσαρίου Ευστάθιος αναπληρωτής πρόεδρος ΤΕΙ Θεσσαλίας: «Το ΤΕΙ Θεσσαλίας με τους 20.000 φοιτητές αποτελεί ένα αναπόσπατο κομμάτι της κοινωνίας και των πολιτιστικών δρώμενων της πόλης μας. Για το λόγο αυτό δεν θα μπορούσε να είναι απών από αυτό τον θεσμό, τον οποίο στηρίζουμε εδώ και 9 χρόνια. Συγχαίρουμε όλους όσους εργάζονται και συμβάλλουν στην αξιόλογη πορεία του και είμαστε σίγουροι ότι και το 9ο κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Λάρισα θα έχει τεράστια επιτυχία.

Τάσος Γούσιος – μέλος οργανωτικής επιτροπής: «Η ενότητα «Σινεμά της Κοινωνικής και αλληλέγγυας Οικονομίας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Διά Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ). θα προβληθούν επτά ταινίες ντοκιμαντέρ οι τρεις από τις οποίες σε πρώτη προβολή με υποτιτλισμό από την ομάδα του Φεστιβάλ».

Παρόντες ακόμα στη συνέντευξη τύπου ήταν ο υπεύθυνος μάρκετινγκ καθώς και οι εθελοντές και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει το διαγωνιστικό Διεθνές, Ελληνικό, animation και Μαθητικό με ταινίες από το εξωτερικό και την Ελλάδα, τα αφιερώματα σε έλληνες και ξένους δημιουργούς και Εργαστήρια.

Στο διαγωνιστικό υποβλήθηκαν 500 συμμετοχές κυρίως, ανάμεσα στις οποίες animation και ντοκιμαντέρ από  πολλές χώρες της Ευρώπης. Από το σύνολο των συμμετοχών, κατόπιν προεπιλογής, θα διαγωνισθούν στην αίθουσα προβολής, 75 ταινίες , 26 από τις οποίες ελληνικές. Σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα του φεστιβάλ οι ταινίες του διαγωνιστικού, θα προβληθούν στις παρακάτω κατηγορίες: Ελληνικές μυθοπλασίας, διεθνείς μυθοπλασίας, ελληνικές-διεθνείς animation, ελληνικές διεθνείς fashion films, και μαθητικές.

Για το Πρόγραμμα του φεστιβαλ και τις ώρες προβολών ενημερωθείτε στο http://www.artfoolsvideofestival.gr/

http://mouzakinews.gr/wp-content/uploads/2017/02/9o_kinimatografiko_festival_larisas




Total
0
Shares
Previous Article

Νέα αντιδήμαρχος στο Τμήμα Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού του Δήμου Καρδίτσας

Next Article

Νέος Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών στο Δήμο Καρδίτσας ο κ. Γιάννης Σβάρνας