Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών – Από 31 Μαρτίου έως 16 Απριλίου 2016

Πρόσκληση

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της  Ιεράς  Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Νομαρχίας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Διεθνώς.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Καθηγητής και Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης.

Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 34 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που συνίστανται σε: βραδιές όπερας, μουσικής δωματίου, συμφωνικής μουσικής, ρεσιτάλ σε διάφορα όργανα, συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια,  συναυλίες κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής, επίσης περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής και άλλων ειδών τέχνης. Επίσης υλοποιούνται σημαντικά αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σπύρος Αργύρης κ.α.

Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Φεστιβάλ από πλευράς  σολίστ υπερβαίνει τους τριάντα (30) συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κ.τ.λς.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ έτος τους πέντε χιλιάδες πεντακόσιους εκτελεστές (5500).

Οι εκδηλώσεις του πραγματοποιούνται σε διάφορους χώρους όπως το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, την αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, ξενοδοχεία της περιοχής που διαθέτουν αίθουσες εκδηλώσεων όπως «THESSALIKON GRAND HOTEL» και «MOUZAKI PALACE HOTEL», το Δημοτικό Ωδείο Παλαμά, Λίμνη Πλαστήρα, Μοναστήρια κ.τ.λ..

Ξεχωριστού ενδιαφέροντος Εκπαιδευτικός και Καλλιτεχνικός θεσμός -που υλοποιείται στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας-με πρωταγωνιστές μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της Χώρας και του Εξωτερικού είναι οι Διεθνείς Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών, που φέτος πραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά από 31 Μαρτίου έως 16 Απριλίου 2016.

Επίσης στα πλαίσια του 34ου Διεθνούς ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ θα πραγματοποιηθεί το ΔΙΕΘΝΕΣ Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας  από 24 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου 2016, κορυφαία διοργάνωση με ένα κανονισμό μοναδικό σε παγκόσμια κλίμακα.

Το 34ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στην γλυκύτατη παιδική φωνή, ως κραυγή ικεσίας για ειρήνη αξιοπρέπεια  και ανθρώπινα δικαιώματα.

8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών - Από 31 Μαρτίου έως 16 Απριλίου 2016




Total
0
Shares
Previous Article

Τιμή στους Ήρωες – Αντίσταση στη σκοπούμενη λήθη

Next Article

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) στην κορυφή Μπουντούρα την νότιας Πίνδου