Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

9η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της IPC η Καρδιτσιώτισσα Ραφαηλία Αποστόλου

rafailia apostoloy

Η νεαρή αθλήτρια από την πόλη μας, Ραφαηλία Αποστολού κατάφερε σε ηλικία μόλις 16 ετών να συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της  ΙPC που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι από 5 έως 15 Νοεμβρίου 2019 ως μέλος της εθνικής μας ομάδας στίβου.

Η Ραφαηλία «κοίταξε στα μάτια» τις αντιπάλους της και κατάφερε να κάνει τρία έγκυρα άλματα στο άλμα σε μήκος με καλύτερη επίδοση 3.76μ στην κατηγορία 38, κατακτώντας την 9η θέση και σφραγίζοντας έτσι την συμμετοχή της στην μεγαλύτερη για φέτος διοργάνωση στην κατηγορία της.

Η μεγαλύτερη δυσκολία της ήταν ότι έπρεπε να αγωνιστεί χωρίς τον προπονητή της  Νίκο Γούσια, υπό την καθοδήγηση του οποίου κατάφερε το Σεπτέμβριο να πιάσει το πολυπόθητο όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε επίσημη ημερίδα στίβου στο Σχηματάρι Αττικής, πετυχαίνοντας επίδοση 3.98μ.

Η συμπολίτισα μας πρωταθλήτρια που κατέχει τρία πανελλήνια ρεκόρ, στο μήκος, τον ακοντισμό και τα 400μ ήταν το μικρότερο σε ηλικία μέλος της εθνικής μας ομάδας και  αποτέλεσε την «μασκότ» της Ελληνικής αποστολής.  Το νεαρό της ηλικίας της αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Οι φορείς της πόλης μας θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό της στηρίζοντας τις προσπάθειες της που πλέον ξεπερνούν κατά πολύ τα γεωγραφικά όρια της Καρδίτσας.

 

jlkjlj

stibos2

stivos4 2

strivos5




Total
0
Shares
Previous Article
nousios anthiro

Οριστική λύση στη «Σκάλα» Ανθηρού δίνει η Π.Ε. Καρδίτσας

Next Article
magoula Santorini

Οι Παλαίμαχοι Μαγούλας νίκησαν τους Σαντορινιούς!

Related Posts